CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: EJALTI

Linda Onn, Suria FM diperintah bayar ganti rugi RM50,000 kepada MOY

[Copy link]
Post time 22-8-2015 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka kartunis lalang..best glerr
Cerita cintan2 budak skolah lagi
Ala.rindunya zaman.sekolah
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 22-8-2015 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
cupu replied at 22-8-2015 12:11 AM
Lopa mmg xpandai mengacara..meletop tu mujur ada nabil je..dah la mcm kurang ajar.aku perati dh by ...

Mmg..Ku perasan lama dah.seriously dia mmg control ayu tp kayu.cmne ek..mcm hipokritla.xsuka dgr dia speaking..act dia trying hard nk nmpk urban.slang dia xsmooth..kelam kbut.dalam meletop sllu dia potong nbil  mcm nbil tu budak2 Sgt nk kena control pastu kdg mcm layan xlayan je..plzzlaaa ada jgk pminat dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Haters neelopak dan datuk moy sekeluarga. Tp kes ujang ni x seberat p ramlee. P ramlee lg sadis! Sampai jins samsudin buat team nk jatuhkn p ramlee. Sampai ke akhir hayat beliau dibuang dunia. Zalim sgt ummah masa tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 01:28 AM | Show all posts
danieladam replied at 22-8-2015 12:23 AM
Haters neelopak dan datuk moy sekeluarga. Tp kes ujang ni x seberat p ramlee. P ramlee lg sadis! Sam ...

sudahnya Tuhan bayar cash kan? hidup seksa jadi nyanyuk
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada xkartunis ke ape kat sini? Aku ni minat giler baca komik. Xpenah stop dari 7 tahun smpai nk dekat 27 tahun dah. 20tahun baca komik.

Apa yg aku tgk company melayu mmg suka jatuhkn sesama sdri (eg datuk MOY ni) pastu bengap n bodoh cari untung. Xbelajar dari utopia ke bengap? (Sorry mmg geram sgt sb minat sgt)

Aku dah lama tggu apo cth karya lambok dibukukan. Cth mcm lawak kampus. Gempak mmg xbeli dah la, tp org tetap akn beli lawak kampus. Ni aku tgk publisher nk untung sdri2 je. Kamon la, jgn slhkn intenet ujung jari ke jadah ape. Sb aku still beli komik2 jepun walau boleh baca online. Sb komik ada sentimental value. Penah la jmpa sekali dua karya lambok dibukukan. Sekali je dpt beli sb susah gila babi nk jumpa.
Buat la wei mcm lawak kampus tu. Pastu boleh xgila2 produce balik episod awal gila2 dulu? Yg awal tahun 90an, 80an. Aku baca mmg best sgt! Citer taib jaafar, aku budak minang, 3 dara pingitan. Aku ada buku aku budak minang tu, tp tu la susahnya nk jumpa!!! Cuba la kreatif & inovatif sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
shityfans replied at 21-8-2015 06:09 PM
kes ujang ni aku tak tahu tapi kes ubi ingat laa jugak
ubi berhenti moy
ramai mintak dia bukukan a ...

Kalau dato moy ni mati, dpt xkartunis ni berkarya? Menyampah pulak aku. Kita ni nk baca komik, dia duk pk duit jee. Pdn muka bengkrap. Hrap jd gila pulak lepas ni. Jhat giler sekat rezeki org
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
toxicated replied at 21-8-2015 07:52 PM
Iols ade shin chan dr ep 1 smpai last..beli dkt kedai komik dkt ioi mall puchong uols..yg limited  ...

Sep sikitt!!! Best giler! Lepas kartunis dia mati terus lain dah. Sedihhh. Episode ekalusif yg cerita panjanh tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
jargon replied at 22-8-2015 12:09 AM
ade lady d yg jd gepren pacik din..

btw org ckp ank datuk moy kerek n sombong gile..btul ke. ...

Mkn duit xberkat gitu la jd nye
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 22-8-2015 01:52 AM | Show all posts
anony-mous replied at 22-8-2015 01:34 AM
Ada xkartunis ke ape kat sini? Aku ni minat giler baca komik. Xpenah stop dari 7 tahun smpai nk deka ...

setuju part company melayu suka jatuhkan sesama industri. dulu masa zaman gempak baru naik, moy ni very vocal mengutuk kan? katanya sokong produk melayu, gempak tu lukisan pun celup jepun, so kita jangan sokong. it's just a matter of drawing stroke je pun.. bukannya diorang melukis stroke anime bermaksud lukisan diorang malu dek negara sendiri. selera dan tekak consumers memang akan berubah. kalau kita sombong and in denial memang akan lingkup je lah jawapannya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
ginbug replied at 22-8-2015 01:52 AM
setuju part company melayu suka jatuhkan sesama industri. dulu masa zaman gempak baru naik, moy ni ...

Btol. Xde slh pon nk lukis mcm mana asal cantik. Lg 1, klau lukisan xcantik, tp jln cerita gempak, org akn setia gk. Mcm lambok, ujang, sukun etc. kekuatan kita pd jln cerita, gempak etc pd lukisan. Tp sb ada setan MOY ni habis kartunis melayu xboleh nk berkarya. Boleh x klau kartunis2 ni bergabung masuk balik gila2? Boleh x ignore je pasal copyright? Sb aku betul2 nk baca balik gila2 yg dulu.

Kalau ada publisher ke sapa2 yg kenal gila2 dlu boleh xkorang produce balik gila2 yg dulu2 punya. Aku jnji aku beli semua hrga rm15 pon aku sggup. Haha. Teribgat kartunis mana entah lukis pegi perang dekat bosnia dulu.. Pastu taib jaafar punya komik mmg best giler
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 02:22 AM | Show all posts
I suka dgn cast yang kaksepit suggest..
Sbb dua2 tu beto & namron tu mmg fav i..

I dulu kecik2 umur 4 tahun gigih belajar membaca..
Semuanya sebab nak baca komik Gila-Gila ni la.
Pakcik i rajin beli tiap2 bulan.

Memang komik tempatan dah lama suram.
At one time komik china macam Pendekar Laut, Wira Tunggal tu naik jadi kegilaan budak2.
Mungkin sebab komik tu cantik, dan jalan cerita fight2 ni mmg ramai yg suka.
Lepas tu manga Jepun pulak, start dgn Dragonball, Slamdunk.
Zaman sekarang ni mostly stroke kartun kat malaysia ni influenced by komik Jepun.
Budak2 sekarang suka tgk kartun awek yg comey mata bersinar2 kot.
Itu apa yang aku nampak la..

Kalau kartunis tempatan, selain Ujang..
Aku suka Nik, Sireh, Lambok, Ubi, Aie..

Eh ot tak ni hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 02:37 AM | Show all posts
anony-mous replied at 22-8-2015 01:34 AM
Ada xkartunis ke ape kat sini? Aku ni minat giler baca komik. Xpenah stop dari 7 tahun smpai nk deka ...

actually apa jadi kat utopia sampai kena stop dulu? iols minat gila kamail si penulis utopia tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 03:02 AM | Show all posts
iols dah tua2 ni pun baca lagi crayon shin chan... voley??
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 08:39 AM | Show all posts
anony-mous replied at 22-8-2015 01:58 AM
Btol. Xde slh pon nk lukis mcm mana asal cantik. Lg 1, klau lukisan xcantik, tp jln cerita gempak, ...

ignore copyright, nanti kena saman..
word 'copyright' je pun dah clearly state it's not yours anymore..
you use, i sue..
giteww..

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Off topic sat.

Majalah gila2 ada lagi ker skrg neh? Lama sgt dah tak beli komik tempatan. Last beli pun 10 thn lps itu pon komik under gempak company.

Mjlh gila2 yg baru tu mcm harem jah isi dlm nya. Iols penah baca gila2 edisi lewat 80an & awal 90an, itu pon koleksi auntie iols dulu2. Komik dlm sana mmg best, asli penuh dgn kemelayuan mcm tan tin tun, 3 dara pingitan, periwira mat gila etc. bkn mcm komik skrg byk copy jepun/barat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KucingBiru at 22-8-2015 10:17 AM
anony-mous replied at 22-8-2015 01:34 AM
Ada xkartunis ke ape kat sini? Aku ni minat giler baca komik. Xpenah stop dari 7 tahun smpai nk deka ...


Lawak kampus tu mmg best gila.. Selalu dok sebut "gigi besar rumah" hahahahhahhaaha mmg best sangat la. Tapi aku x jumpa collection dia.

Lepas kartunis ujang keluar team i mmg dah tak kerap beli MOY punya majalah tatau la sbb dah hilang kick kot.

I mmg collect siri yang best macam abe, 3 dara pingitan, kartini, aku budak minang.. Dah 20 tahun, i  simpan sampai sekarang(aku budak minang, aca dan abe dah hilang.. Ni mesti anak buah aku cilok ni)

Sapa kata hilang peminat bila zaman berubah.. Anak buah yg umur 11 12 tahun pun still godek collection aku ni.. Siap gelak2 baca aku budak minang padahal generation gap punya jauh.

Anyway.. Lepas Ujang.. I suka sangat Aie.. Lakaran dia sangat boom. Siap masukkan elemen agama dlm cerita cerita dia. Siap tulis jawi dalam komik... Epik sangat.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 22-8-2015 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu suka baca shin chan.masih ada lagi ke siri baru
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
bibirmerah replied at 22-8-2015 10:24 AM
Dulu suka baca shin chan.masih ada lagi ke siri baru

Dah takde.. Pelukis komik shin chan dan meninggal jatuh bukit. Sobs..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahaiii..punya la best baca shin chan dedolu
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
ellZack replied at 22-8-2015 08:39 AM
ignore copyright, nanti kena saman..
word 'copyright' je pun dah clearly state it's not yours any ...

Tu aku tau. Mksud aku lantak la moy nk saman. Biar dia tggu smpai mmpuih. Haha. Benci la jnis moy ni susahkn byk pihak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 11:25 PM GMT+8 , Processed in 7.014802 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list