Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2105
View
10
Reply

kena reject dengan shutterstock

[Copy link]

Author: benditempeh    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-11-2015 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by benditempeh at 4-12-2015 03:10 PM

Assalam dan selamat sejahtera...saya berminat nak try join shutterstock...kononnya nak jual gambar2 yang saya ada...tapi malangnya semua kena reject...saya ni takde la tau sangat bab2 fotografi ni...belajar sikit2 kat internet..snap sana snap sini...kamera yang saya ade pun basic nikon d3100 dgn sony a5000...takde lens canggih2 pun..term2 dalam fotografi ni pun baru nak belajar lepas kena reject dengan shutterstock...ade tak forumer kat sini yang berpengalaman dengan shutterstock, boleh bagi tips2 yang berguna untuk saya yang baru nak berkecimpung dalam bidang fotografi dan stockphoto ni...saya ingat gambar saya dah cukup cantik tapi rupa2nya hampeh sangat..
2015-12-04 15.06.15.png
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2015 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba upload gambaq ang amik tu kat sini.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2015 08:08 AM | Show all posts
Upload sini...biar forumer yg berpengalaman komen dlu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2015 08:51 AM | Show all posts
Edited by benditempeh at 4-12-2015 12:31 PM

ni gambar2 yang saya hntar dekat shutterstock.....gambar yang diambik guna kamera yang berbeza..gopro, nikon d3100 dgn sony a5000

scarborough, york july 2015





Edinburgh, december 2014


Worsley jan 2015


Manor park, jan 2015


Fletcher moss park, manchester jan 2015


Fletcher moss park jan 2015


Tower bridge december 2014


View bandar edinburgh dari calton hill


Jeram, selangor


Pantai balok 2013



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2015 09:09 AM | Show all posts
anarina replied at 30-11-2015 08:40 PM
Cuba upload gambaq ang amik tu kat sini.

saya ade upload 10 gmbar yang saya hantar kat shutterstock...mohon komen dan bagi tips
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-12-2015 09:11 AM | Show all posts
Athrun.Zalaa replied at 1-12-2015 08:08 AM
Upload sini...biar forumer yg berpengalaman komen dlu...

mohon komen
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2015 12:45 PM | Show all posts
Hang ni samada fotographer professional saja nak cari perhatian atau beruktensional yang saja nak menggatal ...

Gambaq tu bersepah kat Google.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2015 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by benditempeh at 4-12-2015 12:33 PM
Loxlaxman replied at 3-12-2015 12:45 PM
Hang ni samada fotographer professional saja nak cari perhatian atau beruktensional yang saja nak me ...

Amboi jahat eh mulut kau kata aku ambik dekat google...tu aku ambik sendiri lah.aku dh letak lokasi kat mana aku snap gambar tu...aku cuma mintak komen apa yang aku patut tambah lepas kena reject dengan shutterstock..tu je...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2015 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
exposure and white balance problem mostly
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2015 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Sometime u think is good but not. Sometime u think is bad,but sold.
Different judges different result.
Try upload another bath picture.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2015 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
According to the feedback from ss.
9file focus problem- no sharp point when enlarge. Focus too soft.
9file noise-iso too high when capture.good quality photo not allow high iso.

6file poor lighting-under exposure i have see.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093120s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list