Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
44431
View
93
Reply

Mesin jahit utk beginner

[Copy link]

Author: honeybee1802       Show all posts   Read mode

Post time 20-3-2017 02:13 PM | Show all posts
hehe kelakar pula baca posting lama kita... masa mula2 belajar jahit dulu pertengahan tahun 2014..so slow setting speed mesin jahit kita .....jarum tu naik turun naik turun dgn sgt perlahan... sekarang kita dah boleh merempit uols... siap konar baring lagi..haha.. how time flies...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:27 PM | Show all posts
hari tu jalan2 kat mudah.my tengok mesin jahit...nampak mesin baru dari Singer..meriah kaler2...





harga sebuah RM800....   


kalau nak diikutkan spesifikasi mesin ni, harga lapan ratus ringgit tu consider mahal...sebab mesin jenama Brother yg lagi terkini ciri2nya pun boleh diperolehi dlm lingkungan harga sebegitu... untuk saje saje beli buat decoration okay la kot sbb kaler mesin ni so cute!
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 10:25 AM | Show all posts
menjahit ni kena minat n rajin...klu x mmg hiasan ler mesin tue...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2017 08:45 PM | Show all posts
iols minat jahit tapi tak berapa rajin.. kerja nak cepat je.. trus tak cantik hasil jahitan
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2017 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 20-3-2017 02:27 PM
hari tu jalan2 kat mudah.my tengok mesin jahit...nampak mesin baru dari Singer..meriah kaler2...

...

Alahai cantiknya mesin jahit ni tp mahal ckit lak
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2019 09:21 AM | Show all posts
shieda replied at 18-5-2015 01:49 AM
Kalau utk beginner sy suggest Global GSM 505 ...nak operate pun senang....ada 8 jenis jahitan ....
...

heheh- ada lg ke mesin nie
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 05:15 PM | Show all posts
sekarang ada banyak jenis mesin jahit...

tinggal nak pilih je...

banyak yg mudah guna untuk beginner
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2019 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok. Utk taun 2019 ni, mesin jahit utk beginner mana yg plg latest? Hehe. Sesape blh share? Sy baru nk belajar menjahit. Nk survey dulu harga mesin jahit. N klu tahu fb pages mana yg sedikan kelas menjahit online blh share sini? Tq
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi saya, mesin jahit ni senang je nak handle samada untuk beginner atau dah advance sikit.  

Seeloknya beli lah mesin jahit yang ada jenama seperti Brother, Singer, Gemsy, Juki dll, sebab senang nak servis dan cari spare parts.  

Kalau beli mesin portable, ada bermacm corak jahitan/hiasan  yang kita boleh buat. Jahitannya agak slow, macam lemah lembut gitu.

Kalau beli mesin jahit industri, cuma boleh jahit lurus sahaja.  Tapi jahitannya sangat laju, kemas dan boleh jahit kain yang tebal.

Saya dulu beli terus mesin jahit industri walaupun baru sebulan belajar menjahit dan dah ada mesin portable .....tapi memang berbaloi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya. Sy newbie baru start menjahit tahun ni. Jahit sikit2 je. Beli mesin jahit singer secondhand dari seorang tailor yg baik hati. Elok lagi mesinnya. Boleh la follow thread ni nanti. Nak belajar jahit baju pulak
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 02:11 PM | Show all posts
aku pun start belajar jahit tahun ni..  guna machine ni.. recommended harga pun affordable..



brother.jpg


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2019 11:14 PM | Show all posts
ThuLE replied at 27-8-2019 02:11 PM
aku pun start belajar jahit tahun ni..  guna machine ni.. recommended harga pun affordable..

berapa harga mesin jahit ni? dan beli kt mana?
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 01:03 PM | Show all posts
beli dlm RM600 ++  kat shoppe.

first time pakai dah jatuh cinta..
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:19 AM | Show all posts
nurhumayra replied at 7-8-2019 04:02 PM
Bagi saya, mesin jahit ni senang je nak handle samada untuk beginner atau dah advance sikit.  

Se ...

betulll... yg penting brand mesin jahit tu org dah kenal....
kalau nak yg tahan lama, beli yg harga RM600 keatas....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089034s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list