Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21059
View
162
Reply

Suami sangat baik. Curang. Minta peluang kedua

[Copy link]

Author: korakora    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-6-2015 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai sy sangat baru di sini. Suami sangat baik, layan saya n anak2 dgn baik. Lately ni saya agak stress dengan kerja dan kurang melayan dia. Baru ni saya detect dia berskandal dengan staf di tempat kerja.

Dia minta peluang kedua. Dan berjanji akan setia. Mmg sedih terluka n rasa terhina. Dengan anak2 lagi. Rasa nak larikan diri. Tapi hati masih syg. Dia teramatlah baik drp segi layanan..
Perkara yang paling teruk die pernah lakukan, peluk perempuan tu dalam kereta. Saya rasa luluh, saya tgu dia balik kerja, uruskan anak2 yg masih kecil. rupanya die bercanda..

Saya ragu2, dah xde kepercayaan. Ada sinarkah lagi hubungan kami? 5tahun usia perkahwinan kami, bagai dalam mimpi semua ini terjadi. Tertanya2 ape kurangnya saya, berkerjaya, berpendidikan, ada rupa, pandai bergaya, jaga badan..

Alhamdulillah in laws sgt supportive.

Dia masih lagi bekerja di tempat itu bersama perempuan itu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2015 04:37 PM | Show all posts
Mungkin sedar tidak sedar, cik puan kurang melayan suami. Kurang bersolek, dan mungkin badan sudah mempunyai   airbag kiri dan kanan tanpa cik puan sedari.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2015 04:39 PM | Show all posts
Lately ni saya agak stress dengan kerja dan kurang melayan dia


Lelaki perlukan perhatian.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2015 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya saya cuba berubah. Tinggalkan hal kerja di luar rumah. Cuba layan sebaik mungkin, ikhlaskan diri. Semua cakap saya baik, sabar. Semua kata berilah peluang kedua, demi anak2. Pernah terfikir apabila saya selesaikan tugas yg saya stresskan skrg ni, dan naik pangkat, saya nak bawak lari anak2, tuntut perpisahan.

Ya saya keliru, hati teramat sayang tp rasa merana kerana dikhianat. Berat turun mendadak
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2015 04:52 PM | Show all posts
Dah, awak mengaku sendiri "kurang melayan dia". Lelaki nih, baik macam mana pun kalau tak dilayan, akan timbul lah idea untuk cari peneman lain.

Tak guna kalau awak cantik, bersolek, pandai layan anak etc etc, kalau tanggungjawab utama isteri diabaikan.

Bawak berbincang dengan suami, and this time, penat macam mana pun, layanlah suami awak tuh ye, sebab suami penat macam mana pun tetap kena beri nafkah kepada keluarganya.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2015 05:29 PM | Show all posts
dah tt pun x mampu nak bagi 100% layanan kat suami, apa kata bagi je suami kahwin lagi 1 kalau dia mampu..

daripada meruntuhkan rumah tangga/biar suami bergelumang maksiat.. baik bagi pahala,.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2015 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Senang ke berkongsi kasih. Bila dh tahap paling redha mmg ade terfikir. N dah offer pon. Tp suami belum mampu drp segi kewangan. Dan dia cakap xpernah terfikir utk jadikan ppuan tu isteri. Bermula dengan kawan sembang, berlarut kepada hal personal katenye.. tp yela kepercayaan dh tiada, mmg apa yg dicakapkan kupandang sepi je.

Tp bab layanan pada dia sudah sy improve kan. Selepas ini jika terjadi lagi, tiada apa dh perlu disesalkan mungkin
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2015 06:34 PM | Show all posts
suami sentiasa perlukan layanan, belaian dari seorang isteri. suami mana yg tahan kalau isteri asyik takde mood je nak layan batin suami.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2015 11:53 PM | Show all posts
jumpa dgn prmpuan tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2015 04:33 AM | Show all posts
saya rasa - dan saya yakin ini tepat - lelaki ni macam kucing.
dia nak manja, nak perhatian, nak makan.
if jiran selalu bagi makan, lama lama kita tengok dia mula manja dengan jiran.

I am so sorry to hear your tragedy. No, I don't think you will ever forget what has happened.
Sebagai seorang hubby, dia tak patut tinggal rumah dan makan luar (dalam bab ni, dia bukan kucing sebab ada tanggungjawab dan dosa pahala nya).
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2015 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya berjumpa perempuan tu 2x.
1st, saya minta dia lepaskan suami. Dia banyak berckp perkara yg melukakan hati, such as suami xpernah cinta sy, she is his 1st love. Please la wanita, kalau rasa nak bermadu, please be nice to your boyfriend's wife.

2nd, when my husband berterus terang perkara yg paling teruk dilakukan, die peluk perempuan tu. Its really hurt like hell.. sy berjumpa sekali lagi dan bg tamparan wanita pd perempuan tu. Bukan sbb nak pertahan perkahwinan kami dah. Sebelum ni sy xbuat pape sy hormat n syg suami. This time, mmg saya agak tekad utk minta dilepaskan. I'm still young.. i have two beautiful children. I have a career. Tapi family dia, family saya minta saya bertahan selagi suami ingin kembali semula.

The things are, pertama saya sukar melupa dan memaafkan. Ya, sy ada kekurangan. Suami juga. Tapi bukankah perkahwinan itu menerima semua baik buruk pasangan.  I thought selama ni kami bahagia. Ya macam mimpi, tsunami yg menyedarkan drp lena yg panjang. Kedua, benarkah dia sudah melupakan perempuan tu. Mereka bercinta 2 bulan berdasarkan bil telefon. Mudahkah seorg lelaki melupakan kekasih hatinya?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2015 09:22 AM | Show all posts

Pendapat saya bkn pendapat diorg...


Memberi en somi puan peluang ke 2 pada puan amatlah berat, kerana rasa kepercayaan yg telah diragut, dirobek -robek oleh kecurangan somi puan. Keputusan utk bercerai adalah keputusan yg terburu - buru pada saya, sbb puan tgh marah, semua emosi sdh bercampu baur, cari lah masa penenang....mungkin 2 minggu atau sebulan dekatkan diri dgn Tuhan carilah ape yg puan ingin putuskan, sama ada mahu meneruskan hubungan atau tidak

fikirkan kesan kepada anak2 , puan mungkin boleh , bagaimana dgn anak2...sbb puan bgtau dia adalah suami n yah yg baik. Mampu ke puan menjawab dgn ank2 di mana ayah mereka, kenapa ayah x balik, mana ayah ibu???Soalan2 anak ini akan lebih merungsingkan puan bila puan dah berpisah nanti.

Puan menyedari kecurangan itu kerana puan agak kesibukan dgn kerja, kdg2 kita terlupa bila terlalu sibuk kita meletakkan suami ketepi dan x mengendahkan beliau, bila kesunyian syaitan2 pon mula menggoda, somi puan hanyalah insan biasa yg x terlepas dr godaan dgn keadaan diri yg sunyi.Mula lah panjang akal dan nafsu si somi mencari kwn utk berbicara dan akhirnya menjadi sang kekasih kerana si isteri yg sibuk.

Jgn marah2 pd pempuan itu, lg puan marah lg dia suke n galak n contact somi puan, sepatutnya ambil peluang berccuti ngan en somi, upgrade diri bg cantik, kalo boleh cantik lg dr si skandal tu layan somi sebaik mungkin n ajak somi solat berjemaah sekali setiap hari....disitu ade rase kita puan n somi telah terlupa menunaikan tanggungjawab kerana terlalu sibuk dgn urusan luar. Setelah segala usaha diambil jgn selalu memikirkan somi akan curang n berhubung dengan skandalnya.... setelah mengambil yg jernih buang yg keroh...jgn dok fikir selalu dia nak curang lagi, kerana ia ibarat doa. Nak pantau somi boleh tapi perlulah dgn cara yg bijak .

Pada bulan yg mulia ini, semoga segala tindakan dan keputusan yg puan buat adalah yg terbaik,
tapi ada kala Nye memberi peluang ke 2 itu kehidupan  lebih bererti,bahagia dan bertambah murah rezekinya.

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2015 10:30 AM | Show all posts
korakora replied at 30-6-2015 07:14 AM
Saya berjumpa perempuan tu 2x.
1st, saya minta dia lepaskan suami. Dia banyak berckp perkara yg mel ...

Kalau setakat 2 bulan, tak susah nak lupakan. Lepas tuh paling teruk pun dia peluk je perempuan tuh, salah tuh memang la salah, tapi bukan lah kesalahan yang sangat besar sampai awak nak consider cerai.

TT kena sedar yang probability dia buat macam tuh sebab TT tak bagi layanan yang cukup. So since TT pun kata dah improve, continue la ye, and make amends with your husband, and once he sees you're changing, he will follow suit.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2015 10:30 AM | Show all posts
sorry double post.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2015 11:42 AM | Show all posts
Mmg naluri semulajadi lelaki mengidam utk lengkapkn kuota 4

Cuma mampu atau tidak jer
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2015 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mokcikKSKB at 30-6-2015 12:11 PM

Hmm..kalau dia putus ngan perempuan tu,ape jaminan tak melekat kat pompuan lain. Lelaki ni byk je alasan nape nk menggatal.alasan biasa kekurangan bini..bini bini bini dan bini...rumahtangga lelakilah ketua keluarga.kalau flirting sampai bpeluk sakan tu layak ke jd ketua keluarga.u tak perlulah nk gigih cantikkan diri..cukuplah sekadar penuhi segala tanggungjawab yg Allah bg sebagai isteri.kalau tu pun x berubah jugak..tinggalkan je laki u tu sbb dia x layak utk u. Cukup2lah jd hamba lelaki..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2015 01:36 PM | Show all posts
perempuan sekarang suka sgt laki org xpaham betul. mmg lumrah perempuan sukar melupakan apa yang terjadi.Asyik2 bini yg salah bosan betul. husband sis tlg xjaga ank?kemas umh?kalau x tlg mmg lah kita xterlayan. mana nk kerja lagi,jaga ank,jga umh,jga dia.. asal kurag kasih syg je gigih carik kasih syg kt luar.gatal je lebih.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2015 02:15 PM | Show all posts
Suami tolong menjaga anak. Suami memang baik sehingga tahap makan di luar pon dia yang pegang anak sambil suap. ya dia baik tp bukan nya takutkan saya. dia memang begitu.

kerja rumah memang kelemahan dia dan inilah yang selalu saya nampakkn kekesalan. bila kita sendiri penat dengan anak anak yg clingy, balik kerja kena masak n urus anak2, kemas rumah. memang tiap hari rasa nak mencuka. dia balik lambat, selalunya bila saya dah siap masak. dalam hati memang xsabar tunggu suami, tapi sesampai nya dia, ntah kenapa mulut xmau hadiahkan senyuman. penat. bila dia nak peluk saya elak, saya harap dia faham saya penat perlu bantuan tapi tidak. dia mandi makan n tengok tv sambil pegang henset. setiap hari begitu buatkan hati saya bengkak dan berlarutan. wujudlah perasaan xmau layanlah sebab dia xmau tolong aku!

ya tipikal isteri berkerja kan... saya tau saya banyak buat dosa dengan suami.

mungkin lepas ni saya kena gedik2 sikit la kot. tarik tangan dia sambil peluk mintak dia tolong basuhkan pinggan, sidaikan baju.

sekarang mmg kena ikhlaskan diri sangat2 buat kerja rumah tu.. supaya xmencuka dengan suami. penat mcmn pon, goda suami sampai dia pon xlarat. dia kata reboot.. ya, tp hati masih terkenang2 kecurangan dia. Dia ibaratkan jalan bersama saya bagaikan jalan yg lurus, die terpesong sedikit, dia bersyukur saya masih terima kembali. mulut manis kan...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2015 02:31 PM | Show all posts
Puan, saya rasakan puan berada dalam keadaan yg sangat terluka, sangat marah, sangat sayu, sangat sedih dan bagaikan hilang segala kepercayaan itu.

Pada saat ini apa yg puan fikirkan hanya untuk berpisah kerana sakit hati dan kerana nak membalas perbuatan suami menyakitkan hati puan. So biarkan dia rasa sakit jugak ditinggalkan kerna perbuatan dia. Hilang isteri n anak anak...

Percayalah puan, sebagai lelaki jikalau pun dia terlampau sayangkan puan, dia akan move on akhirnya sekiranya puan tidak lagi menerimanya. Dia akan life yg baru, isteri yg baru maybe dalam tempoh yg singkat pun sebab dia lelaki...kekadang nafsu mengatasi cinta pun...

Adakah itu yg puan mahukan.Puan masih sayang kan. Dia lelaki yg baik kan. Mungkin ini satu kesilapan yg betul betul dikesali. So puan belajarlah memaafkan, lama kelamaan puan boleh terima as satu titik sahaja dalam hidup puan.

Dalam amasa yg sama, puan. Jgnlah letak 100 kepercayaan pada dia. Lelaki bila ada ruang, mungkin berlaku lagi lebih lebih lagi ada yg memberikan peluang. Sentiasa alert perubahan waktu kerja. Sentiasa bertanya berborak secara santai mengenai aktiviti beliau di ofis supaya puan dapat mengesan sebarang inconsistency. Sentiasa check his phone secara santai. Buat friend finder. Check his bill n cari favorite call n nom yg diragui. Actifkan google dalam phone  dia, n syncn kan dengan phone puan supaya semua aktiviti log phone dan tempat dia pergi puan boleh semak. Mergekan ista n fb, sharingkan dengan puan lagi senang. Download whatsapp backup program. Sentiasa check penggunaan touch n go dalam web. catit mileage pergerakan kereta. Selalu call dia tanya khabar waktu kerja disamping tanya dia dimana....

Sekadar cadangangan sahaja Semua nih berbaloi dibuat sekiranya dia berbaloi as husband n puan rasa mahu mengekalkan perkahwinan. jgn buka sebarang ruang. namun puan harus juga melayan suami debngan baik. Buat secara santai supaya tak nampak too paranoid. But he has to know so he better watch out, ada yg memerhati.....dont try to play play. Selalu suami kalu dah rasa bersalah n betul betul ingin memulihkan kepercayaan wife n tak berniat buat salah lagi, dia go with the flow jer. Asalkan bini jgn mengamuk marah marah....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2015 02:36 PM | Show all posts
lostfaith replied at 30-6-2015 02:31 PM
Puan, saya rasakan puan berada dalam keadaan yg sangat terluka, sangat marah, sangat sayu, sangat se ...

oh byk tips yg sangat menarik!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.122698s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list