CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: EJALTI

Linda Onn, Suria FM diperintah bayar ganti rugi RM50,000 kepada MOY

[Copy link]
Post time 24-8-2015 11:18 AM | Show all posts
iscol_klang replied at 21-8-2015 07:12 PM
dalam 2 minggu lepas bernama radio ada interview anak MOY ni tanya pasal majalah ujang yg dah lingku ...

boleh tahan biadap jawapan dia eh...
xpe...what goes around comes around...
depa bengkrap ni baru sikit...permulaan baru
there's more to come

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2015 11:39 AM | Show all posts
net_level replied at 22-8-2015 09:41 PM
aku ada ebook cerita Aku Budak Minang, Aca and Jibam.... 7 tahun lepas download dekat torrent jiwang ...

boleh share tak ebook tu.. cari kat google x jumpa lah
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 12:09 PM | Show all posts
seih aku baca psl UJANG sampai mcm tu dianiayai.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 12:12 PM | Show all posts
bagus betul kalau kartunis ujang tu reunion blk dgn kwn2 dia...publish semula majalah ujang, mesti laris
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 12:14 PM | Show all posts
kalau kartunis2 creative enterprise team up dan join balik company tu .. masuk la gila-gila atau new majalah ke .. iols nak sokong! baca kisah ujang kena aniaya mmg sedih. harap2 jadi kenyataan la all the kartunis lama tu bersatu. make it happen. make it boom! tak payah lagi pikir org yang aniaya awak semua. tu keja Tuhan. nanti kita nampak la tak banyak sikit kan .. balasannya mcm mana.

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 12:45 PM | Show all posts
fuyupoktek replied at 23-8-2015 02:16 AM
Baru sudah abis baca aku budak minang. Baca kt scribd je. Sedihhh menangis2 baca. Nk sambung baca ji ...

klu nak baca jibam lagi nk kena sediakan tisu siap2





Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 01:04 PM | Show all posts
toxicated replied at 23-8-2015 02:20 AM
Aku suke gak kartun yg ala2 misteri masuk kg gitu pastu watak dia guna nama penuh contohnya shahrul  ...

selangkah ke alam misteri kut
kartunis bawang


my fav jgk ni




Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 01:19 PM | Show all posts
joey_mcintrye replied at 23-8-2015 04:28 PM
Ada novel Jibam...Bestnya...knp la naskah tak smp pd pengarah hebat malaysia?

kan...
klu betul2 buat mcm apa yg ditulis dlm novel tu
mmg amazing la
dgn elemen drama + cgi2 utk scene
ayah jibam & tok ngah kt hutan tu
perghh
mmg best lah

seriously pnh difilem kan eh
xpnh tgk pun

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2015 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 24-8-2015 01:19 PM
kan...
klu betul2 buat mcm apa yg ditulis dlm novel tu
mmg amazing la


Buat rugi duit sj... Tp boleh buat remake kalau dh ada
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 24-8-2015 12:45 PM
klu nak baca jibam lagi nk kena sediakan tisu siap2

X nangis pulak bc jibam sbb klakar
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 24-8-2015 11:02 AM
haaa..mamat tula yg jadi ujang.. lgsung aku tak follow.. baca lagi best..

Rse karakter tu macam xkena je kan..langsung xmasuk..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 03:25 PM | Show all posts
i ada berkotak buku ujang APO..beli dr zaman sekolah...hemmmmm..mak i dah bg apek suratkhabar lama kot..sebab dah bersepah2 kat umah dia. tp,hr tu i ada msg lambok, tya pasal ni, dy ada lah cakap pasal situasi ni..tp berbeza lah dr orang2 kat cni cakap..diorang lbh tahu. i malas nak cter kat cni, biarlah i simpan, tahu sendiri..tp mmg lain lah dr yg chuols cakap.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 04:29 PM | Show all posts
since MOY tu kebulur duit... why dont creative ent or memana syarikat beli hakcipta tu dari MOY.. bayo kat MOY tu....... tak boleh ek??

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 09:07 PM | Show all posts
missmirmo replied at 24-8-2015 11:39 AM
boleh share tak ebook tu.. cari kat google x jumpa lah

boleh PM la
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 09:07 PM | Show all posts
bottombikini replied at 24-8-2015 10:18 AM
waaa...share bole tak?

cari gak ebook tapi tak jumpe...

sila pm
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
toxicated replied at 23-8-2015 02:20 AM
Aku suke gak kartun yg ala2 misteri masuk kg gitu pastu watak dia guna nama penuh contohnya shahrul  ...

Kartun dia semua gigi menyeringai jer baik lelaki pompuan....hihihi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2015 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku cuba recall ye antara kartun yg aku ingat. Kartun ni pendek tp dlm satu keluaran ada 2,3...contoh BATU BELAH...,Mak dan anak ni tidur rumah kampung jer,tp satu malam tu mak dia ckp ...rasa seram sejuk jer...mak dia ckp maybe ada penunggu batu belah yg nk mengamuk dahagakan darah...lps tu tunjuk salah satu anak dia ambil remote air cond dan tutup....plup....Rupa2nya mak dia tak perasan yg rumah baru pasang air cond...itu pasal sejuk....anak dia yg sorang lg lagi tu dok geleng2. Mak dia pulak sorok kepala bwh bantal..kaw kaw malu katanya. Yg tak menahan tu rumah kampung buruk pun pi pasang air cond. Hahaha...Aku tunjuk kt kwn aku pun dia mengekek gelak...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
joey_mcintrye replied at 24-8-2015 10:41 PM
Aku cuba recall ye antara kartun yg aku ingat. Kartun ni pendek tp dlm satu keluaran ada 2,3...conto ...

Aku lak penah gelak spontan sbb biasanya tajuk dia lawak antarabangsa tetibe 1 edisi tu 1 kartun je dia tuka tajuk jadi lawak 1 bangsa. Motip. #mudahterhibur
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2015 09:52 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2015 10:22 AM | Show all posts
net_level replied at 22-8-2015 09:41 PM
aku ada ebook cerita Aku Budak Minang, Aca and Jibam.... 7 tahun lepas download dekat torrent jiwang ...

aku pun nak jugak!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-8-2022 06:36 PM GMT+8 , Processed in 2.316732 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list