Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
20434
View
75
Reply

✿ Seni Jahitan Beg ✿

[Copy link]

Author: Elle_mujigae       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 28-9-2016 06:49 PM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 28-9-2016 06:54 PM
Hand-stitched sling leather bag..

Guna leather jenis oil pull-up (Cow)...
semakin lama semakin cantik kaler dia...



Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2016 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 24-11-2015 10:31 PM
since @smurfetz share first bag beliau jahit, I pun nak share la..hehe..



Cantik.. ada dia punya dasar tak.. leh share
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2016 09:25 AM | Show all posts
hijrah8 replied at 18-12-2016 03:13 PM
Cantik.. ada dia punya dasar tak.. leh share

Tq.. ni dasar utk buat tote bag..



Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
saja singgah sini

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2017 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagusnyer.pandai.menjahit...untung.spe.yg.pandai..bole.buat.biz..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2017 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagusnyer.pandai.menjahit...untung.spe.yg.pandai..bole.buat.biz..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 28-9-2016 05:44 PM
Untuk tote bag biru ni, pattern-nya sama..just kecilkan ukuran tote bag merah kat atas...hehe..


...

Kalau beg mcm ni, berapa ya patut caj harga upah jahit?

Bahan2 spt kain, zip, butang, batting semua customer sediakan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2017 01:30 PM | Show all posts
lilo_stitch replied at 4-7-2017 12:31 AM
Kalau beg mcm ni, berapa ya patut caj harga upah jahit?

Bahan2 spt kain, zip, butang, batting s ...

Kita tak sure pula..tapi boleh refer kat post di blog ini..ada cara pengiraannya....
https://crafterbee.com/how-to-price-handmade-items/

kalau ikut formula ni,



customer dah supply barang (raw materials cost), so kita just kira berapa upah nak letak, overhead cost( elektrik,mesin jahit,benang) dengan berapa percent untung nak ambil...





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2017 01:35 PM | Show all posts
Aquarius9283 replied at 11-6-2017 06:16 PM
Bagusnyer.pandai.menjahit...untung.spe.yg.pandai..bole.buat.biz..

setuju.... dengan zaman media sosial dan easy parcel delivery ni lagi la semakin rancak bisnes jahit menjahit...

antara rajin dengan tak je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-7-2017 01:36 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2018 12:52 PM | Show all posts
meols budak baru belajar.. nak melepak bod ni boleh?
dulu pernah belajar fnd kat giat
lama tak pegang mesin jahit ni. mau lupa habis semua.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2018 03:59 AM | Show all posts
trexxxxxi replied at 18-5-2018 12:52 PM
meols budak baru belajar.. nak melepak bod ni boleh?
dulu pernah belajar fnd kat giat
...

hiii trexxi....    fnd tu food and drink ke? kira course hospitality la ni kan...  sebelum ni ada belajar jahit beg ke kat GiatMara?
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2018 10:49 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 19-5-2018 04:59 AM
hiii trexxi....    fnd tu food and drink ke? kira course hospitality la ni kan...:loveline ...

ehh bukan... fashion and dressmaking.. shortform FND.
course 6 bln. belajar buat basic baju semua ada 13 jenis pakaian, ada buat jacket yang super renyah
sebab tu rasa nak start balik minat dengan tote bag bagai ni.
apply balik ilmu jahitan yang dah belajar.

ingatkan benang ni dah takde orang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-5-2018 07:39 PM | Show all posts
trexxxxxi replied at 19-5-2018 10:49 AM
ehh bukan... fashion and dressmaking.. shortform FND.
course 6 bln. belajar buat basic baju se ...

ada je orang kat sini..tenggelam timbul..  busy kerja sekarang memang takdan nak menjahit...

ohhh fashion and dressmaking....hehe..salah pula teka...
yg course 6 bulan tu skm tahap 1 eh? siap jahit jaket tu... memang renyah..

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2018 02:48 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 29-5-2018 08:39 PM
ada je orang kat sini..tenggelam timbul..  busy kerja sekarang memang takdan nak menjahit...{:ml ...

hehe apa cite dgn iv sis haritu..
nampak dkt benang sis satu lg..

skm tahap 2 dah skg sis.. sbb modul pun dah bertambah..
haritu cikgu ada tanya nak sambung ke tahap 3.. setahun.. jenuh mikir.. sbb tak pandai sgt nak melakar bagai.. dah la tahap 3 baju dress semua tu.. adoii


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-6-2018 09:11 AM | Show all posts
trexxxxxi replied at 30-5-2018 02:48 PM
hehe apa cite dgn iv sis haritu..
nampak dkt benang sis satu lg..

dah pergi interview 3 minggu lepas..okay la...10 minit je interviewnya..ada soalan boleh jawab ,ada soalan tak berapa boleh jawab..haha.....tak tahu dapat ke tak..selalu result keluar akhir bulan 6 atau awal bulan 7..huhu...*nervous*
yang setahun tu kena full time ke eh? susah juga tu kalau nak commit full time...
i wish skm ada yg part time...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088300s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list