CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 9804|Reply: 50

[Politik] [EDISI Alfafa] Ustaz ala2 Azwan Ali : Maki orang anak haram

[Copy link]
Post time 26-7-2015 12:53 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Duta lover at 26-7-2015 01:53 PM

Meolss tengok kat fb skang ni
kecoh pasal segilintir orang nak bongkar kegiatan company alfalfa ni

Korang ada experience n teori ke pasal kompeni ni?
meolss pernah diapproach untuk join alfalfa ni tapi bukan projek perumahan

Skim akikah n korBan
katanya nak soh meolss jadi agen brunei
siap nak ajar meolss bukak kedai sembelih n frozen meat gitu
tapi lepas meolss baca komen2 orang yg suspicious ngan alfalfa ni
cpat2 jauhkan diri

So beberapa hari lepas si khairul ezuwan ni
wat satu teori pasal projek perumahan alfalfa ni
tapi takde mentioned nama kompeni secara direct Pun

Tetiba founder alfalfa so called ustaz ni menggelabah siap caps locks bagai






Arap korang zoomla gamba tu.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-7-2015 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tuduh kau.kau tuduh aku. kau hamun aku. Aku hamun kau. Well gitu lah fb is all about.  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2015 01:01 PM | Show all posts
Ni original post pasal teori alfalfa tU










Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2015 01:03 PM | Show all posts
Edited by Duta lover at 26-7-2015 01:16 PM
Matakilat replied at 26-7-2015 01:00 PM
Aku tuduh kau.kau tuduh aku. kau hamun aku. Aku hamun kau. Well gitu lah fb is all about.

Aku amik dr fb laki aku niklua kt feed dia
hehehe

Aku dah deactivate fb sbb pening dgn mcm2 nau spekulasi
tapi meolss nampak gak kompeni alfalfa kat berita tv9
kononnya nak bagi artis2 ada umah sendiRi
umah banglo setingkat rm89k jahhh..3 tahun siap

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2015 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Alah busuk2 pon org kita jugak. Asal jangan cina dapig menipu sudahlah.kalau tak, mau merusuh 10hari10malam smbil laungkan lafaz azimat meleis pastu fefeeling mangsa keadaan
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2015 01:15 PM | Show all posts
nape x napok gambarrr
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2015 01:19 PM | Show all posts

Ish
hang x nampak gamba ke
gamba kecik sgt takleh zoom?
cuba hang wat pc edition

Aku nak copy n paste xleh..sbb aku pun print screen

anyway aku pelik la zaman skang ni
so many people called ustaz yang pelik2

Aku ada teori sendiri
aku rasa org melayu ni bila anak x bapa berjaya dlm akademik je
or jahat je
terus redha n kata
takpela..nnti saya anta dia belaja, bia dia jd ustaz

So selepas beberapa puluh tahun
malaysia kini dibanjiri golongan2 ustaz x semenggah

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2015 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Ustaz hape bahasa hazabedah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-7-2015 01:21 PM | Show all posts
bottom line melayu islam ni fobia dengan dividen interest semua hasil indoktrinasi ustad yang sangat berkesan

konsepnya ko pinjam dia 100k, selepas 4 tahun ko pulangkan 100k dorang happy. Multiply that by 10 or 20 kira sendirilah...

dividen interest semua tu ko cakaplah haram for them (halal for you)

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2015 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 26-7-2015 01:14 PM
Alah busuk2 pon org kita jugak. Asal jangan cina dapig menipu sudahlah.kalau tak, mau merusuh 10hari ...

Tau x pe....kita buat x pe....
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2015 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Konsepnyer pinjam duit org buat modal.. Ujung2 ckp bankrap..LPs 4 thn ganti balik.. Takde untung,Takde dividend..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2015 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Klw tgk kt fb,IG tu byk kot penipuan curik duit org.. Buat kerja  katenyer..pos flyer pdhal menipu duit org..pastu siap ajar utk tipu dorg lain plak...bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2015 01:31 PM | Show all posts
kejadah ustad tuh hina anak2 luar nikah?
bkn salah anak2 tu... hish...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-7-2015 01:32 PM | Show all posts
Rugi jahh
100k after 4 tahun dah sudut value

Tapi banyakkkkkkk org back up kompeni ni wehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2015 01:50 PM | Show all posts
mak kau hijau
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2015 01:53 PM | Show all posts
setaz spesis apakah ini?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-7-2015 02:01 PM | Show all posts
Ayat 'Saya tersenyum sinis' tu memang tak boleh blah

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2015 02:07 PM | Show all posts
tightcherry replied at 26-7-2015 01:29 PM
Konsepnyer pinjam duit org buat modal.. Ujung2 ckp bankrap..LPs 4 thn ganti balik.. Takde untung,Tak ...

Tak apa. Cari istilah arab dan bila cerita kat orang,pakai istilah arab tu. Terus orang akan terlopong dan percaya 100% kerana

1) Takkanlah ustaz nak menipu
2) Ustaz tu cerita konsep 'pelaburan' ini pakai istilah arab


Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2015 02:09 PM | Show all posts
aku dah jengok fb ostad tuh.... seperti biase husnuzoooon sebab ade title ostad katenyer..

hahahha....
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2015 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Pekejadahnya kehulu kehilir nak boh nama ustaz bagai? Bapak dia bagi nama ustaz ka?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 03:47 AM GMT+8 , Processed in 0.104454 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list