Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
48479
View
643
Reply

Sesi Melepaskan Geram III- Takyah Komen....Lepas je!!!

[Copy link]

Author: ketupat79       Show all posts   Read mode

Post time 8-10-2019 01:00 PM | Show all posts
Hari ni dpt 25.  Lagi 15 coming soon, Insya Allah.  Walhal aku dah hafal sebelum ni.  Tu la, tak amalkan.  Padan muka aku.  
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
hmmm .... lambatnya nak masuk penjara.minta2 dia hantar kat kajang.dekat sikit boleh mak tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Penat  la.hari hari hadap bende yg same.dlu ad jgk mase utk diri sendiri..rase mcm nk giler..ishhh
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 08:57 AM | Show all posts
Yg simple n plain harga tinggi.  Yg tacky harga murah je.  Cobaan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak kisah la ko nak dtg sini tapi anak ko positif hfmd kot.
Aku pulak ada anak kecik.
Klu anak ko dtg umah aku camnaaaa
Nak kata ko stupid ko ada master.
Tp mmg stupid n selfish
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2019 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Weh...  Apa la guna benang2 bod tu kalau bukan untuk tujuan mintak pandangan dan perbincangan hatta nak meluah perasaan pun.

Ada pula yg cakap jaja kisah orng,  buka pekung dan bla.. Blaa.   Seumpanya.

Dah tu ada benang orng lain ko petik nama2 org lain quote  kata2 orang tu.  Atau ko buka benang sendiri petik kata2 (baca : luahan) orng.

Kalau ko tak suka baca jajaan pekung orng lain,  jangan la menghadap bod tu. Gi jauh2..

Umpama ada jamban tempat orng berak, ko tak suka orng berak. Tapi ko masih juga nak duduk tepi jamban. Tengok siapa yg masuk keluar jamban.

Patut la masalh mental kat malaysia meningkat,  ada tempat nak luah perasaan,  mintak pendapat,  tapi tetap segan nak buat.  Sebab ada kaki hencap,  perasan perfect dan tak da masalah macam ko la kot.

Kena ingat Setiap orng nak haDap masalah berbeza.  

P/s tapi ada satu luahan yg ala budak wecat tulis tu mcm cite novel, atau cite drama cina /korea picisan  pula . Tak berani nak hencap,  kot la memang berlaku dalam dunia nyata .
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Org tua pon dh mcm bbnu skrg..

Mcm aku la..hari2 gado ngan si kecik ..terbwk2 perangai mcm budak. Mcm pagi semalam..tgh tunggu dia bersiap2 pakai stokin bole aku nyanyi lagu..mari kita ke ladang hoi! Mari kita ke ladang hoi! Smbil menari ala2 peladang bwk cangkui

Konon2 tiap pagi htr diorg ke sekolah dan pi opis tu mcm pegi ladang mcm org dulu2..anak yg lemau jadi semangat dan gelak tgk gelagat mak dia ni.

Pagi ni..brpa kali dh aku jga..skrg asikla jaga kul 3 pg pastu tido blik bangun balik..mungkin sbab tidur awal kot. skrg menikmati suasana pagi yg hening dan sepi..sunyi dan nyaman ..hnya bunyi air dari pam ikan sblum siap2 htr anak pi bengkel dan visit ke n9. Syukur masih diberi kesempatan meneruskan apa yg perlu. Moga perjalanan nti selamat pegi dan balik..aaminn.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 02:47 PM | Show all posts
Kadang2 marah dgn diri sendiri sbb selalu ambik mudah semua perkara.
Padahal benda dah nampak depan mata.
Bila dah jadi baru nak menyesal.
Padahal salah sendiri.
Tapi masih rasa ralat walau tahu sendiri yg salah.
Sebab tak bole terima kenapa kena khianati dgn org yg kita sayang.
Dikhianati oleh org yg kita pernah percaya.
Dah berkali-kali pun, masih terpalit rasa "takkan dia sanggup buat macam ni kat aku"
Padahalnya dia mmg tegar.
Sampai aku mintak supaya Allah hilangkan segala rasa sayang dan percaya ini dari hati dan fikiran aku.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2019 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
I don't want to go to work, I hate this job, I hate the current environment of work, n I miss my old job. This current job makes me wanna stay at home n just cuddle up with my little boy. I lose the motivation, I lose the passion n I hate my boss. Why can't I transfer to a new workplace. I don't want my anxiety to come back. I hate my job.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 04:17 PM | Show all posts
Geram dengan diri sendiri, pagi tadi dah niat nak IF.
Ni baru lepas lunch dah start lapar.
Mulut pulak teringin nak makan benda-benda manis.
Tgk kat ig, org letak gambar kek pun dah terliur.
Asyik gagal je IF sekarang, banyak sangat dugaan.
Bila  byk masalah, jalan penyelesaian paling membahagiakan walau sekejap adalah melalui makanan.
Bila dah lepas makan, baru rasa menyesal balik, kenapa sanggup dera tubuh dengan makanan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
trust issues is killing me!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 12:18 PM | Show all posts
geram nye dgn org busy body!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 12:21 PM | Show all posts
kenapa kau nak amik hati dgn aku? kau igt aku takde keje lain? aku pon ada hal jugakkk..asik nk hadap muka kau org je ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tukar profile avvy ..the old me
The real me yg adventurous and fun
Now im still the same cuma dh jadi mak2


Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 01:21 AM | Show all posts
gerammmmmnya zzzzzz
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Tkde class pagi ni, cikgu tk sihat.  So the test is postponed.  Jumpa kwn2 kelas ptg nnti, Insya Allah.  

Alhamdulillah.  Peluk2 tanda syg.  Harap2 mcm tu la.  Insya Allah.  

Pokok2 plastik yg byk merimbun dlm rumah ni ada gak function lainnya... selain jd hiasan kt rumah, boleh jd bhn projek sekolah.  Alhamdulillah.  
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 08:57 AM | Show all posts
Edited by rospinki at 23-10-2019 09:23 AM

ckp psal pokok..aku skrg tgh mula bejinak2 indoor plants..hritu pegi nurseries kt glenmarie kebetulan urusan keja usha2 pokok utk landscap..dptla sepasu dua utk letak dlm umah.

mcm ni ha..



imej gugel..tapi aku suka camni. aku suka melihat sesuatu itu tidak terlalu formal ..bersahaja dan hidup seadanya mengikut aturan alam.
jika ia ckup cahaya dan jaga maka suburla ia. rumahku dh macam taman..lepas ada aquarium yg bapak budak tu belikan aku kena buat finishing yg kena dgn environment / atmosphere yg aku suka..tambah tumbuhan hidup ..air pancuran..menjadikan sudut kecil itu amat damai utk ku merehatkan diri..tiada keperluan utk aku mencari ketenangan dimana2..hrpnya bgitu.


kadang aku rimas juga asik memrap dirumah..aku mau pergi jauh2..menikmati alam dan berseronok sprt dulu..tpi tiap waktu itu ada masanya tertentu jika diberi kesempatan. insyaallah.

Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 10:40 AM | Show all posts
tidak mengapa
aku mengalah
pergi saja dari hidupku
aku sudah penat
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 11:06 AM | Show all posts
motip lepas gelak kuat2 pastu tanya aku..hey kau dengar tak ktorg gelak2 tadi..best tau happy sini..ko kalu boring dtgla sini join kita makan or keja sini.
eh..hello berapa kali dah tnya..bangang nau la igt aku nk merapak sembah sebab tgk korg hapy gether2 gitu..bkan ke ada sorg staff kau yg mulut becok asik tanya aku blik awal tu kena sound dulu tu.

lepas tu main masak2 kt opis habis satu floor ni bau tempoyak bau tumis kangkong belacan..apa korg igt ni tmpt keja ke apa? aku tak masuk campo korg nk hepi ke apa..aku tak perlukan semua tu. time korg baru terkedek2 nak masuk u mana lepas spm aku dah bawak 4wd dlm hutan keja tau tak?? takyah nk acah2 ajar aku how  to be happy..dari aku bersikap nuetral terus jadi negatif. blah la..
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2019 04:57 PM | Show all posts
takde sapa nak larang makcik aku tu bercinta lepas arwah pakcik aku takde. tapi jangan la sampai abaikan anak-anak.yang penting kenapa ko nak bercinta ngan laki orang????

nak berkahwin pun family kitorang tak halang, tapi memang tak boleh lah nak stay rumah pusaka tu lagi. sebab rumah tu rumah pusaka. sekarang ni, rumah tu dah dibuat macam rumah sendiri. segala anak buah dia ,adik ipar dia semua stay situ.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081390s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list