Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
24857
View
106
Reply

Kerabat Negeri 9 - Ahli jemaah2nya tak kire previous ruler atau current ruler

[Copy link]

Author: watachiwa       Show all posts   Read mode

Post time 9-1-2016 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
watachiwa replied at 6-1-2016 07:26 AM
ku zain

Ms meols bbnu dolu2...rembes gak le dgn dia ni
Tp since meols dh jmpe laki me, me rasa ada yg lebih penting dr faktor hensem sebenonye
So skang dh x rembes dgn dgn ku zain bidin nih lagi
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 12:52 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 9-1-2016 12:32 AM
Ms meols bbnu dolu2...rembes gak le dgn dia ni
Tp since meols dh jmpe laki me, me rasa ada yg leb ...

zain very nerdy uols..
muka pun good boy sgt... kalau buat hal,mahu pak nya heart attack
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
311gurl replied at 9-1-2016 12:52 AM
zain very nerdy uols..
muka pun good boy sgt... kalau buat hal,mahu pak nya heart attack:lol ...

Yup..muka heshe very skema and nerd
Mcm budak2 form 6
Kalo kita x knal dia mesti kita ingat dia budak form 6 SMJK (Cina)
Tp me rasa hasben me lg hensem dr segala segi esp kimia
So paras rupa me dh x pandang lg uola..me dh matang skang ni setelah lalui pelbagai asam garam kehidupan ..cewahhh ayat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2016 11:26 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 9-1-2016 12:32 AM
Ms meols bbnu dolu2...rembes gak le dgn dia ni
Tp since meols dh jmpe laki me, me rasa ada yg leb ...

hahahahah

Ku Zain kapel dgn Ku Sarina kan?
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
watachiwa replied at 10-1-2016 11:26 AM
hahahahah

Ku Zain kapel dgn Ku Sarina kan?

Ntah le noks
Meols x tahu bab2 tu
Sbb skang meols rs mesti bosan gila kalo dpt laki mcm dia ni jadi hasben
Nerd abissss...mati kutu aku kalo hidup dgn org mcm ku zain ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 11:38 PM | Show all posts
watachiwa replied at 10-1-2016 11:26 AM
hahahahah

Ku Zain kapel dgn Ku Sarina kan?

orang tu cute je if together..raja sarina tu pandai n bookworm..sesuai la dgn zain..
zain tu muka nerd sgt..beza dgn ali
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2016 12:35 PM | Show all posts
311gurl replied at 10-1-2016 11:38 PM
orang tu cute je if together..raja sarina tu pandai n bookworm..sesuai la dgn zain..
zain tu muka ...

ohh gepren die ku sarina ek?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2016 12:40 PM | Show all posts
biduando replied at 11-1-2016 12:35 PM
ohh gepren die ku sarina ek?

tgk kat insta mcm tu lah..duk sweet2 msg bagai sakat Ku Sarina tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2016 10:46 AM | Show all posts
311gurl replied at 7-1-2016 03:24 PM
gf kuyim?as in marisa soraya?
yeah dia mmg social..and marisa tu niece datin E..

niece datin E ker? No wonder la.. hehee
byk je gmbr bbikini kat ig dia
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2016 01:00 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 8-1-2016 05:18 PM
Yup..muka heshe very skema and nerd
Mcm budak2 form 6
Kalo kita x knal dia mesti kita ingat dia  ...

Hahahah.. tergamak chuols ckp kujen macam budak form 6 sjkc
Meouls baik sikit. Kujen ibarat typical asian nerd dalam tv series america. tetiba teringat The Big Bang Theory ade satu episode pasal satu budak lelaki genius from korea ke hapa ntah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2016 09:41 AM | Show all posts
Anakanda Tuanku Muhriz gering, program Hari Keputeraan diubah
Oleh Mohd Amin Jalil bhnews@bh.com.my

SEREMBAN: Beberapa program sempena sambutan Hari Keputeraan Yang di-Pertuan Besar Negeri Sembilan, Tuanku Muhriz Tuanku Munawir ke-68, pada Khamis ini ditangguh dan dibatalkan. Ini berikutan anakanda baginda, Tunku Alif Hussein Saifuddin Al-Amin, 32, gering dan dirawat di Hospital Canselor Tuanku Muhriz, Cheras, Kuala Lumpur.
Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan, berkata perubahan itu terpaksa dilakukan kerana Tuanku Muhriz perlu bersama anakanda baginda. Sehubungan itu, katanya, Istiadat Kawalan Kehormatan di Padang Besar Seri Menanti, Kuala Pilah, pada jam 7.15 pagi Khamis ini dibatalkan. "Majlis Santapan Negeri di Klana Resort di sini, pada jam 7.45 malam 16 Januari ditangguhkan ke tarikh yang akan dimaklumkan," katanya pada sidang media selepas memperkenalkan pemain Liga Perdana Negeri Sembilan di sini, hari ini.

Mohamad berkata, Istiadat Pengurniaan Darjah Kebesaran, Bintang dan Pingat di Balairong Seri, Istana Besar Seri Menanti, Kuala Pilah, pada Khamis ini, berjalan seperti biasa tetapi tiada majlis santapan tengah hari yang kebiasaan diadakan selepas istiadat itu. Katanya, beberapa program yang dirancang membabitkan penyertaan orang ramai seperti pertandingan memancing diteruskan.

"Selain masalah kesihatan anakanda Tuanku, langkah ini juga seiring dengan situasi ekonomi yang kurang memberangsangkan dan kerajaan negeri perlu mengamalkan langkah berhemah dalam perbelanjaan," katanya. Sementara itu, Pengarah Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan, Datuk Selamat Paigo, meminta semua masjid di negeri ini, mengadakan solat sunat hajat bagi mendoakan kesihatan anakanda baginda.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/113621


----------------------------------
Ni the youngest son kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2016 09:54 AM | Show all posts
duquesne replied at 13-1-2016 09:41 AM
Anakanda Tuanku Muhriz gering, program Hari Keputeraan diubah
Oleh Mohd Amin Jalil bhnews@bh.com.m ...

yup anakanda yang sakit autisme tu.
semoga dipermudahkan urusan Tunku Mukhriz skeluarga
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2016 12:25 PM | Show all posts
korang layan link ni.
http://www.royalark.net/
kat situ sume ada tentang salah silah keturunan pasal kerabat2 diraja kt malaysia ni (kerabat diraja oversea pn ada).
aku suke baca. kita boleh belajar sejarah susur galur raja2 kerabat2 ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2016 12:54 PM | Show all posts
pot16 replied at 13-1-2016 12:25 PM
korang layan link ni.
http://www.royalark.net/
kat situ sume ada tentang salah silah keturunan pa ...

tqqqqqqqqqq
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2016 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
duquesne replied at 13-1-2016 09:41 AM
Anakanda Tuanku Muhriz gering, program Hari Keputeraan diubah
Oleh Mohd Amin Jalil bhnews@bh.com.m ...

Dah mangkat dh anaknda tunku muhkriz
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2016 03:27 PM | Show all posts
watachiwa replied at 7-1-2016 08:40 AM
thread lama2 x de ke Neg 9 nih? kaka @yipun_78 blh merge kalo ade?


masalah la ni x leh merge so kene bagi mereka link lama dan tutup thread je
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2016 03:49 PM | Show all posts
sakit apa?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2016 03:51 PM | Show all posts
311gurl replied at 5-1-2016 01:59 PM
melissa tu anak org kaya kt sarawak..



Melissa bukan ke cicit keturunan Yap Ah Loy? anak arwah Johan Indot tu kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2016 04:29 PM | Show all posts
Edited by watachiwa at 15-1-2016 04:33 PM
yipun_78 replied at 15-1-2016 03:51 PM
Melissa bukan ke cicit keturunan Yap Ah Loy? anak arwah Johan Indot tu kan?

Johan Indot dah arwah ke?
awat cheq x tau?

Melissa tu adik Johan
Johan tu bekas laki Fauziah latif kan
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2016 04:31 PM | Show all posts
lupa lak, bukan Johan... tp bapak Johan Wata....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081900s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list