CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 7625|Reply: 30

[Dunia] Anak2 kokesen adore pakcik cleaner lalu gigeh beratur minta autograph.

[Copy link]
Post time 9-6-2015 09:03 AM | Show all posts |Read mode
Illinois Second Graders Adore School Janitor, Line Up to Get Yearbooks AutographedJun 8, 2015, 12:28 PM ET
By NICOLE PELLETIERE via GOOD MORNING AMERICA

Steve Weidner, a custodian at Alan Shepard Elementary School in Bourbonnais, Illinois, said it made him feel great to see that each and every second grade student lined up near the playground in hopes to have him autograph their yearbooks.

"I get along great with the kids," Weidner told ABC News. "They are really great. We joke around a bunch and they're able to talk to me and stuff like that."

Weidner, a father of four and known as "Mr. Steve" to the kids, has been a part of the janitorial staff at Shepard for 15 years now.


Last week, Weidner said he signed all 104 of the second graders' yearbooks after lunch -- in addition to 200 more from other classes.

"I walked through the playground to get through the building and they saw me and started running," he said. "You get one, you get all of them. Once they got a line I sat down."

The district posted a photo of a long line of second graders patiently waiting for Mr. Steve's yearbook signatures on their Facebook page Wednesday, June 3.

"Shepard Custodian Steve "Mr. Steve" Weidner has reached Rock Star status as he autographs yearbooks for his "fans,"!" the caption read.

The snapshot was uploaded to Reddit June 5 where it has racked up over three million views.

"The students count on Mr. Steve to be there when they need him," principal Shirley Padera said. "They are comfortable asking for his help.

"He [Mr. Steve] has good relationships with the students,"she added. "Many of our children remain in the building for 5 years because our grade levels are kindergarten through 4th grade. They have many opportunities to interact with Mr. Steve."

Weidner said he will continue to try to sign as many yearbooks as he can for every school year he remains a janitor at Shepard.

P/S: Kalau di tanah air ada ummah kisah? syumulnya kokeshen kan sis?





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2015 09:08 AM | Show all posts
janitor kt sini garang2. bukan leh ajak borak. hehehe. kt pelosok negara kita tentu ada, tapi takde wartawan yg rajin cari news camni utk ditulis.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2015 09:13 AM | Show all posts
kat malaysia janitor/ security guard dipandang hina...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2015 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Yearbook ni ap
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-6-2015 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
fuyupoktek replied at 9-6-2015 01:21 AM
Yearbook ni ap

Buku yang ada gambar sorang2.dgn achievemnt masing2 ..buku diorang simple jah...xdenmcm pprt skolah dkt meleisia
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2015 09:36 AM | Show all posts
orang putih pon ok je jadi janitor kat negara sendiri.. orang malaysia langsung taknak buat kerja camni kat negara sendiri, kekwat...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-6-2015 09:42 AM | Show all posts
kat tpt sa, janitor pun kena bagi penghargaan oleh murid2 skolah time sambut hari guru hari tu. Terharu tgk bebudak ni bukan saja dorang mghargai guru yg mengajar dorang but also janitor yg menjaga keselamatan dorang.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2015 09:45 AM | Show all posts
janitor nie gaji ciput sangat...nak survive pon susah...banyak lagi benda nak pikir.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2015 09:45 AM | Show all posts
epis replied at 9-6-2015 09:36 AM
orang putih pon ok je jadi janitor kat negara sendiri.. orang malaysia langsung taknak buat kerja ca ...

Peluang keja memang takda kat US - ekonomi diaorang terok.
Tengok jah job report setiap bulan yang buat Daw Jones jatuh
beratus-ratus points. Beribu-ribu orang tak keja sebab keja
yang bagus-bagus gunakan otak, dah diamik oleh rakyat M'sia
yang migrate ke US.................
So, nak buat camna. Janitor-janitorlah. Yang penting, jadi janitor
yang terbaik....................
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2015 09:46 AM | Show all posts
kat Negara kite jangankan org dewasa, yg kecik2 pun dah pandai memandang rendah kat janitor..kenapa tah
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2015 09:46 AM | Show all posts
epis replied at 9-6-2015 09:36 AM
orang putih pon ok je jadi janitor kat negara sendiri.. orang malaysia langsung taknak buat kerja ca ...

ade je yang buat...tapi dalam negara islam ini, ia dipandang hina sis, sepertinya melakukan kerja hina...sedangkan dalam prinsip bergama Islam, kebersihan itu sebahagian daripada iman...gituh..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2015 09:46 AM | Show all posts
NAT_11 replied at 9-6-2015 09:45 AM
Peluang keja memang takda kat US - ekonomi diaorang terok.
Tengok jah job report setiap bulan yan ...

apa pun tugas, walaupun biasa2 je, tetap dedikasi~~
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2015 09:48 AM | Show all posts
kentel replied at 9-6-2015 09:46 AM
ade je yang buat...tapi dalam negara islam ini, ia dipandang hina sis, sepertinya melakukan kerja  ...

mostly sekarang kerja2 camni upah rakyat asing je, even kat ceruk pendalaman sekolah kampung tu hah, huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2015 09:49 AM | Show all posts
epis replied at 9-6-2015 09:48 AM
mostly sekarang kerja2 camni upah rakyat asing je, even kat ceruk pendalaman sekolah kampung tu ha ...

yela sis, yang buat semua set2 yindon, banglasia....
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2015 09:53 AM | Show all posts
epis replied at 9-6-2015 09:48 AM
mostly sekarang kerja2 camni upah rakyat asing je, even kat ceruk pendalaman sekolah kampung tu ha ...

Ada gak Melayu buat keja ni, tapi mesti geng penagih.
Camna tak dipandang hina...............
Golongan graduate yang masih ngangor tu, cuba-cubalah mohon ye,
supaya keja ni naik tarap sikit.............
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2015 10:08 AM | Show all posts
epis replied at 9-6-2015 09:36 AM
orang putih pon ok je jadi janitor kat negara sendiri.. orang malaysia langsung taknak buat kerja ca ...

mat salleh tak diajar set jadi akauntan, lawyer, doktor, cikgu...

diorang di ajar apa2 pun task yang di beri, buat sepenuh hati.

sebab tu kita byk dgr kisah2 unsung heroes or nilai2 murni dari pekerjaan yang kat negara asian di pandang sebelah mata.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-6-2015 10:24 AM | Show all posts
cikrosienona replied at 9-6-2015 10:08 AM
mat salleh tak diajar set jadi akauntan, lawyer, doktor, cikgu...

diorang di ajar apa2 pun task ...

Set-set graduate yang masok u guna pinjaman PTPTN lebih
rela menganggor daripada jadik janitor sekolah, lepas tu siang
malam duduk meraung kat sini, kata ekonomi Malaysia sudah
terok jatuh merundum based on kejatohan matawang 1usd to
2.75myr.....................
Cer tak pilih keja.
Apa keja pun terima, asalkan halal.
Naiklah tarap jawatan janitor ni nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2015 10:25 AM | Show all posts
Kat sini, mak bapak selalu pesan.. kalau tak belajar rajin rajin, besok besar kerja pungut sampah.

so dalam minda diaorang dah di set kan, yg kerja pungut sampah ni.. lowclass.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2015 11:41 AM | Show all posts
tgkla gaji janitor sana cmne?,
kamu pi bergaul sket dgn mat saleh yg dtg malaysia ni.
igt masing2 keje hebat doktor/engineer bagai ka?

rata2 dorg keje low class aja, keje pak guard, keje janitor, kerani laa.. tapi melancong ke malaysia.
adaker org malaysia tukang sapu pi lancong ke amerika sana?

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2015 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu janitor punya kesah dh cop satu usa janitor dipandang mulia dek student...

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-9-2023 11:18 AM GMT+8 , Processed in 0.119983 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list