Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16621
View
142
Reply

suami mengaku ada gf

[Copy link]

Author: miss27       Show all posts   Read mode

Post time 12-4-2015 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Udah 2 kali simpan pompuan lain
Makna kata akan ada orang ketiga
Keempat dan seterusnya
Walk away lah
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2015 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku doakan yang terbaik j untuk TT
Nak komen lebih2 kang
Tersilap petik suis pula kang
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2015 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
imthegirl replied at 11-4-2015 11:37 PM
Pegi cari kerja, demand gaji tinggi sikit. Pelik aku diploma pon gaji 1500 jah. Ingat ni zaman p ram ...

Gaji kat kl yealah tinggi cek... Tp kalau kawasan luar bandar & company kecik mmg around tu..hatta degree holder...
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2015 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 12-4-2015 11:14 AM
Gaji kat kl yealah tinggi cek... Tp kalau kawasan luar bandar & company kecik mmg around tu..hatta ...

Sian nya
Kalau degree holder pon around tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2015 01:27 AM | Show all posts
Edited by JimatDuit at 13-4-2015 01:29 AM

tt, tolong la jgn nak jadi perempuan lembik bagai. perempuan yg hanya jadi kain kesat kaki laki.

adoi...

ada diploma pun kira ok dah. pi cari kerja lekas! upgrade kan sisi ekonomi mu... jgn nak menangis ajaaa kat sini..

sampai bila nak jadi lembik macam ni???!!!

tak mati kalau hidup tak berlaki. nak nak lagi laki mcm husband kau ni..

fikirkan anak2 tu. worth it ke depa hidup dlm keadaan keluarga yg berketuakan sangap macam laki ko tu??!!

keraskan hati. mula cari kerja. mula menyimpan. mula upgrade kan diri. mula plan segala dokumen, langkah2 yg perlu utk ke mahkamah. jangan toleh ke belakang.

laki ko tu ambil kesempatan ke atas kelembikkan kamu tu!

kita perempuan kena punya harga diri. murah sangat ke harga diri awak utk tunggu dan tunggu lagi utk suami yg mcm tu??!

kalau bagi kawen dgn gf pelahap tu pun, silap2 haribulan dia minta ko diceraikan mcm mana pulak? tak sanggup bermadu, katanya... aku tak rasa perempuan tu akan willing utk bermadu, kongsi itu ini dgn awak dan anak2. dia nak bersedap aja....

bangkit! ikut kata dan pandangan kebanyakkan forumers kat sini! pi cari kerja! toksah pikir ada ke tak.. Allah itu Maha Pemberi Rezeki. bukan laki ko!

bangkit!

been there done that
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2015 05:05 PM | Show all posts
Edited by along76 at 13-4-2015 05:06 PM

Emmm mintak maaf byk² sume komen bole didgr tbaik...Ini pulak pngn sya belajar ilmu spnjg thn tnpa ade ujian maka kite x tau tahap prestasi pembelajaran kite... begitu jugalah dgn kehidupn ni.. tanpa ade ujian hidup,,,kite x tau sejauh mana kekuatan kite yg sebenarnya dlm mendepani cabaran kehidupan...

Sbb tu Allah mcabar manusia di dlm Al-Quran, adakah boleh kite nk kate kite ni beriman dn yakin, sdgkan belum lg di uji. Jgn prasangka pd Allah jika kite diduga sbb Allah tahu mane yg tbaik utk kite. Jika akn rase nikmat yg teramat sgt jika bjaya melepasi dugaan dn cabarn dr Allah...

So pertama bykkn bersabar. Dgn bsabar jer kite mampu tetapkan iman dn akal kite dlm mcari jln penyelesaian..klau x sbr nnt tindakan yg kite bt pasti akn dipandu dgn nafsu.. masalah yg lame x selesai, tmbh masalah baru pulak...

Sebaik baiknye ngadu dgn Allah. Bykknlah bdoa pd Allah... bykkn solat² sunat taubat.. istikharah..dan hajat.... Hati kite sume dtg dr Allah. Klau die nak makbulkan permintaan kite bile² masa pn boleh. Allah dh bjanji die akan makbulkan pmintaan kite. Klau bkn di dunia di akhirat. Klau Allah tak bg di dunia Allah akan kumpulkan sume dn akan bagi di akhirat nanti.


Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2015 05:35 PM | Show all posts
Ikut pemahaman dari cerita TT:

Somi sayang, x mo lepaskan TT...

1. Tapi jarang luangkan masa dgn TT, x balik, kalau balik pon malam.

2. Bercerita dgn GF pasal TT n anak2... Bila dgn TT x mo bagitau pasal GF tu

3. Dingin

Sayang macam tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2015 12:47 PM | Show all posts
beldandy replied at 9-4-2015 05:13 PM
yup masuk tahun kedua
alhamdulillah kalau tak jadi kan...
tapi hb kata dia yg delay2 sbb bel...b ...

Sesungguhnya Bel sangat beruntung.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2015 05:24 PM | Show all posts
Lavender_Violet replied at 14-4-2015 12:47 PM
Sesungguhnya Bel sangat beruntung.....

honestly kan..bel pun rasa gitu
beruntung dlm ujian yg cukup berat
happy dlm sedih...sedih dalam happy
alhamdulillah...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2015 03:10 PM | Show all posts
miss27 replied at 6-4-2015 05:29 PM
gaji dia dalam 3k. dia ada ctos..katanya sebab dulu jamin beli kereta untuk kakak..lepastu kakak x ...

gaji 3K maknanya, suami awak tu tak mampu dik..
Move on TT, cari kerja, online bussiness teruskan. Kuatkan semangat. Redha dengan ujian tapi jangan down. Kuat untuk anak-anak.





Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2015 09:06 AM | Show all posts
kalu gaya somi TT ni, respect kt bini dh takde.... kendian ngaku masih sayang. pelik ahhh kalu sayang naper nk sakitkan hati org yg kita sayang? korang buat gituh ka? use your brain lerr kan.... sokmo lelaki yg dok canang sayang bini, sayang bini kendian dok sebuk nk cipap pompuan lain tuh pd aku sumer tipu belaka.... ko sayang anak, anak ko nangis tak dpt aiskrim dia nk pung ko ada rasa sedih kann??? pikir lerr sendrik k......
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2015 10:16 AM | Show all posts
BingkaUbi replied at 16-4-2015 09:06 AM
kalu gaya somi TT ni, respect kt bini dh takde.... kendian ngaku masih sayang. pelik ahhh kalu sayan ...


bingka dah naik syeikhhh
abis derek je dia sebut apam
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2015 12:41 PM | Show all posts
mula2 tt cari kerja..abaikan suami tu dia nak balik ke tak lantak dia..buat mcm dia tak de..tak perlu nak sms atau nak watsap atau weechat segala bagai..lps tu start keje..dptkan rumah baru..saving duit sendiri..tuntut fasakh..tunjukkan bukti kat mahkamah suami bukan seorg suami yg boleh membimbing.. cerai je jantan tak guna mcm tu..lps tu pasang badan...start melaram comel2...anak2 pun bg jg betul2... kalo ada jodoh kawin baru kalo boleh cari yg lebih bagus dr suami lebih kaya,lebih ensem,lebih berjawatan lps tu kedek2 tayang depan dia...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2015 01:30 PM | Show all posts
nuryakmal replied at 6-4-2015 07:54 PM
Carikla keja kak oii. Clerk pun jadila. Asal ada duit dalam poket tiap bulan. Agaknya awek dia tu be ...

sorry... baru hari ni dapat bukak..berape hari ni depressed gila. bos lama offer balik keje start bulan 6 nanti. tapi x fikir lagi nak masuk balik ke x. skrg pun x duduk goyang kaki kt rumah..masih ade job online

berat badan??? berat 43kg je...jenis rendah kecik...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2015 01:33 PM | Show all posts
arianakhalid replied at 6-4-2015 09:59 PM
Dik sedih sgguh baca kisah ko ni. Suami ko ni keje apa dik?

suami sy keje programmer..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2015 01:36 PM | Show all posts
JeNaB_PopPop replied at 7-4-2015 08:42 AM
sedihnye kak nab dengan ko ni dik.....xpe. mulakan hidup yang baru. g carik kerje. start kerje.
bi ...

kakk.....baru 4 hari lepas dia pun ckp benda yg sama.
so sekarang x boleh pi carik...kalau x habissss




Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2015 02:33 PM | Show all posts
miss27 replied at 16-4-2015 01:36 PM
kakk.....baru 4 hari lepas dia pun ckp benda yg sama.
so sekarang x boleh pi carik...kalau x  ...

sekarang ni ko ade ape2 plan x setakat ni??
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2015 05:03 PM | Show all posts
miss27 replied at 16-4-2015 01:33 PM
suami sy keje programmer..

Programmer gaji rm3k? Bukan programmer tu, IT support kot?

Jiwa jangan lemah dik, bila lemah maka mudah sangat kamu di buli suami. Sebab itu suami tak fikir panjang terus mengaku ada GF, kalau kamu jiwa kuat, jangankan nak mengaku ada GF, blue-tick kamu di whatapps (tak reply message) pun dia tak berani okay. Bukan sebab takut isteri tapi sayang & hormat perasaan isteri.

Faham?

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2015 05:30 PM | Show all posts
tt tunggu la selama mana tt mahu utk suami tu berubah..macam tunggu bulan jatuh ke riba la kot..member me sanggup la bertahan ngan laki kaki pukul n byk gf selama 8 taun..anak smpai 4..baru nk bai bai..iols nk komen byk, itu bahagian masing2..tp pilihan di tangan kita..jadikan anak sebagai kekuatan utk teruskan hidup dgn lebih baik..bukan membiarkan diri dalam keadaan yg membinasakan yg akan menyusahkan diri kita sendiri..all the best tt!..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2015 09:08 AM | Show all posts
Motip pepagi aku msk cni? Lps dgr citer kwn aku kene siplis coz laki suker main sana sni...
Ader pulak similar cases...
Aku mmg x pandai nk nasihat org..plus aku x prnah alami, so aku x phm perasaan pompuan yg kene tindas ngn laki sndiri.. Ez said, sblm idop ko punah kene siplis, hiv etc2... Baik la tinggalkn lelaki mcm tu.. Xder gunanyer.. Ader rezeki ko kawin la ngn lelaki lain kemudian hari.. Ko nk ke hsbn yg selamba langgar hukum Allah ni tidor sbntl ngn ko? Ni based on pemahaman aku la ek, baca loncat2.. Sorry if trsilap...

Diploma ko ckp susah dpt keje?? Helloooooo... Hendak seribu daya, xnk seribu dalih.. Ko tau baper indon cuci umah yg langsung x blh membaca coz x pnh skolah? 6k sbln ok.. X blh guna otak, dier guna kederat.. Dh la ni bkn negara dier pon...pokok pangkalnyer, ko nak or tak.. Cam neber cina aku ni, berenti keje jaga ank.. Last2 hsbn lari, dier letak flyers dlm mailbox keje2 yg dier blh buat... Sesenang jer org hire dier iron baju, akunla tu.. Cuci kereta, kemas porch etc2... Ni baru 2 cnth yg aku nmpk dpn mata.. Nak or xnak jer.. Keje ader d mana2..

Sorry if kasar sket bahasa aku ni.. Tp aku rsa pomouan melayu yg kene tipu ngn hsbn ni rata2 jenis2 yg byk brserah tanpa usaha.. Brgantung sgt pda hsbn, tu hsbn naik lemak, gaji 3k tp perqngai cam 30k.. Cz dier tau, if x mampu pon, bini dier akan tolong smpai mati.. Adehhh... Wake up girl... Sorry yer if i hurt anone... Just sometime we need a max hit bru nk sd..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075153s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list