CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: EJALTI

Linda Onn, Suria FM diperintah bayar ganti rugi RM50,000 kepada MOY

[Copy link]
Post time 23-8-2015 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Lorra2411 replied at 23-8-2015 01:29 AM
Boleh saya tahu apa tajuk video tu? Nak search kat YouTube kalau boleh.

Search je history chanel..p ramlee. Ada je klua ky youtube
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Parit.Hilton replied at 23-8-2015 03:42 PM
kalau follow fb bekas kartunis Ujang memang ramai yang kena aniaya. tak bayar royalti tshirt dan mer ...

fb sape ye??
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 11:21 PM | Show all posts
fadz84 replied at 23-8-2015 05:15 PM
Smlm sya pm cesb kt fb.. dorg kata blh beli novel via online or g showroom dorg kt bangsar utama.  ...

Sedeh kan?? Karya2 vintage cesb lagi berkualiti, kalau baca tu rasa dekat dgn kita...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2015 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 22-8-2015 10:00 PM
Pernah baca novel saga x? Penulis dia Abu talib Hassan klu x silap.. Ada 3 volume.. klu wat drama  ...

Beb,iolls ada buku saga 2 & 3.Dah kuning2 bukunya..saga 1 terbitan DBP rasanya..susah nk dapat dh..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 12:02 AM | Show all posts
babyorange replied at 22-8-2015 02:19 PM
btol tu.....still respek LO sbb die spesis yg slalu wat research dlu sblm bg info on air. bkn mcm  ...

dan sekarang i tengok dj baru suria si masterchef abang brian tu pun banyak good info bila on air. kira banyak buat research juga.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 12:33 AM | Show all posts


Linda Onn
13 hrs ·
Salam. Nak tanya kawan2 kat FB. Imagine ya. Bayangkan situasi ini - Seorang pembaca berita atau hos yang tugasnya membaca telah diberikan dan disediakan skrip oleh pihak penerbit untuk dibaca olehnya. Tugas beliau ialah membaca dan dalam keadaan rakaman atau siaran langsung, beliau tidak ada masa walau satu minit untuk cek skrip tu, buat homework, menyelidik mahupun mengubah skrip yg diterima. Ditakdirkan skrip itu ada ketidaksahihan cerita. Adakah pembaca berita/hos itu yang bersalah ?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:18 AM | Show all posts
net_level replied at 22-8-2015 09:41 PM
aku ada ebook cerita Aku Budak Minang, Aca and Jibam.... 7 tahun lepas download dekat torrent jiwang ...

waaa...share bole tak?

cari gak ebook tapi tak jumpe...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:23 AM | Show all posts
Ramai orang ingat Pakcik Din = Din Beramboi... actually not.

Din Beramboi tu memang nama watak asal oleh arwah Din sendiri, lepas tu ada isu copyright jugak rasanya. Then Din Beramboi memang dan dapat gunakan nama tu. Sebab tu dalam majalah guna nama Pak Cik Din je.

Cuba ulangkaji http://mforum.cari.com.my/forum. ... ;highlight=beramboi
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:25 AM | Show all posts
fadz84 replied at 23-8-2015 05:15 PM
Smlm sya pm cesb kt fb.. dorg kata blh beli novel via online or g showroom dorg kt bangsar utama.  ...

babe..dulu ms remaja suka melepak kt kedai cesb kt the mall yaohan
mmg tiap sabtu p sana
siap kakak situ ckp..nnti sini nk tutup...so klu nk beli p bangsar terus
pastu i terus berkuntum kt sana...duk berejam pun xper..siap tnya mana buku yg best..berbaloi beli
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:33 AM | Show all posts
cekelatkopi replied at 22-8-2015 09:02 PM
kenangan tak bole lupa dengan gila2.taun 1993 aku dh berkotak2 mcm paksu ko agaknya..dlm almari tp ...

aku paham ape ko rase...

aku start jadi collector time skola rendah. sebagai anak buah yg kaki katun, maka aku mewarisi collection paksu aku..di samping aku sendiri jadi collector majalah2 katun. naik je form 1 aku masuk asrama. collection aku pun terabai dan MIA. aku rasa mak aku bakar

kalo la aku ade lagi collection tu..bole buat duit woi


Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:38 AM | Show all posts
bookehkahkoh replied at 22-8-2015 02:37 AM
actually apa jadi kat utopia sampai kena stop dulu? iols minat gila kamail si penulis utopia tu

gempakstarz punya managment decide nak tutup utopia. tapi part sedih, notis 2 minggu je.
panggil writer sume, suruh siapkan last issue dalam 2 minggu pastu sume kena retrench
part tak berapa nak sedih, dapat pampasan (banyak laa jugak kalau kerja dah lama)
minat kat kamil ke?hahaha nanti aku kirim salam
dia skrg menulis jugak, company mobile content. dah kawin, anak pun nak masuk 2 dah kot
beza gempakstarz dengan company melayu memang jauh ketara.
company cina ni tak berkira sangat bab claim2, kebajikan staff pun jaga laa jugak walaupun tak laa mewah.
company melayu ni nak untung sgt. kebajikan staff selagi boleh tak nak kasi
apa-apa pun, aku setuju statement linda onn, ujang jatuh sebab syarikat moy tu sendiri

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:44 AM | Show all posts
mice_cheese replied at 21-8-2015 06:58 PM
Iols pun ade baca aku budak minang tu..siap sedih gila ms nenek dia meninggal n ujang rs mak dia p ...

ha'ah..mmg ada part yg sedih..kena pukul dgn mak dia sampai berbirat birat badan.. rasanya citer ni ada yg dah buat drama dulu2..tapi aku tak ikut sangat..tak ingat sapa ntah berlakon jadi ujang tu.. pelawak gak la..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:51 AM | Show all posts
sepitsiput replied at 21-8-2015 05:34 PM
chuols

majalah Ujang, Apo? under MOY (jangka hayat 1993 - 2015)

komik gempak wujud lagi tak eh?
rasa terkilan jugak bila mag ujang tu dah berkubur

kartunis ujang tu mmg lawak orgnya
bel dgr dia bercerita je rasa nak ketawa...dgn muka yg comel itu
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 24-8-2015 10:44 AM
ha'ah..mmg ada part yg sedih..kena pukul dgn mak dia sampai berbirat birat badan.. rasanya citer n ...

Along cham..tp xbest la dh jd drama..bila baca tu feel lain dr drama..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:54 AM | Show all posts
Cian plak dgr LO pun kena heret skali dlm hal ni. Sedang kan LO slalu wat study dlu b4 apa yg dia nk sampaikan. Atau masa tu dia membaca scrip agaknya kot, lalu tak sempat nk check apa2 dah..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:56 AM | Show all posts
shityfans replied at 21-8-2015 06:09 PM
kes ujang ni aku tak tahu tapi kes ubi ingat laa jugak
ubi berhenti moy
ramai mintak dia bukukan a ...

wow...jahanam betul pangai MOY ni
kalau betul geng2 tu sume masuk CESB semula...aku kompem nk beli semula Gila-Gila
harap2 ni dpt menaikkan semula CESB yg dah sgt2 muram

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 10:58 AM | Show all posts
fadz84 replied at 23-8-2015 05:15 PM
Smlm sya pm cesb kt fb.. dorg kata blh beli novel via online or g showroom dorg kt bangsar utama.  ...

ya betul tu...
bila fikir2 rasa sedih sbb to me novel2 CESB bahasa mmg best
bukan bahasa cikai macam sekarang...x minat aku nak baca..beli jauh sekali

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 11:02 AM | Show all posts
mice_cheese replied at 24-8-2015 10:52 AM
Along cham..tp xbest la dh jd drama..bila baca tu feel lain dr drama..

haaa..mamat tula yg jadi ujang.. lgsung aku tak follow.. baca lagi best..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 11:05 AM | Show all posts

jahatnya kampeni tu..
kejinya...

rezeki tak berkat tu melingkup..
japgi aku lak kena saman..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2015 11:15 AM | Show all posts
shityfans replied at 24-8-2015 10:38 AM
gempakstarz punya managment decide nak tutup utopia. tapi part sedih, notis 2 minggu je.
panggil  ...

oh okay terima kasih explain
rindu komik raya editorial utopia dulu sekarang takde dah benda camtu

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 10:48 PM GMT+8 , Processed in 0.085539 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list