Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5219
View
65
Reply

[Teka-teki] Anak [Selesai]

[Copy link]

Author: Esmiria       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 11-5-2015 10:08 AM | Show all posts
spankee_fili replied at 11-5-2015 08:39 AM
hampir tepatttt???? jap i pikir lagi....

Haa..pk.pk.. Ada dua dlm satu. Jawapan soalan ni mmmg straight forward but ada twist dihujungnya.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2015 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Si anak terus matikan air tanpa menunggu suruhan ibunya...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2015 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Si anak kebetulan berada di bilik air (atau berhampiran) semasa ibunya memberi arahan untuk menutup pili air...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2015 11:56 AM | Show all posts
imransulaiman replied at 11-5-2015 11:25 AM
Si anak terus matikan air tanpa menunggu suruhan ibunya...

Salohhh semeeee
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2015 12:12 PM | Show all posts
Esmiria replied at 11-5-2015 10:08 AM
Haa..pk.pk.. Ada dua dlm satu. Jawapan soalan ni mmmg straight forward but ada twist dihujungnya.

anak aku memang taat dan menyahut panggilan aku...petang tu masa aku suruh dia tutup pili, masa yang diambil sangat singkat seolah-olah anak aku tu dah tahu aku akan suruh dia tutup pili... (konsep cam boleh meramal la ni...)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2015 12:19 PM | Show all posts
spankee_fili replied at 11-5-2015 12:12 PM
anak aku memang taat dan menyahut panggilan aku...petang tu masa aku suruh dia tutup pili, masa ya ...

Saloh terus awok jawak gini.lol
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2015 12:21 PM | Show all posts
Esmiria replied at 11-5-2015 12:19 PM
Saloh terus awok jawak gini.lol

den tak tau.....den try jek......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2015 12:28 PM | Show all posts
spankee_fili replied at 11-5-2015 12:21 PM
den tak tau.....den try jek......

Jawak lgi lol.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2015 01:14 PM | Show all posts
lepas ja aku suruh anak aku tutup pili, anak aku menyahut panggilan...tapi beberapa saat jek pili air dah tertutup sedangkan bilik air agak jauh...sebenarnya anak aku ada pendamping, so dia suruh pendamping dia yang tutup pili tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2015 02:12 PM | Show all posts
spankee_fili replied at 11-5-2015 01:14 PM
lepas ja aku suruh anak aku tutup pili, anak aku menyahut panggilan...tapi beberapa saat jek pili ai ...

adoi*tepuk dahi.saloh..hurmm..pe ni spank.u dah hampir tepat doh tdi. okay klu-benda ini ada kaitan dgn es.lol.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2015 02:18 PM | Show all posts
Esmiria replied at 11-5-2015 02:12 PM
adoi*tepuk dahi.saloh..hurmm..pe ni spank.u dah hampir tepat doh tdi. okay klu-benda ini ada kaita ...

anak aku cepat-cepat gi tutup pili sebab nak sambung menulis cerpen...

mana i tau klu yang berkaitan ngan u !
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2015 02:23 PM | Show all posts
spankee_fili replied at 11-5-2015 02:18 PM
anak aku cepat-cepat gi tutup pili sebab nak sambung menulis cerpen...

mana i tau klu yang berk ...

sallooh.hambik yg hampir tpt tdi campur dgn jawapan u dpt dari klu yang berkaitan dgn es.lol.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2015 02:29 PM | Show all posts
anak die yg taat tu dah meninggal
sebab terlalu taat, dah meninggal pun mak die seru die tutup pili air, maka roh/hantu si anak terus melakukannya
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2015 02:30 PM | Show all posts
Esmiria replied at 11-5-2015 02:23 PM
sallooh.hambik yg hampir tpt tdi campur dgn jawapan u dpt dari klu yang berkaitan dgn es.lol.

aneh sebab masa aku panggil anak aku tapi dia tak menyahut dia terus jek gi tutup pili...anak yang taat kena menyahut panggilan ibu (selit ceramah sikit)
---> hat yang hampir tepat

anak aku cepat-cepat masuk ke bilik untuk sambung menulis cerpen...
---> klu berkaitan es

betol tak?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2015 02:31 PM | Show all posts
edoraixora replied at 11-5-2015 02:29 PM
anak die yg taat tu dah meninggal
sebab terlalu taat, dah meninggal pun mak die seru die tutup pili ...

haah kan...macam betul jek....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2015 02:58 PM | Show all posts
edoraixora replied at 11-5-2015 02:29 PM
anak die yg taat tu dah meninggal
sebab terlalu taat, dah meninggal pun mak die seru die tutup pili ...

Hampir tepat.tapi ank dia tak mati
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2015 02:59 PM | Show all posts
spankee_fili replied at 11-5-2015 02:30 PM
aneh sebab masa aku panggil anak aku tapi dia tak menyahut dia terus jek gi tutup pili...anak yang ...

Hampir tepat. ada dark mind lol
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2015 03:02 PM | Show all posts
Esmiria posted on 11-5-2015 02:58 PM
Hampir tepat.tapi ank dia tak mati

anak die bela hantu raya utk memenuhi segala suruhan mak die demi menjadi anak yg taat
petang tu anak die kt school ato gi padang main bola
jadi xdak kt umah, maka nye yg tutup pili tu hantu raya anak die

Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2015 03:06 PM | Show all posts
aneh sebab anak tu tak menyahut panggilan aku (maksudnya anak tu tak dengar la panggilan aku)...
tapi seketika kemudian pili air tertutup...maksudnya benda lain yang tolong tutup pili air tu....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2015 03:11 PM | Show all posts
spankee_fili replied at 11-5-2015 03:06 PM
aneh sebab anak tu tak menyahut panggilan aku (maksudnya anak tu tak dengar la panggilan aku)...
ta ...

Faineli. betul.@Eva_yy_Ellin @NaylaArisha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list