CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 2583|Reply: 10

Pelekat 'Road Tax' Lama Tinggalkan Kesan Gam? Ikut Tip Ini

[Copy link]
Post time 17-2-2016 03:30 PM | Show all posts |Read mode
Oleh Izzah Abbasy

Setiap tahun, pasti semua akan melakukan perkara yang sama iaitu menanggal pelekat cukai jalan kereta, van dan lori di cermin kenderaan.

Tetapi, adakah anda mengalami masalah yang sama apabila akan menampal dan membuka dengan berulang-ulang kali.

Namun, yang jadinya pula apabila gam akan melekat di cermin kereta dan susah hilangkan kesannya.



Seorang pengguna Facebook bernama Debu Putih berkongsikan satu cara mudah dan selamat tanpa meninggalkan kesan gam dicermin kereta apabila "Road Tax" ditanggalkan.

Jom, ikut tip ini bagaimana nak tanggalkan "Road Tax" kenderaan tanpa sebarang kesan. - CARI Infonet

1) Rendam kain dengan air panas





2) Letakkan kain tadi diluar cermin kereta, betul-betul "Road Tax" yang hendak ditanggalkan



3) Biarkan 5-10 minit sehingga gam berkenaan cair






4) Selepas 5-10 minit. tanggalkan "Road Tax" berkenaan perlahan-lahan







5) Dan hasilnya, tiada sedikitpun bekas gam yang ditinggalkan




SELAMAT MENCUBA!
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-2-2016 05:17 PM | Show all posts
aku tanggal pelekat tu pkai mr muscle had yang cuci lantai tuh,.....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai penanggal pengilat kuku, wd 40, hot air blower,
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 06:00 PM | Show all posts
Wah menarik tips nya boleh cuba ni.  Selalu guna minyak lighter je.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Serius ke..
Selama2 ni kereta dok tgh panas, konfem cermin tu panas...xmau pun gam rodtax tu tanggal dgn licin..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2016 03:03 PM | Show all posts
kekdahnya pastikan cermin tu sejuk sikit, barulah gam tak melekit yg mana kalau ditari masa tu dia akan tinggalkan gam melekit tadi pada permukaan glass.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2016 03:03 PM | Show all posts
kekdahnya pastikan cermin tu sejuk sikit, barulah gam tak melekit yg mana kalau ditari masa tu dia akan tinggalkan gam melekit tadi pada permukaan glass.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 05:44 PM | Show all posts
Ok bleh try nti.aritu iols pnya plastik yg kat cermin tu terkoyak da sbb kikis pakai pisau..huhu..cerdik sgt kan padan le muka.huhu T_T
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 18-7-2016 06:03 PM | Show all posts
laaaaaa.... meh cuba cara aku..
lekat road tax tu kat plastik yg utk balut buku tuh...
pastu gunting ikut size roadtax dan lekap kat cermin kete..
belakang die guna sticker penampal road tax utk lekat die..
selalu bila renew insurance kan dpt sticker tuh..
setel.. masa mula2 thn pertama roadtax ni je aku tepek terus kat cermin kete..
lepas tu aku inovatif cara ni bagi tak lekat gam kat cermin tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 11:22 PM | Show all posts
kalau nak cantik lagi,pegi kedai,liminatekan road tax tu.
pastu tampal guna sticker pelekat road tax tu.
60 sen je kos dia utk setahun
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2016 02:15 PM | Show all posts
tq for info
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 07:36 AM GMT+8 , Processed in 0.083945 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list