Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
24815
View
106
Reply

Kerabat Negeri 9 - Ahli jemaah2nya tak kire previous ruler atau current ruler

[Copy link]

Author: watachiwa       Show all posts   Read mode

Post time 11-10-2015 09:28 PM | Show all posts
agak menarik, tunku danny ni even kahwin kokesyen, still jugak buat adat jejak tanah utk anak dia, whereby keluarga aku turun temurun pun ada buat di perak ni...

biar mati anak, jangan mati adat...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 09:13 AM | Show all posts
Comelnya anak2 nya.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 11:17 AM | Show all posts
oni313 replied at 11-10-2015 09:28 PM
agak menarik, tunku danny ni even kahwin kokesyen, still jugak buat adat jejak tanah utk anak dia, w ...

Tu la dia kan orang dulu2 "Biar mati anak, jangan mati adat" - kalau dah anak mati, sapa nak sambung adat?

Just selingan...hehe .

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2015 09:55 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 8-10-2015 05:30 PM
bleh tak sapa2 tolong buat carta family tree diorang ni
meols pening la anak org itu la, anak org i ...

meols pun pening
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2015 09:56 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 8-10-2015 05:31 PM
kalo aku x kenal sapo mamat ni, sah2 la aku ingtkan heols ni peserta Pencetus Ummah, Imam Muda dan ...

hahahha. aku setuju dengan ko. memang rupa stok2 pencetus ummah
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2015 12:19 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 8-10-2015 05:31 PM
kalo aku x kenal sapo mamat ni, sah2 la aku ingtkan heols ni peserta Pencetus Ummah, Imam Muda dan ...

jgn kata uols. iols yg sah2 org n9, kg kat sri menanti pon sumpah tak kenal kerabat n9.hahaha..

ampun tuanku.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2015 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tanya apsal Royalties suka kawin dengan kokesen yea? Patut nak jaga darah royal tu kene breed dengan Melayu jugak kan? Ke aku yang ketinggalan zaman?
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2015 01:07 PM | Show all posts
keluarge heshe baik tak dengan keluar royal N9 sekarang?
dolu2 kan masa nak lantek macam berebut2 jua bukan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2015 01:10 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 8-10-2015 05:30 PM
bleh tak sapa2 tolong buat carta family tree diorang ni
meols pening la anak org itu la, anak org i ...

sorang yang lesbian sama dengan melissa indot itu anak tunku mana iya?
rasanya heshe nama tunku nadia,
lesbian gitu dan salah satu anggota twinkies dj club bersama arabyrd
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2015 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 25-10-2015 01:10 PM
sorang yang lesbian sama dengan melissa indot itu anak tunku mana iya?
rasanya heshe nama tunku n ...

T.Nadia is anak T.Naquyuddin (pakcik ni ialah anak sulung T.Jaafar ex yam tuan N9)
So yg meols tahu, pakcik naquy ni ada 6 beradik...3 laki..3 puan
So T.Danny ni lak meols tak tahu dia ni anak sapa, belah mana
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2015 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
T.Naquyuddin tu owner Antah Holdings
T.Yaacob (laki si datin tetek E) is owner MAA Insurance...tp pakcik yaakob ni lak sepupu T.Naquyuddin
Tu je la meols tahu
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2015 03:05 PM | Show all posts
aaiyaaa kan dah kata Tunku Danny tu anak Tunku Dara maaa...
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2015 08:37 PM | Show all posts
Changa replied at 25-10-2015 01:10 PM
sorang yang lesbian sama dengan melissa indot itu anak tunku mana iya?
rasanya heshe nama tunku n ...

Iols buka IG tunku nadia ni macam takde pun sheols dengan melissa indot tu lagi. Sheols gigih dengan twinkies tu je, dah tukar pasangan ke?

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2015 09:24 PM | Show all posts
seribusatu replied at 25-10-2015 08:37 PM
Iols buka IG tunku nadia ni macam takde pun sheols dengan melissa indot tu lagi. Sheols gigih deng ...

kakak follow ig melissa indot, memang pergi bercuti pun macam melissa dengan kenkawan sheols yg lain jah.
namun tak pasti dah clash belum sbb rasanya recently masih nampak gambar heshe berdua.
kalau clash pun ala clash secara baik la kot, just being friend gitu??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-10-2015 07:40 AM | Show all posts
Changa replied at 25-10-2015 09:24 PM
kakak follow ig melissa indot, memang pergi bercuti pun macam melissa dengan kenkawan sheols yg la ...

tunku Nadia n melissa?
aku  x brape phm
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2015 06:02 PM | Show all posts
watachiwa replied at 26-10-2015 07:40 AM
tunku Nadia n melissa?
aku  x brape phm

kawan lessi lessi agaknye  
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2015 03:20 PM | Show all posts
lelaki melayu ni bila kaya & kedudukan je pilih pasangan hidup non malay.... bagi kemewahan hidup pd perempuan bukan Melayu, bukan Tengku Danny je, tengok je lah thread VIP yg lain tu. agaknya memang takde kelas kahwin perempuan melayu ni kan... bila bukak IG diorang, memang terasa apa je.. *mental down  
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2015 04:30 PM | Show all posts
mungkin bgi dorang klu kawin dgn melayu terikat dgn budaya, agama..x urban la pendek kata..

klu kawin dgn kokusen..x kisah suma tu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2015 05:00 AM | Show all posts
eh..eh..lainnya muka dia sekarang!! Dulu around late 90s I praktikal kat tpt Tunku Danny kerja, duk sebelah department dia. Hensem. Mula2 I really thought org putih betul cos semua panggil dia Danny je. He speaks nothing but English all the time. And tak campur org sgt, not so friendly. Tunku Dara selalu je visit anak dia kat office.
But, he really changed la sekarang, muka dah tanned, nampak mix.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2015 11:37 AM | Show all posts
wanitajelita replied at 10-11-2015 03:20 PM
lelaki melayu ni bila kaya & kedudukan je pilih pasangan hidup non malay.... bagi kemewahan hidup pd ...

true... ntah part mana menjunjung adat melayu ntah...rasernya if buat list nenek moyang depa ni mmg ramai kawen minah salleh..
aku bersangka baik lah deme nak baikkan n elokkan baka paras rupe barangkali. hahahahahah

kalo kawen siam aku rase boley lah lagi.. ade lah melayunya lagik kan...

kawen arab, omputess, cina (sultan mansor melaka dahulu kala dah pilih hang li po-ade anak x?), india(paki)..
pandai2 lah buat list..
hahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080710s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list