CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: EJALTI

Linda Onn, Suria FM diperintah bayar ganti rugi RM50,000 kepada MOY

[Copy link]
Post time 22-8-2015 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 22-8-2015 10:16 AM
Lawak kampus tu mmg best gila.. Selalu dok sebut "gigi besar rumah" hahahahhahhaaha mmg best san ...

Lawak kampus byk je kat popular. Cuba gi cari sana. Jelesnye sempat beli. Ada semalam godek2 google ada yg simpan no 1 punya siri gila2. Aku rindu nk baca GG yg masa kulit tebal dulu. MINTAK TLG SAPA TAU MCM MANA NK BELI KOLEKSI LAMA GG?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 22-8-2015 11:37 AM | Show all posts
anony-mous replied at 22-8-2015 11:32 AM
Lawak kampus byk je kat popular. Cuba gi cari sana. Jelesnye sempat beli. Ada semalam godek2 googl ...

Creative Enterprise ada website tapi nampak macam outdated.
Try buzz admin Facebook Creative Enterprise tgk.. https://www.facebook.com/creativeenterprise


I salah, bukan Lawak kampus, tapi Aku budak hostel ke eh nama siri tu. yang tu yang lawak "Gigi besar rumah" tu, koleksi tu i takde sob sob. ntah mana nak cari.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 12:15 PM | Show all posts
Teringat kat Mat RM2 yang selalu dajalkan bos dia..

lupa pelukis dia... kena start beli balik GG ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 02:15 PM | Show all posts
sepitsiput replied at 21-8-2015 05:26 PM
MOY ni sekat semua copyright, nama, brand Ujang drpd kartunis Ujang (b4 that dia tarik ujang kelua ...

lorrr mcm tu ke kaka siput? siannye kat ujang dianiaya oleh MOY. ape jd ngan kartunis ujang tu skrg?
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 02:19 PM | Show all posts
sepitsiput replied at 21-8-2015 05:30 PM
kalau bab Lofa tu meols mmg setuju 100% ... lofa lah pengacara terbimboo abad ni..latest, masa int ...

btol tu.....still respek LO sbb die spesis yg slalu wat research dlu sblm bg info on air. bkn mcm penyampai2 erafm.....fafau n hotfm pon da makin mls wat research, asek merapu jek.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 02:19 PM | Show all posts
cutebaby5907 replied at 21-8-2015 05:31 PM
linda onn dh bersalin ke blm ek?

bile die menandong?x tau pon
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 02:20 PM | Show all posts
sepitsiput replied at 21-8-2015 05:31 PM
chuols...semua majalah dgn down skrg ni...majalah Remaja pun dah kluar sebulan sekali.

media hi ...

majalah HAI ade lg x uols? dlu klo x silap HAI kuar 2x sebulan kan?
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 02:26 PM | Show all posts
sepitsiput replied at 21-8-2015 05:56 PM
mohon buat filem adaptasia kisah benar penganiayaan MOY terhadap Ibrahim Anon (Ujang) ke bentuk file ...

iols stuju dgn pemilihan pelakon!

tp nk wat filem kang x kena saman dek moy ke? huhuhu
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 22-8-2015 02:31 PM | Show all posts
sepitsiput replied at 21-8-2015 05:26 PM
MOY ni sekat semua copyright, nama, brand Ujang drpd kartunis Ujang (b4 that dia tarik ujang kelua ...

Ujang ni ke yang karya dia tu letak nama orang lain? Ke iols salah orang?
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 02:32 PM | Show all posts
Edited by samperit at 22-8-2015 07:08 PM
August replied at 22-8-2015 12:15 PM
Teringat kat Mat RM2 yang selalu dajalkan bos dia..

lupa pelukis dia... kena start beli balik GG  ...

Lengkuas - Mat Despatch



Gambar dari google

edited - tenkiu @firdaruddin

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Comments

Lengkuas  Post time 22-8-2015 05:06 PM
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 02:33 PM | Show all posts
mcm mcm info ada dlm ni...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
I agree LO ni bkn jenis merapu x tentu hala mcm DJ laen esp Era fm yg maen tangkap muat je DJ die..wpun I bkn fans LO tapi I rela dgr LO dr yg laen.. I hrp LO bertabah dan lawan si moy ni balek...fight LO! moy ni saje nk untung atas angin ler tu...nyampah...elok sgt melingkup pas naye org...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 22-8-2015 11:32 AM
Lawak kampus byk je kat popular. Cuba gi cari sana. Jelesnye sempat beli. Ada semalam godek2 googl ...

Kalau ade, uols tlg war2 kan kt sini ek..iols rindu ujang / gile2 yg lame dulu..best gile! Wpun ade yg cadangkan wat apps, tapi I lagi prefer pegang buku tu n bace...baru puas gituuu...I hrp ujang bangkit dr kejatuhan dulu..rindu ujang yg sebena dr ujang klon...gila2 skrg pn x sebest dlu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 02:53 PM | Show all posts
Edited by samperit at 22-8-2015 07:00 PM

Kartunis - Ubi

Aku, Dia & Volkswagen


www.kartunisubi.com


Kartunis - Aie

Blues untuk aku




ABE






Kartunis - Gayour

Bersama selamanya





gayour.blogspot.com

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 03:17 PM | Show all posts
kakasotong replied at 21-8-2015 05:54 PM
Yeke hehehehe meols pn xberapa pasti bab ni. Yg meols tahu MOY dah hentikan pengeluaran majalah ba ...

Ujang, Apo etc under MOY last publication bulan ni

Gila-gila bukan under MOY. so still continue production

hari tu saja beli semua majalah ni selepas bertahuntahun tak beli kan. memang sangkak kualiti kertas Ujang. Gila-gila lak maintain je pakai kertas putih bersih yg tebal tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
shityfans replied at 21-8-2015 06:09 PM
kes ujang ni aku tak tahu tapi kes ubi ingat laa jugak
ubi berhenti moy
ramai mintak dia bukukan a ...

sebagai penulis.. aku faham apa yang dilalui oleh kartunis ni. seeloknya baca dan fahamkan kontrak. ada orang masa sign kontrak tu tak terfikir pun yang mereka sebenarnya akan perlukan 'nama pena', hakcipta atau hak penerbitan selepas mereka tidak lagi bersama dengan sesebuah rumah penerbitan itu.

ada penerbit yang tidak meletakkan tempoh hak dalam kontrak maknanya sampai kiamat pun semua karya atau nama pena atau apa sahaja yang terkandung dalam kontrak itu adalah hak mereka.

dari sisi undang2 ianya sah namun dari sisi lain ia tidak berperikemanusiaan.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 22-8-2015 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
cupu replied at 22-8-2015 12:11 AM
Lopa mmg xpandai mengacara..meletop tu mujur ada nabil je..dah la mcm kurang ajar.aku perati dh by ...

lopa kemain nak sembang omputih tapi bila masuk tibi program omputih... hadoooo
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 03:41 PM | Show all posts
toxicated replied at 21-8-2015 05:58 PM
Bolehla uols jadi l.o kena saman sbb byk sgt pecah lobang sana sini sbb penuh info..selayaknyalah. ...

hahahaha tergelak mak
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 04:01 PM | Show all posts
hambaallah1709 replied at 21-8-2015 06:38 PM
nyesal lak tak beli majalah ujang gila-gila masapesta buku kat pwtc baru baru ni...
atleast boleh r ...

ada ke...bila lg pesta buku tu teringin nak beli. rindu gak ujang zaman kecik kecik dulu. time tu best. sekolah rendah takde duit nk beli sndr so petang petang gi rumah sepupu nak baca sbb dia dh sekolah menengah dh mampu nak beli. time raya paling best. sebab tebal...puas nak baca. hihi
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 04:03 PM | Show all posts
KucingBiru replied at 22-8-2015 10:16 AM
Lawak kampus tu mmg best gila.. Selalu dok sebut "gigi besar rumah" hahahahhahhaaha mmg best san ...

Tgk gambar2 yg uols tepek ni teringat tagline blues 'semusim bersama seabad terasa'
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 08:59 AM GMT+8 , Processed in 0.090277 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list