Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21040
View
162
Reply

Suami sangat baik. Curang. Minta peluang kedua

[Copy link]

Author: korakora    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 19-9-2015 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesedihan yg amat sgt. Ingatkan segalanya selesai.. Rupanya...

Sy dpt text daripada perempuan tu waktu kerja. beserta bukti gambar. Minta saya berjumpa die utk berbincang. hati saya hancur dan saya xsemurah dia utk pergi mengadap. Saya text suami, ya Allah ya Allah apa abg dah buat.. Suami call tny kenapa, saya menjerit giler. Ada gambar. Gambar dia separuh ***el. Suami cakap ok abg balik skrg.
Saya di rumah bagai nak giler. Rupanya bila suami sampai dirumah, perempuan tu menggiler di ofis. Punca? Suami gelar die jalang. Thats y perempuan tu hntr gambar xsenonoh tu...

Sy xtau gambar lama atau baru. Suami yakinkan gambar lama. Baikkah dia.. Image tersebut terbayang2 di ingatan. Sukarnya memaafkan. Sy byk kali offer dia kawen dgn perempuan tu tp die xmau.. Apa yg dia nak sbnrnya...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2015 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mommymonster82 at 19-9-2015 11:44 AM

Kora..kawan me pon skrg tgh proses cerai...
Kes suami kuat skandal sampai tahap dah xpwduli rumah tangga...sejak kahwin dah skandal...sblum kahwin lagi sebnarny dia kaki perempuan..kawan me jer yg xtahu...
Lepas kahwin dapat bukti...tapi suami masih gak ulang2..
Skandal sampai tahap ke katil..ada anak xsah taraf...
Kahwin hampir 20 tahun dah...
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2015 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
dinamokiev replied at 29-6-2015 04:37 PM
Mungkin sedar tidak sedar, cik puan kurang melayan suami. Kurang bersolek, dan mungkin badan sudah m ...

Tak jugak u..laki ni kalu jenis mata keranjang..kat luar jugak yg dia nampak cantik....

Kwan me yg nak bercerai ni pon bukan calang2..cantik lawa.

Jaga rumahtangga..sikit habuk pon xde..jaga badan..jaga makan...penampilan semua....

Da banyak me tgk kes gini...bini kat rumah kadang2 lagi cun dari skandal tu...tapi..dah nama lelaki mata keranjang.. skandal jugak yg di cari...

Laki tu kenalah jg pandangan...tu jer..sbb tu dalam quran Allah sebut lelaki beriman jaga pandangan dan kemaluan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2015 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
korakora replied at 19-9-2015 09:04 AM
Kesedihan yg amat sgt. Ingatkan segalanya selesai.. Rupanya...

Sy dpt text daripada perempuan tu  ...

Kora..tabahnya u
Kora gambar sapa yg bogel?
Gatalnya perempuan tu
Bgs jgk husbnd u kata dia jala...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2015 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 20-9-2015 09:30 PM
Kora..tabahnya u
Kora gambar sapa yg bogel?
Gatalnya perempuan tu

Gambar my husband. Separuh **gel. Cerita sebenar selepas sy call husband, husband cari perempuan tu n belasah die. Kes dh smpai ke hq, dlm process nk settle ngn perempuan tu utk tukar atau terminate 24 jam.

Sy xkacau dia pon. Dlm brp bulan lepas jadik ni sy xde mesej die xde kacau die. Mental punye perempuan. Yup sgt jala n sund. Perempuan tu pandai letak kamera kt hidden place. My husband xtau.

Lepas jadik bnda terbaru ni boleh je sy nak hina dia kan... Btol ke husband aku syg, kalo syg xkn kena pukul. Aku kawen dalam kuat melawan ni pon, nak masuk anak 3 ni pon, xpernah kena jentik...

Kuat?? I have to.. Dalam keadaan preggy mabuk n rase xleh bgn. Anak2 baru sihat drp chicken pox konon leh fokus study. Suddenly bencana ni dtg.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2015 02:58 PM | Show all posts
siap ada gambar kes berat ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2015 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
korakora replied at 21-9-2015 02:27 PM
Gambar my husband. Separuh **gel. Cerita sebenar selepas sy call husband, husband cari perempuan t ...

Psikonya.perempuan yg kaco laki orang ni jahat rupanya.hidden place kt mana? Xkn masuk tandas laki.p
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2015 02:46 PM | Show all posts
korakora replied at 21-9-2015 10:27 AM
Gambar my husband. Separuh **gel. Cerita sebenar selepas sy call husband, husband cari perempuan t ...

ya Allah tt
sakit pulak hati akak baca
how are you now?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2015 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_tonggek replied at 23-9-2015 02:46 PM
ya Allah tt
sakit pulak hati akak baca
how are you now?

I'm not ok.. Tiap kali die pergi kerja, sy sgt trauma.
I think i need rest...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2015 03:33 PM | Show all posts
korakora replied at 23-9-2015 11:19 AM
I'm not ok.. Tiap kali die pergi kerja, sy sgt trauma.
I think i need rest...

si jalang tu ada kat ofis tu lagi?
dik, depan laki ko akak syorkan supaya tunjuk selemah2 alam
biar dia butthurt tgk keadaan ko hasil perbuatan akal pendek dia tuh
belakang dia, cuba buat sehabis baik specially now with babies and yg dlm perut tu
mintak izin suami utk bangun tgh malam buat tahajud
mintaklah kat Allah supaya keluarkan ko and anak2 dari ujian mcmni
ko takpayah nak tunjuk gagah depan somi ko
tak kira lah dia baik ke dia apa ke
dia menyesal ke dia runsing ke
semua ni berpunca dari dia
setakat ko busy bukan alasan utk layan pempuan lain

ingat sket, masa dia nak ambik ko dulu,
ko adalah gadis periang hasil kasih sayang mak ayah ko
tgk apa dia dah buat bila amanah itu bertukar tangan

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2015 12:43 PM | Show all posts
Gambar tu share utk apa? Utk sakitkan hati, utk porak perandakan rumahtangga uoll. Jgn termakan provokasi, jgn termakan dek emosi. Kalau benar suami hendak dan mahu berubah, usahakan sesuatu utk selamatkan rumahtangga. Bunyi mcm cliche tapi, takder rumahtangga takder gelora, lagi2 zaman sekarang. Kalau dua2 masih sayangkan rumahtangga, fight for it. Kdg2, marriage goes stronger after a bad storm. Sometimes we learned a lesson in a hard way. kalau suami nak beria2 kat pompuan tu lain cerita, tapi sekarang the other around. So dont give up yet. Hope is still there. Forgive and forget. Jumpa kaunselor jika perlu utk perbaiki kesilapan rumahtangga.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2015 12:28 PM | Show all posts
Cik Kora,
sy harap sgt awk terima husband awk..
jgn mengalah dgn pmpn sundal mcm tu..

apa yg sy baca, sy percaya husband awk dah berubah ..
InsyaAllah akan jd lebih baik..

Baby dlm kandungan tu mungkin penguat kasih syg korang pas ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2015 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
miniusb replied at 25-9-2015 12:43 PM
Gambar tu share utk apa? Utk sakitkan hati, utk porak perandakan rumahtangga uoll. Jgn termakan prov ...

Ya.. Sy pon rasa ganbar tu utk porak perandakam kami. Kami dh semakin ok saya pon dh byk berubah. Sekali sekala teringat je xmcm dl everyday bergenang air mata. Then suddenly die nak hntr such photos. Die ingat die xdpt so die pon nak kami xbahagia la kot..
Saya cuba kuat n xlayan provok die..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2015 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
salju_mutiara replied at 26-9-2015 12:28 PM
Cik Kora,
sy harap sgt awk terima husband awk..
jgn mengalah dgn pmpn sundal mcm tu..

Actually tgn ni menggigil2 nak text perempuan tu n hambur segala caci.. Tapi dgn cara tu nmpk sy setaraf dia kan.
Saya ada ugut suami utk tglkan die.. Ape lagi yg die buat tlg jgn bg lagi peluang perempuan tu nak provok sy lagi. End it here or i myself akan sebarkan gambar tu kat ofis die.
I just want to finish my phd n secure my life. Deep inside my heart i still afraid that one day he might leave me. Xpelah kalau dia dh xmampu syg n cinta sy lagi insyaAllah akan ada insan lain. Saya berserah
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2015 09:14 AM | Show all posts
korakora replied at 26-9-2015 07:36 PM
Ya.. Sy pon rasa ganbar tu utk porak perandakam kami. Kami dh semakin ok saya pon dh byk berubah.  ...

betul tu Kora,
dia mmg berniat nak hancurkan rumahtangga awk...

be strong...
sy percaya suami pun masih sygkn awk n anak...
kesilapan dia tu mmg besar...n sukar dimaafkan...

suruh suami bertaubat dgn Allah...
n awk cuba maafkan dia....
walaupun susah sgt...

Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2015 11:04 AM | Show all posts
Jgn putus harap TT.  Jadilah isteri yg tidak mengkufuri kebaikan2 suami.  
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2015 12:28 PM | Show all posts
TT, kes sama dgn ai.. skrg ai tgh facing benda ni. baru tahu ada skandal dgn staff dia sendiri. anak dara umur 24 tahun. abis hp laki saya pecahkan. sy dah berjumpa dgn betina tu ber3. laki sy masa tu tak boleh decide. tapi betina tu kata x nak teruskan. sy tya apa jaminan. dia kata nak resign. tp masih keje. bermula bc msg diorang. abang, sayang la love... dia kata takde apa2. saja2 msg gitu.

ni keje puntak boleh buat. tgh down yg amat. dia ada ckp jiwa dia kosong. tu la bini busy urus anak bagai jiwa dia boleh kosong, tu la lelaki. betina tu plak boleh msg x pandang harta dia. phuiii.. nak ke bercinta dgn cleaner ke nelayan ke?

hati mmg sakit. raya drop 1.5kg. ni pun tak lalu nak makan. masalahnya tak boleh terima pengkhianatan ini.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2015 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by korakora at 28-9-2015 02:22 PM
biruseroja replied at 28-9-2015 12:28 PM
TT, kes sama dgn ai.. skrg ai tgh facing benda ni. baru tahu ada skandal dgn staff dia sendiri. anak ...


Sama. Siap ajak kawen. Xpe xkisah xsediakan rumah, bila turn die boleh stay rumah makpak die je. Perempuan desperado..
Kesian u.. I faham ape u rasa... Kdg i try paksa diri utk fikir ppuan tu madu i n i just nak pk pegi mampos la korg nak wtpe pon
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2015 02:45 PM | Show all posts
korakora replied at 28-9-2015 02:19 PM
Sama. Siap ajak kawen. Xpe xkisah xsediakan rumah, bila turn die boleh stay rumah makpak die je. ...

Bila fikir balik.. ni missed call drpd Allah. Mungkin selama ni kita leka. Alhamdulillah, baru rajin baca Quran, Solat sunat, tahajud. semoga istiqamah. hanya Allah yang mampu gerakkan hati hambanya. Tapi selera makan tetap xde ni. terkesan dgn peristiwa ni. mungkin nak pulih tu amik masa yang lama sket.

baru gugel tentang sunnah Nabi tentang perkahwinan, tentang cara memikat suami. mungkin kita ni perempuan bila dah beranak pentingkan anak2. laki dibiarkan sendiri. sebab ada kekosongan tu mereka isi dengan benda yang menyeronokkan. kesilapan bermula dr kita. jadi macam mana penat kena temankan. baru2 ni baru amik jamu sbb selama badan mmg lesu, ngantuk.

kita pun kena amik booster utk layan anak n suami. lelaki ni suka dibelai mcm kucing tu jer. kebanyakan yang berkahwin lain sebab isteri tua tak berapa layan dan selalu biarkan bersendirian. itu yang saya belajar dari peristiwa ini
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2015 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
biruseroja replied at 28-9-2015 02:45 PM
Bila fikir balik.. ni missed call drpd Allah. Mungkin selama ni kita leka. Alhamdulillah, baru raj ...

Yup saya pon byk ubah diri.. Bila ada anak mmg fokus lebih pd anak.
I fhm bila u ckp xde selera mkn. Xleh watpe u, bila hati sedih.. Masa je yg akan ubati u...
Kita mmg lebih byk kena redha. Kita bukan tergolong dikalangan wanita yg suaminya rasa cukup dgn seorg.
Even my husband ckp dia xkan ulang xkan curang lagi, kepercayaan dah xda. Just prepare jela, but in the same time layan dia baik2. Suami dan anak2 kan lubuk pahala kita..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074053s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list