CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: EJALTI

Linda Onn, Suria FM diperintah bayar ganti rugi RM50,000 kepada MOY

[Copy link]
Post time 22-8-2015 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by joey_mcintrye at 22-8-2015 11:01 PM
chazey replied at 22-8-2015 09:35 PM
Mohon netizens tolong bagi publisiti sebab kita tahu keadaan kewangan kompeni ni yang tidak sebera ...


Aku pun baru tau maa...sbb terbaca dlm BH...dr situ aku tau GG masih wujud tp sebulan sekali jer berbanding 2x sebulan masa zaman kegemilangan. Cetak pun skrg dlm 10000 naskah tp oklah depa kata laku byk tu. Yes Jaafar Taib masih hidup...dh tua
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 22-8-2015 09:41 PM
Creative enterprise tu wujud lg ke? novel2 dorg pun byk yg berkualiti n mng award compare ngan ala ...

Aah wujud lagi tapi maybe dah tak berapa active.

Novel diornag mmg berkualiti.. Kita patut sokong diorang ni.. Huhuhu... Sedih pikir kalau tetiba CESB pulak tutup.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2015 11:46 PM | Show all posts
piahsemah replied at 22-8-2015 10:53 PM
Cesb ada lg.x silap ada kat bangsar..cesb ni karyanya bgus jugak..tapi kalau nk beli by pos bapak  ...

Pulang tu novel latest kah?kat mana nk beli yer???novel2 creative dulu2 mmg best...sejak zmn sek lg sy suka beli..smpi skrg msh ada citer saga tu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
q@2a replied at 22-8-2015 04:29 PM
Ye ke jins samsudin buat team??xtahu la pulak cite ni...
Story ckit klu tahu...

Aah..citer zaman dulu. P ramlee mmg kena dajal dgn jins. Try tgk history chanel psl p ramlee kt youtube. Ada citer sikit dlm tu tp x sebut nama. Tp jins la org nya
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
danieladam replied at 23-8-2015 01:00 AM
Aah..citer zaman dulu. P ramlee mmg kena dajal dgn jins. Try tgk history chanel psl p ramlee kt yo ...

Boleh saya tahu apa tajuk video tu? Nak search kat YouTube kalau boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 01:33 AM | Show all posts
Selangkah ke alam misteri pun best gila!
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 02:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru sudah abis baca aku budak minang. Baca kt scribd je. Sedihhh menangis2 baca. Nk sambung baca jibam plak
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 02:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols harap suria fm buat special project dgn ujang. Fight moy ni cara halus..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 02:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku suke gak kartun yg ala2 misteri masuk kg gitu pastu watak dia guna nama penuh contohnya shahrul nizam bin ismail.sengal betol nak kene baca nama penuh lak
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 02:22 AM | Show all posts
dlu minat kartun workshop,
gigih dlu beli buku koleksi workshop pkai wang pos....
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 03:01 AM | Show all posts
kalau diikutkan Malaysia Copyright Act and Berne Convention (International treaty), Copyright ni takperlu di register. Bila dah penuhkan syarat under Copyright Act, terus dapat hak secara automatiknya.

Dalam kes ni rasanya sebab ujang dihasilkan ketika pencipta masih dibawah course of employment, and according to law, any creation made during course of employment, the right will belong to the employer.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 07:43 AM | Show all posts
sepitsiput replied at 21-8-2015 05:30 PM
kalau bab Lofa tu meols mmg setuju 100% ... lofa lah pengacara terbimboo abad ni..latest, masa int ...

kannnnn... pastu perlu ke ko ng bgtau live kat tv ko jumpa datuk ac shopping asam??? loffa ni benda yg off record pun dia akn pecah lobang kt tv live!  cthnya mimpi kahwin dgn fahrin ahmad? seriously lofa?

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 08:10 AM | Show all posts
sepitsiput replied at 21-8-2015 05:56 PM
mohon buat filem adaptasia kisah benar penganiayaan MOY terhadap Ibrahim Anon (Ujang) ke bentuk file ...

Seswai benerr kaka...i sokong
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
jefri90 replied at 22-8-2015 07:45 PM
@nanaLee n kaka @sepitsiput rasanya belum ada yg menjawab persoalan kalian?

Moy menyaman LO dan  ...

Kalau ikutkan jwpn LO bagi tu betul la kan..yg moy nak sentap knp pulak? Takkan semudah ni moy menang saman kot..LO xley lawan balek ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 12:55 PM | Show all posts
Kalau nak buat filem adaptasi
Kenela pandai2 adjust nama n karakter
Alam2 film dream girls tu

UJANG jd AJANG
Moy jd APEK

Haaa pandai2 la kan..
Pastu paling best wat ending
Si boss moy tu nak mati...seksa sakaratul maut..hahahhaa
Nangis2 mintak maap kat ujang
Ekekekeke
Tanah kubur sgtt
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama tak baca majalah gila gila n ujang. Pasni nak cari balik lah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 03:42 PM | Show all posts
kalau follow fb bekas kartunis Ujang memang ramai yang kena aniaya. tak bayar royalti tshirt dan merchandise.

ada aku baca post sape tah kat facebook. dia padankan je muka datuk MOY tu sebab dah bangkrap.

katanya, memang MOY tu menganiaya orang.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada novel Jibam...Bestnya...knp la naskah tak smp pd pengarah hebat malaysia?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
cahaya_almas replied at 22-8-2015 11:46 PM
Pulang tu novel latest kah?kat mana nk beli yer???novel2 creative dulu2 mmg best...sejak zmn sek l ...

Smlm sya pm cesb kt fb.. dorg kata blh beli novel via online or g showroom dorg kt bangsar utama. Pastu sya ada tnye nape dh x jmpa novel cesb kt bookshop, dorg kata bookshop dh x order novel dorg.. sales low kot.. bbnu skrg suka baca novel ringan2 n bodoh2 alang je kot..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Duta lover replied at 23-8-2015 12:55 PM
Kalau nak buat filem adaptasi
Kenela pandai2 adjust nama n karakter
Alam2 film dream girls tu

Tapi nape filem dukun yg umie aida tu pun x lpas.. Huhu.. dia x guna nma Mona fendy pun...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-6-2022 05:51 PM GMT+8 , Processed in 0.344760 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list