Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
35572
View
448
Reply

[MODERATOR] Chapter 2 Rumah Borak Tinggi Tinggi

[Copy link]

Author: Eva_yy_Ellin    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 12-11-2015 10:27 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

tempat yg less adventure macam Bukit Broga la kan...tempat hiking untuk beginner gitu  
Eva ada khemah ke?

kalau nak start aktiviti ekspedisi ni mesti kena beli alat2 dia kan... yang paling penting Swiss Knife...
Dah pernah naik Bukit Broga?
Diorang kata dah tak best dah bukit tu, mungkin sebab dah ramai orang, keindahan pun dah tak terjaga...
Khemah tak ada. Beli tapi tak guna...membazir la pula.

Haha. Banyak sungguh kegunaan Swiss Knife tu tapi pening juga nak guna
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 10:29 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

kat fb page I follow ni ada this girl buat backpacking trip ke Turki next February...
Sangat menarik backpacking.
Ke Turki pula tu.
Bajet pun murah

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 10:30 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

backpacking ni mesti guna backpack ke...huhu... kalau nak guna luggage tak boleh ke........tak penat ke nak carry bagpack all around....


Hihi.
Iya. Backpacking memang guna backpack je.
Senang nak mengembara, melancong dan menjelajah.
Guna luggage susah nak jalan-jalan.

Memandangkan you cakap pasal luggage ni...
Saya nak cari luggage baru sebab yang lama dah rosak.
Tapi mahal la harganya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 10:34 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

laa.boleh pula macam tu.......pengalaman I sebelum ni, bila kita dah dapat kain yg kita nak, pekerja kedai Jakel suka suruh kita tambah beli kain ini beli kain itu...bahaya kalau tak betul2 firm say No..... I kalau tengah bad mood pastu ada salesperson paksa2 beli barang lagi la bertambah teruk mood I...tu yg elakkan terus kedai ni...shopping kat Kamdar lagi aman....
Kan...
Shopping di Jakel ni buat orang sakit hati je.
Kita dah beli yang kita nak tu cukuplah, lagi suruh tambah tambah.
Kain Kamdar ok ke? Dah lama tak pergi situ.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2015 10:35 AM | Show all posts

hoyehhh. sodap nyoo lah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 10:37 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

ya..sensitif...jerebu kan ada partikel2 halus..so ia jadi macam irritant pada kulit kita...nak kata duduk luar lama takde juga tapi walaupun dalam rumah still expose kepada jerebu sebab hostel kita kat living hall takde aircond...

sangat okay.. minggu ni baru start okay balik..last week still teruk.... tadi lunchtime pergi buat facial lagi......actually kita under package 12 facial sessionsss..my sis in law la yg ambil kan I pakej facial ni.. masa subscribe tu I rasa membazir je benda ni  but now rajin pula I pergi..hehe...cuma kesian my brother la kena bayar....
Ooo...
Bahaya juga kan.
Kita yang dewasa ni bolehlah nak buat facial bagai bila muka terganggu sebab jerebu.
Terfikir macam mana la budak-budak atau bayi masa jerebu hari tu.

Dah habis dah facial session you tu?
Sangat comel bila kakak ipar yang ambilkan pakej dan abang yang bayarkan
Hasilnya ok?
You buat dekat mana?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 10:38 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

nak stop facial for a while..tak tahan la sakit masa extraction process tu.....  lately asyik rasa sakit je; sakit cabut gigi bongsu,sakit bila kena massage kat spa, sakit sebab braces,sakit muscle lepas workout...




Uhh...
Kesian you.
Awat serentak buat semua tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 10:38 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

ditambah dengan sakit kaki terseliuh jatuh tangga sebab pakai kasut tinggi minggu lepas......

I dah buang heels tu walaupun baru pakai 2 ~ 3 kali....  dangerous betul..hazardous


Serius dah buang?
Kenapa?
Nanti lama-lama boleh pakai lagi.
Sayang tu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2015 10:39 AM | Show all posts
Aiira replied at 12-11-2015 09:42 AM
Amboii... siap tukar C kepada K ye
Pandainya dia  siapa ajar :lol ...

hahaha. pagi2 dah buat comel semua emosi ada. kita kena tegas, pilih satu jer, nak marah, nagis or gelak. jgn semua sekali. cepat giler nanti. haha. luncheon maggy jer. balik kerja ptg terus tidur. kena jimat zaman2 jibmidi sekrg ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 11:13 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

kelas manik kita cuti minggu ni....so takde new tutorial.....yg tutorial minggu lepas pun I tak  sempat nak buat lagi...>.<
ada kes tak best kat pejabat pos..cikgu manik kita post barang  hari Isnin lepas, kat pelajar yg nak beli barang kelengkapan jahit manik tapi plastic poslaju tu ada yg kena koyak,barang banyak yg takde......semua parcel kena return balik..sampai hari ni tak settle lagi kes ni...tak tahu poslaju akan refund ke tak....  pernah baca kes parcel dikoyakkan, tapi tak sangka pula betul2 berlaku....


Macam mana sekarang?
Dah selesai ke semuanya?
Takut kan kes parcel tu.
Harap tak berlaku pada kita.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 11:18 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

kita masa bulan Jun yang lalu, ada bid mesin jahit kat kelab mesin jahit antik tu... masa tu baru masuk group then ada orang ni buat bidding..I pun main2 letak bid sekali menang pula...sebab ada 2 orang je bid dan I orang kedua....lol....  orang yg jual tu duduk kat UK....postage dari UK ke Malaysia, RM200 lagi mahal dari harga mesin I bid tu, RM102...>.<
bulan 9 baru dapat mesin...I pun dah lupa pasal mesin I beli ni.. tiba2 dapat parcel...


Ni group Malaysia atau world wide?
Agak kelakar sikit bila harga postage lebih mahal daripada harga barang.
So you bayarlah RM302>
You dah guna mesin tu?
Mana best pakai mesin tu dengan mesin portable you tu?
Atau mesin tu you memang guna hanya untuk tengok dalam je?

Mesin jahit mak saya lebih kurang macam tu.
Dah ok dah, mak dah panggil orang servis.
Tapi itulah, masanya pula tak ada untuk mula menjahit.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 11:22 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

wahh ayah Eva pun into vape juga..hipster hipster...hehe...

kat group whatsapp sekolah rendah/menengah kita ada kawan yg jual vape flavour ni..dia siap bancuh sendiri benda tu...I tahu dia jenis yg kuat merokok sejak sekolah menengah lagi..tak tahu la sekarang sebab vape dia dah  berhenti ke tak..sebab takde borak2 dgn dia pun... I baca je convo mereka...>.<
Perasan je hipster, dah tua dah tu
Sekarang ni kecoh juga pasal vape, pasal halal ke haram benda tu.
Entah eh.
Pada sayalah, elok juga diharamkan sebab tengok budaya vape ni teruk sangat. Belum kira yang tak peduli tempat awam dan perempuan yang bervape.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 11:32 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

tak juga.kain lain pun boleh.... cuma bila guna kain dull satin takyah susah2 nak lining...


pernah nampak orang buat guna kain chiffon..tapi kain ni kena lining...

kita plan nak buat dress raglan sleeve.....tapi rasa nak jahit baju kurung dulu..sebab I got nothing to wear la nowadays......>.<
Oooo...
Macam tu.
Kenapa ya kena lining dan tak perlu lining?
Jarang ke kainnya?

Hihi.
Masalah orang perempuan sekarang, tak ada baju yang nak dipakai tapi almari penuh baju
Saya google dress raglan sleeve tu.
Menarik. Cantik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 11:37 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

banyak nya jenis website kena block...gambar pun kadang2 tak nampak...

Eva belajar la pula cara nak bypass system IT syarikat Eva....jom jadi hacker......   


tahniah dapat kerja baru...tempat baru..semangat pun baru..
jauh ke tempat kerja sekarang dari rumah atau lebih dekat?...


Yup.
Tak best bila ada thread yang bergambar atau beryoutube, tak boleh nak tengok.
Nak tengok di rumah, mesti lupa threadnya.

Haha. Tak berani deh nak jadi hacker.
Kalau beli wireless adapter, pakai wifi opis mungkin boleh tapi server lambat la pula

Terima kasih.
Semangat baru. Wahaha...
Tempat kerja lebih dekat dengan rumah. Minyak boleh jimat separuh. Kalau dulu isi RM60 seminggu, sekarang RM30 seminggu.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 11:41 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

sedih part beli handbag tu.. macam mana the guy boleh je berlapar asalkan dapat beri handbag for his girlfriend...kalau gf dia tahu mesti gf dia nangis....


Macam mana nak cakap ye...
Girlfriend mesti tahu harga handbag tu kan? Dan dia juga mesti tahu tahap kewangan boyfriend.
Mungkin dia tak tahu macam mana boyfriend berusaha untuk berlapar semata-mata nak kumpul duit untuk belikan handbag tu.
Tapi untuk dia membalasnya hanya dengan jam pasar malam... Memanglah janji ikhlas tapi...kita yang dengar yang rasa geram.
Dan boyfriend pun seolah-olah tak gembira je bila dia ceritakan pasal benda ni.
Entahlah, pandangan saya saja.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 11:44 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

Sabtu minggu lepas kita pergi Kursus Pengurusan Jenazah kat Masjid Negara..part yg I paling I ingat part ni,,, lepas dah balut "jenazah" tu, ustazah kata kat hujung tu elok buat gubahan bunga ros..I was like, bunga ros?? rupanya yg kat part hujung kaki tu kita kena lipat2 ke dalam sampai bentuk dia macam bunga ros...


Kenapa ustazah suruh buat gubahan bunga ros tu?
Ada sebab dan alasan tak?
Curious nak tahu.

Rajin ye you pergi kelas-kelas ni.
Menjahit baju, menjahit manik, buat roti, pengurusan jenazah...
Good for you.
Saya berminat juga nak masuk kelas tapi masa tak mengizinkan
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2015 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Eva_yy_Ellin replied at 12-11-2015 09:59 AM
Waalaikumsalam Aiira.
Lama tak nampak


Haah... tahun lepas ofis block porem dekat pc ofis. This time nak online porem guna phone je, data dah laju. Dah upgrade konsepnya. Hihi.

Knight tu muka handsome me nak cop siap siap... tapi takut nak buat sebab takut tak handsome. Mau pitam me dibuatnya. Hahaha

Tak boleh tag bila pilih drpd friendlist.

Hanya boleh tag manually. Me jenis tak ingat ejaan nama or nickname orang bulat bulat... sorry Eva. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2015 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
nizamXF replied at 12-11-2015 10:39 AM
hahaha. pagi2 dah buat comel semua emosi ada. kita kena tegas, pilih satu jer, nak marah, nagis or ...

Eeeeee... mulut awak takde insurans betullah.

Siapa nak buat muka comel untuk dia entah. Perasannya dia. Hahahahaha


Tau la malam ni malam jumaat, tidur awal dia ye. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2015 03:00 PM | Show all posts
Aiira replied at 12-11-2015 10:52 PM
Eeeeee... mulut awak takde insurans betullah.

Siapa nak buat muka comel untuk dia entah. Peras ...

hahaha. haruslah. perasan dan keyakinan tu penting. btw, mlm jumaat dah berlalu pergi bersama kenangan kenangan yg terindah. hurmm, lamanya nak tunggu minggu depan  
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2015 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
nizamXF replied at 13-11-2015 03:00 PM
hahaha. haruslah. perasan dan keyakinan tu penting. btw, mlm jumaat dah berlalu pergi bersama kena ...

Itulah memang nampak ketara pun.
Nampak jugak terlebih perasan dan over yakin. Hahaha...

Ni dah kenapa frust ni? Kata semalam berlalu dengan kenangan kenangan terindah. Tapi nampak macam indah khabar dari rupa je. Hahaha
Apa apapun boleh cuba lagi minggu depan. Hihihi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080860s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list