Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
6998
View
28
Reply

Sebab masih masturbate walaupun dah kahwin?

[Copy link]

Author: global7       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-1-2016 12:39 AM | Show all posts |Read mode
Hai guys,

Just nak tanya pendapat dan pengalaman otai2, apa sebab lelaki masih masturbate sedangkan sudah berkahwin?

Adakah disebabkan pasangan mereka atau apa?

Thanks guys.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 12:05 PM | Show all posts
Antara faktor2:

1. Napsu tiba2 dtg membuak2 dikala waktu yg tak sesuai

2. Wife bz, penat, period etc

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2016 04:41 PM | Show all posts
Edited by phonon at 12-1-2016 04:44 PM

demand and supply...
kadang2 kadar pengeluaran melebihi permintaan pasaran.... nak buka market baru... TPPA blom sign...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2016 03:08 PM | Show all posts
tak kena pada masa...cth. wife tgh sibuk memasak hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2016 05:00 PM | Show all posts
ya betul... org pempuan ni banyak sangat masa yg x bolehnya.. penat x boleh, lapar x boleh, kenyang sangat x boleh, period dah confirm x boleh, anak muntah atas tudung pun badmood 3 hari, belum kira kalau tetiba mood swing nak period..

laki plak anytime anywhere.. tgk tension gila pun jadi kalau kena gaya..

hahaha... apa lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2016 06:00 PM | Show all posts
rawahah replied at 13-1-2016 05:00 PM
ya betul... org pempuan ni banyak sangat masa yg x bolehnya.. penat x boleh, lapar x boleh, kenyang  ...

hahahaha , kan . betul tu .

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2016 10:25 PM | Show all posts
Tak berapa setuju dengan beberapa jawapan diatas. Saya ada baca buku pasal ketagihan. Dia kata sebenarnya lelaki dapat hidup tanpa seks atau onani walau selama 2 tahun. Hanya disebabkan salah-faham kita (atau nak dijadikan alasan) yang air mani mesti dikeluarkan, maka dilakukanlah onani.

Saya juga melakukan onani. Adakah selepas saya bersetubuh dengan wife, saya dapat tahan seminggu tanpa onani? Boleh tanya diri yang senasib dengan saya. Saya sudah banyak kali, pada malam hari dapat bersama isteri, tapi pagi2 masih melakukan onani. Pelik bukan?

Tidak pelik, kerana ia adalah akibat ketagihan onani yang kita lakukan. Onani dan seks adalah 2 perkara berbeza dan salah-satu dari 2 ini tak dapat menggantikan antara satu sama lain. Maknanya kalau dah buat seks, akan masih nak buat onani. Kalau dah buat onani, rasa keperluan untuk buat seks masih ada (tapi tenaga dah habis).

Jadi yang belum kahwin, kalau anda tak nak isteri anda mengamuk kerana anda beronani, berusahalah untuk berhenti sebelum kahwin. Boleh rujuk thread saya: alat paling berkesan berhenti onani.

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2016 10:14 AM | Show all posts
rawahah replied at 13-1-2016 05:00 PM
ya betul... org pempuan ni banyak sangat masa yg x bolehnya.. penat x boleh, lapar x boleh, kenyang  ...

hahaha...setuju bro
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2016 03:25 PM | Show all posts
tak payah merepek panjang2 la.
setiap pompuan kat dunia dicipta ngan fitrah untuk memenuhi 1/4 keperluan lelaki.
normal bagi pompuan nak 7 atau 8 hari sekali. laki pula 2 hari sekali. kalau lebih dari tu, maknanya nafsu gagal mengalahkan selera.

sebab tu pompuan kempen kaw2 punya, laki yang nak lebih dari apa yang pompuan nak perlu dianggap sebagai jahat dan digambarkan dengan pelbagai imej buruk. tapi kalo nak kurang dari apa yang pompuan nak, mesti dianggap tak bertanggungjawab, gagal menunaikan nafkah batin. menganiaya wanita.
pastu lelaki2 hodoh yang dahagakan perhatian dari wanita akan sokong kaw2 punya. let me be your hero bebeh.


Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 05:20 AM | Show all posts
phonon replied at 12-1-2016 04:41 PM
demand and supply...
kadang2 kadar pengeluaran melebihi permintaan pasaran.... nak buka market bar ...

Hahahaha, yang ni sangat-sangat lawak.. Kita duduk kat seksyen lawak ke ni?

Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 09:43 AM | Show all posts
Borhan replied at 18-1-2016 03:25 PM
tak payah merepek panjang2 la.
setiap pompuan kat dunia dicipta ngan fitrah untuk memenuhi 1/4 kepe ...

Apa yang merepeknya?

Saya punya hujah ada sumbernya: www.sexualcontrol.com/The-Most-Personal-Addiction/

Mungkin betul apa yang Borhan kata yang lelaki perlu seks lebih dari wanita, tapi ia tiada kaitan dengan Ketagihan Onani. Dalam buku tu dia kata tentera yang pergi berperang dan berpisah dengan isterinya selama 2 tahun, tapi masih sihat walaupun tak keluarkan mani secara onani sepanjang masa itu. Ia hanya alasan lelaki yg ketagih onani untuk lakukan onani.

Tapi ada juga faktor lain kenapa suami masih onani dan lihat porn:
1. Isteri yang tak jaga bentuk badan dan tak mencantikkan diri.
2. Isteri yang tak pandai melayan suami.
3. Pengaruh media yang kuat; dll

Saya bukan mencadangkan utk cari siapa salah, tapi masing2 suami isteri harus berusaha agar hubungan semakin baik.

Tapi apa2pun, ONANI tetap SALAH. Dari sudut kesihatan, dari sudut mental dan dari sudut agama. Bagi la alasan apa pun, saya tetap berpegang bahawa onani salah dan penggemar/penagihnya mesti cuba berhenti dan gantikan dengan amalan yng sihat. sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2016 11:42 AM | Show all posts
Kerap jugak la sebab isteri kurang ilmu pasal seks dan tak pandai nak layan. Penat jugak ajar tapi isteri tak boleh nak hadam. Sedih.
So, Im having an affair with my left hand
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-1-2016 08:38 PM | Show all posts
Ape pun pendapat dan segala jawapan semuanya terbaik..raikan pendapat masing-masing.. sapa-sapa ada lagi boleh tambah. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2016 07:54 PM | Show all posts
DerpyDerp replied at 20-1-2016 11:42 AM
Kerap jugak la sebab isteri kurang ilmu pasal seks dan tak pandai nak layan. Penat jugak ajar tapi i ...

wtf hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2016 12:59 PM | Show all posts
DerpyDerp replied at 20-1-2016 11:42 AM
Kerap jugak la sebab isteri kurang ilmu pasal seks dan tak pandai nak layan. Penat jugak ajar tapi i ...

having an affair ....
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2016 09:58 AM | Show all posts
DerpyDerp replied at 20-1-2016 11:42 AM
Kerap jugak la sebab isteri kurang ilmu pasal seks dan tak pandai nak layan. Penat jugak ajar tapi i ...

Ajar isteri buat apa? Macam pornstar dalam video2 tu ke?

Kadang2 porno tu terlampau zalim hingga menghina wanita. Wanita disuruh minum mani (yuk), disuruh hisap tuuut, diikat, dipukul, dll. Tak patut suami yang budiman memperlakukan isteri seperti pelacur dalam video tu. Sebaiknya suruh dia buat apa yg dia suka.

Yang boleh, ajar isteri cara menaikkan ghairah kita dengan cara yg patut seperti meraba, urut, bersuara manja, berhias (pakaian dan makeup), mengkuruskan badan, dll.

Disamping itu suami (yg masturbate) juga harus sedar isteri juga mahu kepuasan. Harus belajar cara tahan dari ejaculate awal. Ni masalah terbesar suami yg onani, sebab onani sememangnya aktiviti keluar mani dengan cepat. Maka harus belajar cara lambatkan ejaculate (ni kene tanya pakar).

Dan sebaik2nya suami yg onani stop dari melakukan onani. Jika perlu pakai 'alat berkesan berhenti onani' seperti dalam thread yg saya post.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2019 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun mengalami masalah sama.. Stress sampai nak buat kerja pun tak boleh..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2019 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah nama pun laki,memg akan masturbate slalu.. walaupun bini 4
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2019 09:36 AM | Show all posts
alaa..benda biasa laaa......selagi boleh mencanak, nak lancap tu lancap aje lahh
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2019 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Posibble ke laki x lancap lgsung after kawen
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093875s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list