Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
20393
View
162
Reply

Suami sangat baik. Curang. Minta peluang kedua

[Copy link]

Author: korakora    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 30-6-2015 03:08 PM | Show all posts
korakora replied at 30-6-2015 02:36 PM
oh byk tips yg sangat menarik!

Tips ini boleh digunakan untuk mengesan dan menutup ruang dan peluang. namun begitu, kalu dia punya banyak akal then mungkin juga tidak menjadi. Puan lebih kenal dia. kalu dia betul betul menyesal then semua ini sekadar amaran for him jer, you alert sebarang perubahan.

Lama lama bila puan dah okay, puan pun malas nak buat semua tuh kalu dah nampak dia boleh dipercayai semula.

Ianya berdasarkan pengalaman curang dan pengalaman dicurangi. Bukan kisah alam perkahwinan tetapi boleh bagi sebagai asas. Sebagai orang yg telah berlaku curang n menyesal pada masa yg sama tidaklah begitu kuat menahan segalanya cubaan godaan pihak ketiga, sesi kawalan memang diperlukan. Kadangkala rasa lemas tapi sebab dah buat salahkan so go with the flow jerlah. My bf always muncul diwaktu tidak terduga ketika dia dalam proses memulihkan kepercayaan dia. Bukan untuk mengawal sepenuhnya tetapi untuk menyakinkan hati dia yg memaafkan bukan satu kesilapan. Segara bentuk komunikasi disemak dan dipantau Begitu juga bila dia kantoi curang. Ni semua setakat curang 2 3 bulan gi jalan jalan bersama makan makan i love u u love me jer yek, bukan curang tahap tinggi. Banyak antara yg i suggest diatas i buat. nak yakinkan diri sendiri banyaknya. Percayalah orang ketiga tidak akan melepaskan peluang untuk bersama ngan suami kita kalu dia ada peluang. kalu tak dia tak jadi orang ketiga. So jngn bg peluang itu. Tips ini sesuai untuk suami yg berbaloi sahaja. Yg tak berbaloi, perlu ke

Puan kerja jauh tak ngan suami. kalu dekat then why dun share car. Pagi dia hantar, petang dia ambik, selalu payah nak ada ruang flirting kalu asyik bersama. Kurang kurang bila balik bersama boleh terus gi dinner n borak borak ngan suami....
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2015 04:48 PM | Show all posts
Bagi saja suami peluang kedua.   Dia sgt baik dan bertanggungjwb dan itu saja kelemahan yg dia ada, kan?   Bersabarlah.  Hati yg sakit boleh diubati.  Kepercayaan yg hilang boleh diperbaharui.  Bersabarlah dgn ujian yg kecil ini.  Allah Maha Adil.  Telah dijodohkanNya kalian kerana kalian sepadan.   Kekurangannya ditampungi kebaikan TT dan kekurangan TT ditampungi kebaikan suami TT.  Kasihanilah suami TT yg kalah dgn fitnah wanita.  Penyakitnya boleh diubati.  Allah kan ada.  Mintalah dariNya.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2015 04:58 PM | Show all posts
lostfaith replied at 30-6-2015 02:31 PM
Puan, saya rasakan puan berada dalam keadaan yg sangat terluka, sangat marah, sangat sayu, sangat se ...

yes.... betui tu, jgn gelojoh buat keputusan TT, fikir masak2 jgn sampai busuk sudahhh
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2015 06:01 PM | Show all posts
ipes2 replied at 30-6-2015 04:33 AM
saya rasa - dan saya yakin ini tepat - lelaki ni macam kucing.
dia nak manja, nak perhatian, nak ma ...

miauuu...miauuuu...miauuuu...nak susu ...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2015 02:25 AM | Show all posts
Edited by munchkin at 1-7-2015 02:43 AM

1. dari segi kewangan tak kukuh pastu sibuk nak mengendeng ngan pompuan lain?

2. setakat you sibuk dan tiada masa nak layan dia, dia boleh cari orang lain untuk melayan dia?

bodoh sungguh alasan begitu.

LELAKI yang bertanggungjawab akan cari rezeki lebih untuk isteri dan keluarga. isi masa lapang ngan cari rezeki kukuhkan ekonomi. layan keluarga. bantu isteri. ini baru LELAKI sejati.

not worth to wait utk jantan sebegini. pernah dengar for better or for worse? in sickness and in health?

belum lagi betul betul you susah, ntah ntah ditinggal je begitu. alasan sebegitu remeh sudah mendua kan you.

so pompuan ni tak boleh ada down days or bad days, kalau tak lalu kenalah diduakan? pftttt
stop making excuses for yourselve untuk justify kenapa dia menduakan you. sebab i penat, sebab i mencuka, sebab i itu i ini sebab tu dia layan pompuan lain. please respect and love yourself.

tak perlu bersemuka dengan pompuan tu. kalau tak pompuan tu, pompuan lain. masalah bukan pompuan tu tapi suami cik puan yg tak appreciate you. jantan tu sesuai untuk pompuan sebegitu.

you deserve a real man who can appreciate you. kalau dia a good father, tatkala you sibuk buat kerja rumah, dia bantu layan anak2 and bukan main handset. or dia bantu buat kerja rumah, gosok baju anak dan sebagainya. benda ni dalam kursus rumahtangga ustaz tu bagi tahu in order nak bini dia layan dia, dia tolong isteri sama sama buat kerja rumah. habis cepat boleh layan dia cepat. ingat isteri tu robot ke takde penat etc. isteri juga bukan bibik di rumah ye? sama sama cari rezeki, kenapa dia tak boleh bantu sama sama buat kerja rumah?

nak banyak cekadak minta you layan itu ini, sediakan you maidlah. ini dahlah tak mampu tapi ada skandal mampu pulak?

relationship punya core is based on trust. kalau you perlu monitor dan sebagainya, then you have no trust. nak buat kerja rumah lagi, nak skodeng suami lagi. etc. apa guna perkahwinan kalau dibina tiada kepercayaan?

unless dia berubah betul betul, buck up, pull his socks up, bantu you buat kerja rumah, bantu cari rezeki lebih, then worth lah nak bagi second chance.

sometimes lelaki ni, biar je isteri tu kelam kabut and penat. senang dia beralasan nak berskandal dengan alasan isteri tiada masa nak melayan (busuk, tak bersiap, penat). suami yang baik takkan biarkan isteri dia susah pun. dia akan try provide and bantu isteri. ini baru dikatakan TEAM work.

jangan senang justify perbuatan curang untuk lelaki. kalau suami sibuk, adakah wajar untuk seorang isteri berskandal atas alasan suami sibuk, tiada masa, penat etc? think about it. sure isteri tu dicop pompuan murahan hina etc. so suami/lelaki boleh pulak buat gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2015 03:09 AM | Show all posts
kudajantan77 replied at 30-6-2015 06:01 PM
miauuu...miauuuu...miauuuu...nak susu ...

ha Forummers semua, tengok ni, betul saya kata lelaki macam kucing
ni ada sekor kucing mintak susu, mana mana awek nak bagi silalah
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2015 03:12 AM | Show all posts
lelaki yg curang berskandal ni mmg kdg2 layan anak bini baik sgt.. Pijak tungau pun xmati.. Nak cover katakan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2015 04:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Actually sy mmg sgt sedih. Sblm sy memulakan kerja ni, sy dh ckp xmau buat. Susah. Sy xmau. Dia suruh jugak. Ok if u nak i buat, please be supportive. Tapi?

Sy mmg rasa nak gila menghadapi benda ni, smpai tahap bawak kereta pon rase nak masuk lane sebelah. Sy stress. Saya mengadu, n  sy pernah ckp. U, xpela i ade dugaan ni, asalkan xde dugaan suami. Ape agaknye perasaan die ye sbb die dh berskandal time tu.

Sy pernah ckp sy baik dgn semua, kenapa sy diduga dgn kerja begini. Die ckp Allah maha adil, nt sy akan dpt hasil yg besar. Tp die tgh sakan  bercinta time tu..
Berulang kali sy ckp jgn, jgn, jgn. Sy bukan xpernah hidu.. sy tau kat office mcmn. Akhirnya dia tetap duakan sy. Sy geli n meluat, rasa standard die sgt rendah. Cinta sgt murah. Ketika sy paling perlukan dia
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2015 05:08 AM | Show all posts
harkktuih replied at 29-6-2015 03:39 AM
Lelaki perlukan perhatian.

so ingat pompuan tak perlukan perhatian ke
u ni bebalik lelaki aje diupkan macam penting sangat
padahal non ado, layanlah isteri dan suami seperti mana anda hendak dilayan....




Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2015 05:10 AM | Show all posts
bagilah peluang kot tetapi ingatkan dia u tak akan lupakan  apa dia buat
sampai bila bila....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2015 10:17 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 30-6-2015 04:48 PM
Bagi saja suami peluang kedua.   Dia sgt baik dan bertanggungjwb dan itu saja kelemahan yg dia ada,  ...

kerana sangat baik dan bertanggungjawabnya itulah membuatkan saya makin terluka. dia sangat baik/ramah, suka menolong siapa sahaja. contoh jika menghantar anak2 ke taska, cikgu akan pick up di kereta. itu rutin mereka. Suami saya akan hantar sampai di depan pintu, walau ditegah. sy pesan, dont be too nice, nanti org slh fhm. mula lah ada yg naik syok ka.. n its happened. bukan je dgn perempuan die baik/ramah.. dgn org tua. sgt menghormati n sgt membantu. mulalah plak ade yg nak jodohkan dgn anak dara nya. suami saya ini seperti penenang, xpernah tarik muka walaupun byk kerja, pandai handle situasi tegang. ciri2 yang menggetarkan naluri wanita lah kot.

kadang2 saya terfikir adakah kasih syg dan kebaikan nya sgt melimpah ruah sehingga patut dikongsi kongsi?

suami saya memang ada rupa. xperlu dia yang menggatal, ramai yg menggedik2. tambah dengan baik pulak tu.

dulu saya x risau sbb saya fikir suami xkan terjebak bermain emosi dgn wanita lain. orang kata kami sangat sepadan. bahkan ada yg obses dgn kami, xsabar lihat anak kami, tau berapa beza umur kami (sebaya tapi beza beberapa hari). kami sebaya, sama2 membina hidup, memang dia x mampu tambah lagi, tp kalau dia tinggalkan saya memang seronok la perempuan tu.

ujian untuk saya. saya sedang belajar meletakkan cinta Allah di hati, menolak cinta manusia keluar dan mengalihkannya hanya ke tangan
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2015 01:36 PM | Show all posts
munchkin replied at 1-7-2015 02:25 AM
1. dari segi kewangan tak kukuh pastu sibuk nak mengendeng ngan pompuan lain?

2. setakat you sibu ...

setuju dengan ko...
asal yang salah... semua pompuan...
asal yang tak layan bagus.. semua pompuan...
asal yg gemok, lembik, tua, hodoh, busuk... semua pompuan...
tak paham aku...
takleh ke tukar minded skit...
apsal pompuan takde komplain lelaki selekeh.. mulut berbau..
perut boroi.. airbag merata2... uban bersepah2...
............
se lagi bab2 masak dan kerja rumah...halloo..tu bukan tanggungjawap isteri..
pompuan ni, sebab dah dlm budaya kita diajar supaya sabar, redha..sabar, redha..
laki buat apa pon, tetap sabar.. redha.. sabar.. redha..
ntah la babe.. aku betul2 tak paham...

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2015 01:41 PM | Show all posts
faraway1 replied at 1-7-2015 05:08 AM
so ingat pompuan tak perlukan perhatian ke
u ni bebalik lelaki aje diupkan macam penting sanga ...

kaannnnnn...
aku rasa mcm nak memaki je...nasib baik aku masih patuh pada peraturan mod..
asal yang perlukan perhatian semuanya jantan...
abis, si bini takyah perhatian....?
bila bini tak dapat perhatian.. disuruh pulak bersabar...redha...
yg si lelaki... kalau tak cukup perhatian, boleh pergi cari betina...
alangkah indahnya kalau pompuan boleh kawin 4 kan...
sesekali iols berpikir luar kotak...
syokkk wooo

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2015 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
cari_cahaya replied at 1-7-2015 01:36 PM
setuju dengan ko...
asal yang salah... semua pompuan...
asal yang tak layan bagus.. semua pompua ...

Ntah aku pun tak paham jugak. Suami curang. Pastu suruh pompuan berubah. Pompuan pulak yang kena berubah as if salah dia. Wife ni taraf bibik ke and just sex objects je? Tak lawa tak bersiap yak layan kena carik lain. No wonder orang kawin omputih. Bila cakap nanti marah.

Minda ni kena tukar.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2015 01:54 PM | Show all posts
ipes2 replied at 1-7-2015 03:09 AM
ha Forummers semua, tengok ni, betul saya kata lelaki macam kucing
ni ada sekor kucing mintak sus ...

hahahaha..gelihati aku.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2015 02:27 PM | Show all posts
yela sy ni xbaik mana pon.. sbb dh kecewa, muhasabah jela diri sendiri. sedapkan hati.. dia pun ckp xde kurangnye sy ni. cume ade certain2 part die tercakap

......perempuan tu mudah ketawa, murah senyuman..... (dasar murahan)
yela anak dara kot. ko nak pk ape.. lainla aku ni dengan kerja, anak kecik2, nak angkat laki tepon pon anak dh berebut nak ckp jugak. belom lagi balik keja pk nk amek anak, masak bla bla bla. kalo anak dara balik kerja melingkar jela melayan laki org nak gayut.

itu semua alasan je. yes i know. kalau gatal, mmg gatal jugak kena garu cukup2.

one more thing die cakap TERUJA sebab ada teman layan menyembang, sambil menyembang sambil sengih2 gedik2. yela anak dara tu dh tentu2 tau yg laki ni ade wife dh.. mmg la die layan bebaik, manja2. yang kat rumah mcm singa kan. laki ajak sembang, dah potong ' eh abg dh 5x dah citer psl ni '.. ngn anak dara tu sembang 10x dok ulang pon die ok je nak dgr.

sedarlah wei suami2.. kalau xpuas hati cakap jela depan2. bgtau wife apa yg korg nak.. kalau xmakan saman, p la bwk jumpe kaunselling pakar hubungan suami isteri. lagi berfaedah
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2015 07:09 PM | Show all posts
Edited by munchkin at 1-7-2015 07:11 PM

takde anak kecik boleh lah senyum terpongek pongek cam beruk. jantan tak sedar diri. dah lah tak mampu. lagi nak banding isteri tak menang tangan ngan pompuan single boleh senyum terpongek pongek.

nak suruh isteri senyum terpongek tergedik 24 jam boleh anytime. bagi satu maid. ada maid boleh senyum terpongek 24 jam pun takpe. takde maid or tak mampu rentikanlah nak buat perbandingan.

serius jantan bodoh and tak tahu malu.


Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2015 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
rawahah replied at 29-6-2015 05:29 PM
dah tt pun x mampu nak bagi 100% layanan kat suami, apa kata bagi je suami kahwin lagi 1 kalau dia m ...

Nok, kalo somi mampu mtk org gaji. Jd si bini xde la pnt buat keje kt umah lps balik keje.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2015 11:31 PM | Show all posts
cari_cahaya replied at 1-7-2015 12:41 AM
kaannnnnn...
aku rasa mcm nak memaki je...nasib baik aku masih patuh pada peraturan mod..
asa ...

stupid person dengan old mind aje fikirhanya lelaki patut dilayan cam raja. tahun 2015 pun still
ingat zaman moyang dia kot...

bini dah sibuk layan anak patut dia bersyukur,
ialah anak dia, bukan bini dia layan anak lelaki lain..
patut dia layan anak sesama dengan bini ni dari duk pergi peluk pompuan lain..
dan stupid person mana tah pula kata lelaki perlukan perhatian..
moron ya amat.


Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 05:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Rsnya tt kna berterus terang kot perasaan yg tt pnt. Tt harapkan dia tlg buat keje rumah. Tlg phm.. kalo x lrt masak just beli lauk je..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.098421s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list