Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5415
View
6
Reply

Trip Jakarta ke Bandung

[Copy link]

Author: Dinao99       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-2-2016 03:31 PM | Show all posts |Read mode
Hi semua ,
Mintak pendapat and bantuaan sekiranya ada ..


This first time nk pergi ker Jakarta, ada siapa yg penah pergi ? Saya booking flight KL to Jakarta , sbb flight murah .. Airasia kn, Pergi balik RM 130 trmasuk tax semua .. Murah kn , Plan kwn sya pulak .. Dgr cerita Bandung tempat byk menarik especially tempat Shopping .. Yg tu wajib ar kn.

jadi , saya nk mintak tolng sgt .. Siapa yang penah pergi Jakarta ke Bandung naik Kereta Api sana?  Saya ada jugak tegok website kereta api jakarta tu ,

klau dari Jakarta ke bandung kena naik dari Gambir ke Bandung . Betol ker ? Klau betol .. ada tak hotel area situ ? Saya tegok dlm airport ke Gambir dkt google Map agak jauh jugk dlm 40 minit jugk kn .. Hehehe .. Pening n risau jugk ..



Ada siapa yang ada experience ke atau tahu , Boleh kongsi dgn saya ..

Saya cuba nk tahu ,

1. Kereta api jakarta ke bandung , saya perlu naik dkt mana?

2.Lebih baik booking online dulu ke ?

3. Hotel yang sesuai tapi murah .. Bajet 2016 . ada tak ?

Sesiapa baca , Tqvm ye .. hanya anda semua dpt bantu saya ,, mohon maaf sekrinya ada kasar bahasa .. thanks ye ..


Thank you

Dinoa. A


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 04:17 PM | Show all posts
Flight ke jakarta pukul bape?
dari airport ke gambir ada bas disediakan. boleh tanya local kat situ. tunggu bas dekat depan airport je.
last time saya pergi bandung pun konon plan nak naik keretapi dari jakarta.
nak beli tiket on the spot, tengok2 masa tu tiket plg awal pun dah petang.
risau sampai bandung malam jadinye cancel naik keretapi.
langsung naik bas aja.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2016 09:06 AM | Show all posts
sabar_sabariah replied at 17-2-2016 04:17 PM
Flight ke jakarta pukul bape?
dari airport ke gambir ada bas disediakan. boleh tanya local kat situ ...

Tqvm ye respond my post ..

Oh ye , Flight KL - Jakartar : 9.50 am -10.50 am . Dalam pkul 11 am tu , sya dh dkt jakartar kirannya ..

Ada ye bas .. Lega sya dgr , Tu lah .. saya ada tgok website kereta api tu jugk , pling awl pagi pkul 5 am .. atau ptg tu , kami ingt .. nk bermalam dkt jakartan n pagi tu bru gerak pi kereta api ke Bandung ..

Boleh saya tahu, awk penah pi Gambir ker ? memng hanya kereta api  Gambir sahaja untk pergi ke bandung ye .. Awk rasa , perlu ker booking hotel dulu o redah je ye ?

Sorry klau bayk tanya .. hehe ..

Btw tqvm ye for info ..

Dinoa. A
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2016 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Up benang ni. Aku pun plan nak ke Bandung.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2016 08:42 PM | Show all posts
airport ke gambir naik bus DAMRI mungkin sekarang bayar hanya Rp20.000,-/ RM3,5,- mungkin juga libih sikit, saya lupa, Airport ke Bandung juga ada bus, tp saya lupa nama bus, bisa tanya di kat airport

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2016 04:38 PM | Show all posts
Dinao99 replied at 18-2-2016 09:06 AM
Tqvm ye respond my post ..

Oh ye , Flight KL - Jakartar : 9.50 am -10.50 am . Dalam pkul 11 am ...

kalau boleh booking, better booking dulu.
sbb last time saya sampai di gambir pun lebih kurang jam 1 petang.
tp tiket tren yg ada masa tu kol 4 petang.
jadi, tak berani nak sarankan beli on the spot.
takut tiket takde plak.

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2016 10:46 AM | Show all posts
Utk tiket tran sebagusnya beli online. Kalu beli kat station nasib2 kadang ada tiket masa tu kadang x de. Kalu nak senang naik bas je kat airport tu. Kos pun lebih kurang sama sebab harga tiket tran skg dlm rp100 ribu seorg. Kalu nak stay 1 mlm kat jakarta dan x ambil tiket tran lagi sebelum ke hotel tu elok gi beli tiket tran dulu utk esoknya ke bandung.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081332s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list