Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
117554
View
80
Reply

Aircond - Ada sapa tau yg paling bagus tak?

[Copy link]

Author: faiz33       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-6-2015 05:28 PM | Show all posts |Read mode
Nak tanya aircond mana yang elok dipasang didalam bilik,jimat elektrik dan sejuk..Daikin atau Panasonic atau York atau Topaire
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2015 06:08 PM | Show all posts
Klu nak tahan lasak mitsubishi atau Daikin atau York..

Kat rumah pakai Daikin so far tak de masaalah... klu tanya uncle yang pasang aircond ni rata2 rekomen mitsubishi..

Tapi terpulang lah masing2 punya citarasa, buragaz pakai daikin sebab masa dulu tempat keje lama memang pakai Daikin since 1990...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2015 10:37 AM | Show all posts
Salam,

Untuk pengetahuan, York Malaysia dah diambil alih sepenuhnya oleh Daikin. So, kalau pergi kedai ada aircond jenama York, itu stock2 akhir dah. Lepas ni takde model baru.

Since Daikin dah ambil alih, kualiti dan kepakaran York telah diserap sepenuhnya menyebabkan Daikin jadi jenama no 1 di Malaysia.

Panasonic ok kalau Inverter. Inverter hanya perlu bila kita pakai aircond lebih daripada 10 jam sehari. Kalau kurang, tak berapa rasa perbezaannya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 02:40 PM | Show all posts
aku guna beberapa jenama econ ni............

ruang tamu guna daikin 2 HP..Bilik 1 guna Hitachi 1 HP ..Bilik 2 Guna Daikin 1 HP dan bilik 3 guna Mitsubishi 1 HP......So far Mitsubishi paling sejuk..Daikik 2 hp u nopkos la..2HP..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2015 03:07 PM | Show all posts
Lari_Laju replied at 11-6-2015 10:37 AM
Salam,

Untuk pengetahuan, York Malaysia dah diambil alih sepenuhnya oleh Daikin. So, kalau pergi  ...

oh mcm tu rupanya inverter. baru sy tau. hehe
yg model inverter ni, panasonic je ke yg ada? brand lain tak ada eh?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2015 10:55 AM | Show all posts
kakakyee replied at 14-9-2015 03:07 PM
oh mcm tu rupanya inverter. baru sy tau. hehe
yg model inverter ni, panasonic je ke  ...

tak semestinya panasonic ada aircond inverter. samsung electrolux lain2 brand pon ada jugak air cond inverter ni.
hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2015 05:41 PM | Show all posts
chocolatedechat replied at 15-9-2015 10:55 AM
tak semestinya panasonic ada aircond inverter. samsung electrolux lain2 brand pon ada jugak air co ...

last week sy bli aircond kt courts setapak. yg 1hp punya dpt dgn harga rm 700 lebih je dr harga asl rm 1000 lebih.
beli cash. sbb tgk iklan ada promo cooling fair kt courts. air cond kipas peti sejuk smua jual murah smpai 50% diskaun.
tu yg terus g tgk, dh murah bli je la. boleh letak kt bilik hehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2015 06:16 PM | Show all posts
jolin901 replied at 15-9-2015 05:41 PM
last week sy bli aircond kt courts setapak. yg 1hp punya dpt dgn harga rm 700 lebih je dr harga as ...

ye ke? sampai bila promosi tu? ada lagi tak? kat courts setapak je ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2015 12:27 PM | Show all posts
ershad replied at 17-9-2015 06:16 PM
ye ke? sampai bila promosi tu? ada lagi tak? kat courts setapak je ke?

ada je lg. smpai 20hb ni. so ada 2 hari lagi. sempat lg kalau rasa nak haha
tak. ada 3 courts yg ada cool zone plus. courts setapak, courts sri damansara ngan satu kat courts ipoh
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2015 03:44 PM | Show all posts
kakakyee replied at 14-9-2015 03:07 PM
oh mcm tu rupanya inverter. baru sy tau. hehe
yg model inverter ni, panasonic je ke  ...

bnyk brand yg ada kat sini. kau pilih la nk yg mana
inverter ke tak inverter ke. 1hp ke 2 hp ke..


Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2015 03:35 PM | Show all posts
maklumat dr tokey kedai ekon.

kalo ekon below dr 2hp x yah la pakai inverter. x nmpk sgt kesan dia. pastu kos maintenance pun 2x ganda dr ekon biasa.

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2015 07:52 PM | Show all posts
betul..kos servis inverter mahal skit..sempat gas nya lain dr gas yg normal aircond..setakat utk bilik kecik 1HP yg bukan inverter ok dah...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2015 04:48 PM | Show all posts
guna daikin...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 03:45 PM | Show all posts
Dah pernah guna york. Mmg cepat sejuk, tapi kipas dia bising sikit.
Panasonic, jimat karan, lambat sikit nak sejuk, senyap.
Gas inverter mahal dari gas biasa.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2016 03:34 AM | Show all posts
Kat rumah pakai 1.5hp Acson dengan 1.0hp Sharp. Yang Sharp lagi sejuk. Kalau rendahkan suhu memang menggigil sejuk dia. Yang Acson ni macam lambat sikit, lepas tu kalau suhu rendah taklah menggigil sangat macam Sharp walaupun aircond baru. Kat rumah satu lagi pun Acson tak berapa puas hati sejuk dia. Pernah duduk dalam bilik yang pakai jenama Mitsubishi. Memang betul2 sejuk macam kat hotel.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2016 01:14 PM | Show all posts
amirezu replied at 6-2-2016 03:34 AM
Kat rumah pakai 1.5hp Acson dengan 1.0hp Sharp. Yang Sharp lagi sejuk. Kalau rendahkan suhu memang m ...

mitsubishi ni mmg getar sejuknya...kat umah ada 4econ...setiap bilik dan 1 ruang tamu....

daikin ada 2...mitsubishi 1 dan hitachi 1.........

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2016 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
amirezu replied at 6-2-2016 03:34 AM
Kat rumah pakai 1.5hp Acson dengan 1.0hp Sharp. Yang Sharp lagi sejuk. Kalau rendahkan suhu memang m ...

Aku pun pakai mitsubishi.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 01:02 AM | Show all posts
medangmru replied at 16-2-2016 01:14 PM
mitsubishi ni mmg getar sejuknya...kat umah ada 4econ...setiap bilik dan 1 ruang tamu....

daiki ...

Mitsubishi mahal sikit kan harga dia? Tapi berbaloilah dengan sejuk dia
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 08:31 AM | Show all posts
amirezu replied at 17-2-2016 01:02 AM
Mitsubishi mahal sikit kan harga dia? Tapi berbaloilah dengan sejuk dia

mmg mahal.....mebe sbb jenama kot.............tp alhamdulillah...econ MISTSUBISHI tu dah 10 trahun beli
dan takder apa2 penyakit lg..

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2016 04:59 PM | Show all posts
Alah membeli menang memakai kata orang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.558281s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list