Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
28452
View
13
Reply

Play movie daripada Pendrive ke TV.

[Copy link]

Author: angahsmart       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-4-2015 05:13 PM | Show all posts |Read mode
Salam,


ada tak forumers dalam ni yang tau cara atau kat mana nak beli device yang boleh play movie (support sume format) direct daripada pendrive / external? angah boleh download selalu kat pc, tapi tak syok layan movie sorang2. umah pulak takde astro, unifi je ada. boleh jugak layan dengan orang umah dan anak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2015 05:47 PM | Show all posts
Ada 2 option;

1. Guna pakai TV yang ada ability untuk play semua format video. Sy guna TV Samsung. Setakat yang sy tau la Samsung bole play kebanyakan format video mcm mkv, rmvb, avi & mpeg.

2. Ada device mcm dvd player tp dia khas untuk cucuk Pendrive or External hard disk. Bole g kdai2 computer dan bertanya kan device ni..sorry xingat nama dia.. Pernah terfikir nk beli dlu tp sampai skrng asyik pending lg...kalo xsilap ada jenama Phillips utk player tu..

Sorry kalo xmbantu sgt...huhu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-4-2015 10:43 AM | Show all posts
toyaq_03 replied at 14-4-2015 05:47 PM
Ada 2 option;

1. Guna pakai TV yang ada ability untuk play semua format video. Sy guna TV Samsung ...

Thanks sebab reply bro,


1. Untuk tv, aku guna tv LED brand Sharp Aquos. ada usb port tapi sayangnya dia boleh support untuk tengok gambar atau play music file je. tak perasan pulak dia ada satu lagi model yang boleh play movie macam yang bro cakap tu.


2. pasal gadget / device yang bro cakap tu, last weekend aku ada dah gi beli kat Digital Mall, PJ. tapi bukan brand phillips la. brand Kworld. not bad, harga RM159 je. main video HD 720P pon gambar baek. tapi media player aku amik tu takde connection internet, memang semata2 nak play media.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2015 12:43 PM | Show all posts

Problem solved
Happy watching movie bro
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2015 08:23 PM | Show all posts
Kebanyakan smart tv rasanya leh baca/play mcm2 format..cuma sesetengah external harddrive yg x friendly utk tv..mcm hari tu try My Passport (WD) cucuk ke Tv LG..xdpt nak baca..try tukar dgn Toshiba external drive..ok xde masalah leh baca/play movie..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2015 09:06 AM | Show all posts
orangselut replied at 5-10-2015 08:23 PM
Kebanyakan smart tv rasanya leh baca/play mcm2 format..cuma sesetengah external harddrive yg x frien ...

my passport tu ape? external ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2015 01:34 PM | Show all posts
angahsmart replied at 6-10-2015 09:06 AM
my passport tu ape? external ke?

benda ni.. external


Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2015 05:14 PM | Show all posts

ha tuan mod tlg jawab dulu dah..siap bg gambar lg..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 09:21 AM | Show all posts
toyaq_03 replied at 14-4-2015 05:47 PM
Ada 2 option;

1. Guna pakai TV yang ada ability untuk play semua format video. Sy guna TV Samsung ...

malangnya...kebanyakan TV terima format mkv je............
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 09:22 AM | Show all posts
orangselut replied at 5-10-2015 08:23 PM
Kebanyakan smart tv rasanya leh baca/play mcm2 format..cuma sesetengah external harddrive yg x frien ...

smart TV ok....tapi kebanyakan TV yang bukan smart tv mmg terhad format yg boleh main
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 03:38 PM | Show all posts
Some smartTV cuma boleh main mp3 jer. Some can play AVI, MP4 tapi kena pakai pendrive, hard disk pulak tak leh baca. So, sebelum beli, buat research pasal model TV dulu. Tgk apa yg TV tu support.
I ada beli smart TV, tahun lepas, tapi model 2013. Boleh main most of the format. Kalau ada file yg tak leh baca, main kat laptop jer, and sambung ke smart tv pakai HDMI cable.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-11-2015 09:10 AM | Show all posts
medangmru replied at 25-11-2015 09:21 AM
malangnya...kebanyakan TV terima format mkv je............

mkv ka..tv model ape tu? biasanya media file yang tv support kan macam avi, xvid atau mpeg..mkv kalai main kat laptop / pc gambar out sikit sebab file dia takde besar sangat..macam rmvb ke..haha
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2015 09:27 AM | Show all posts
angahsmart replied at 26-11-2015 09:10 AM
mkv ka..tv model ape tu? biasanya media file yang tv support kan macam avi, xvid atau mpeg..mkv ka ...

tv aku hitachi samsung dan phillips boleh main MKV...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 11:17 AM | Show all posts
rumah saya cuma ada tv gemuk..tapi saya masih boleh menonton movie yang di download..copy ke usb dan cucuk pada alat tersebut. ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084636s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list