Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
18375
View
77
Reply

Al-Kisah : Pejabat

[Copy link]

Author: uncle_syib       Show all posts   Read mode

Post time 10-5-2015 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak ty skit ofis area mana ni... Selalunya lobi tmpt sibuk..dorg kan suka tmpt sunyi..mlm lain cerita la kot
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2015 02:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pnh kna dlu..ms tu kna blk lmbt sbb monthly closing..opis kat area jln dang wangi..pkul 10 nk pi toilet..toilet agk tersorok skit..mmandangkn dh tak tahan pi jgk lah..kua je pintu opis cium bau yg amat wangi mcm bau bunge melor..aku bt derk je..msk toilet pas hbis je kua je dr pintu toilet, pang!! Pintu toilet di hempas kuat gle..aku dh mle serem jln trus tk pndg blkg.msk opis off pc trus blk..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2015 09:59 AM | Show all posts
panjang nau .. penat aku nak bace
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2015 11:43 AM | Show all posts
haku sokaa...mau lagikkk
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2015 02:18 PM | Show all posts
wahhh best2.... sambung lagi uncle ..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2015 02:19 PM | Show all posts
Adoiii seram. Shift malam including guard memang selalu kena benda benda ni. tapi aku korek cerita dekat technicians kat sini, semua tak nak cerita.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2015 02:44 PM | Show all posts
Uncle, standby la surah rukyah kat dlm pc tu - cer tgk lps ni die berani kacau lagi ke tidok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2015 02:52 PM | Show all posts
CrowneGlory replied at 10-5-2015 12:25 AM
Nak ty skit ofis area mana ni... Selalunya lobi tmpt sibuk..dorg kan suka tmpt sunyi..mlm lain cerit ...

kat dalam selangor

pada sy,tempat untuk 'mereka' ade bukan la isu...sedangkan dalam masjid pun diorang boleh duduk...sebab jin pun ade yang islam kan....
kite akan fikir 'mereke' hanye akan wujud sekiranya tempat tu sunyi,jika kite fikir benda tu adalah 'hantu'...
actually, kat dunia ni takde hantu pun...jin...ade yang kafir,ade yang islam...ade byk definisi tentang jin...
yang hantunye kite jugak sebenarnye...sbb kite sendiri yang cipta name2 hantu kat dunia ni...hahaha...
itu pada saya lah...kalau mane die nak duduk,itu bukan la isu buat mereka...tak kire sunyi atau bingar...
sbb mereka tau yang kite tak dapat melihat mereka....
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2015 11:24 AM | Show all posts
seram... dekat opis saya rasenya lagi seram..
siap muncul-munculkan diri lagi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-5-2015 11:33 AM | Show all posts
hazean replied at 12-5-2015 11:24 AM
seram... dekat opis saya rasenya lagi seram..
siap muncul-munculkan diri lagi

dalam Al-kisah: Pejabat (Siri II) akan ade yg muncul kat situ nnt....InsyaALLAH....
masih dalam pembikinan penyusunan ayat...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2015 03:41 PM | Show all posts
salam syib


menarik sungguh kisah awak

tgh duk masuk benang2 awak yg sblm ni

stay healthy & strong bro
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2015 04:37 PM | Show all posts
Edited by mamapea at 12-5-2015 04:41 PM

kt ofis aku ni siap menyamar jd org lain lak..
dh bbrp kali ramai org nmpk bos aku hari tu padahal bos cuti/mc..
senior manager dept aku lelaki...Azri...senior manager dept lain aku gelarkan dia Said...Said pi toilet..masa tu dlm pkl 8 am..Said nmpk Azri dpn pintu toilet..dia pun tegurla tp si Azri ni diam jer..
Said pun jln mcm biasa masuk bilik dia..bilik Azri & Said sebelah2..
dlm pkl 9 pagi Said cari Azri sbb nk ajak pi meeting skali..budak dept aku ckp Azri cuti..terkejut gila la si Said ni..dia ckp pagi td baru tegur Azri kt dpn toilet..
lps kejadian tu jd lg benda yg sama tp org lain yg kena..terserempak dgn Azri kt dpn pintu toilet..
knp la 'benda' tu menyamar jd Azri jer..

aku pun pernah alaminya..pagi tu aku nmpk sndr manager aku si Hana sampai dlm pkl 8.15 am...
workstation Hana blkg workstation aku jer belah kiri...aku belah kanan...mmg dia akan lalu sebelah aku..
aku sndr nmpk dia letak beg..pastu dlm pkl 9 lbh ada sorang staff ckp Hana mc hari tu..
aku pun pelik la..baru td mmg aku nmpk dia dtg..mcmana dia blh mc lak...aihhh..aku pun dh terkena ke..

budak dept lain si Fizo dtg keje hr sabtu dgn Wan..Fizo masuk toilet & Wan lepak kt pantry..
toilet sblh pantry jer..si Wan dengar si Faizal jerit2 panggil Fizo dr dlm bilik photostat..bilik photostat mengadap pantry..pastu Fizo keluar dr toilet so Wan bgtau la yg Faizal panggil Fizo..Fizo pegi la nak jumpa Faizal tp Faizal xde..Fizo call Faizal tanya kt mana..Faizal ckp dia kt luar..kt bengkel tgh repair keta..
terus menggeletar lutut Fizo & Wan..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2015 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
mamapea replied at 12-5-2015 04:37 PM
kt ofis aku ni siap menyamar jd org lain lak..
dh bbrp kali ramai org nmpk bos aku hari tu padahal  ...

Thats creepyyy.. T___T
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2015 08:20 AM | Show all posts
uncle_syib replied at 12-5-2015 09:33 AM
dalam Al-kisah: Pejabat (Siri II) akan ade yg muncul kat situ nnt....InsyaALLAH....
masih dala ...

setia menanti
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2015 08:24 AM | Show all posts
mamapea replied at 12-5-2015 02:37 PM
kt ofis aku ni siap menyamar jd org lain lak..
dh bbrp kali ramai org nmpk bos aku hari tu padahal  ...

kalo dh kerap jd kes camtu rajin2 la ko tegur dorang...
bila kwn aku yg jrg dtg awal...tetiba hr tu dia awal sgt2....mmg aku akan tegur
biase yg aku tegur mmg jwb la teguran aku...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2015 09:47 AM | Show all posts

bnyk lg kejadian pelik2 kt ofis aku ni..kalau tingkat lebih tinggi lg creeepyyy..maklumlah..
ofis kau ni sampai tingkat 80++...kalau yg tingkat 70 ke atas lg teruk keangkerannya..

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2015 09:48 AM | Show all posts
fifie_olin replied at 13-5-2015 08:24 AM
kalo dh kerap jd kes camtu rajin2 la ko tegur dorang...
bila kwn aku yg jrg dtg awal...tetiba hr  ...

pasni sapa2 yg mencurigakan blh la aku tegur..
jgn aku lak yg kena tegur dah
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2015 11:55 AM | Show all posts
@uncle_syib...teruskan bercerita....

best baca...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2015 01:30 PM | Show all posts
seremmmmm...nak lagi ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-5-2015 01:40 PM | Show all posts
lipstickz replied at 11-5-2015 02:44 PM
Uncle, standby la surah rukyah kat dlm pc tu - cer tgk lps ni die berani kacau lagi ke tidok

Hi Lips!

jgn kate ayat ruqyah,30 juzuk pun dah pasang...ayat2 cinta pun dah...kalau kate die nak duk situ,die tetap nak duk situ gak..
keras kepale diorang ni...




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091154s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list