CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4157|Reply: 3

Boleh ke tanpa SPM/STPM, malaysian masuk IPTA.?

[Copy link]
Post time 30-7-2015 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hello there
tataula samaada bod ni masih aktif le tak
tapi aku ada persoalan
n just try la tanya sini.

Nak tanya,
kalau ada those malaysians yg keje abroad
let see aussie ke indonesia ke
anak2 diorang sekolah kt luar negara
ada o level, a level smua

Tapi the whole family malaysians la
bukan kahwin dgn org tempatan pun

Persoalannya bole ke diorang apply masuk IPTA di Malaysia?
Sebab nak isi borang upu smua tu kan kene letak spm?

Masalahnya kalau nak masuk uni kt tempat mak ayah diorang keje
diorang pun bukan local, susah nak apply
nak masuk IPTS kt malaysia...opkos la boleh
tapi kualiti wise, plus tak smua kos available. .n yuran mahal

So i just wondering
mcm mana eh process
so far yg aku pnah jumpa
malaysian yg dok luar negara ni
pas abis o level or a level
diorang masuk UIA je
tak pnah lagi jumpa yg masuk IPTA cam um ke ukm ..usm ..upm
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-7-2015 03:47 PM | Show all posts
SAT US boleh pakai masuk UiTM dengan UIA aku penah jumpe satu brader keje US, tapi anak hantar balik melesia masuk univ, mcjm kes tt la, tapi tak tau la kena ambik BM July ke tidak.....lagi satu UNiKL bukan IPTA, dia IPTS cube try tanya UniKL....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-7-2015 04:18 PM | Show all posts
scholars.assist replied at 30-7-2015 03:47 PM
SAT US boleh pakai masuk UiTM dengan UIA aku penah jumpe satu brader keje US, tapi anak hantar balik ...

Thanks sayangggg reply

Tula skang ni aku ngah pening pikirkan ms depan anak2
kalaulah ada rezeki they alls mSuk uni
huhu


Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2018 04:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Sori bukak balik topic lama. Tt..apa hasil research u? Boleh tak masuk uni msia klau takde spm? Yg i pernah dgr itm ngan uia je la. Anak i lagi 3thn nak abis high school..ni yg baru nak start google options apa yg ada..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 02:49 AM GMT+8 , Processed in 0.087075 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list