Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17116
View
142
Reply

suami mengaku ada gf

[Copy link]

Author: miss27    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2015 12:57 PM | Show all posts
syoknya jadi lelaki kan....kan....bole mkan luar..dkt umah tu...klu agak2 rasa lapar...tak dan nk p cari...baru nak mkn..tu pun kalau dah terlebih sudah la....yg jd bini ni...kena setia la tgu dkt umah....ish ish mmg mcm ni ke sekarang perangai perangai laki orang semua sekarang ni....depa makan luar mana la bini bole detect...kecuali dh lammmaaaa sangat tak sentuh bini la...baru la bini tu bole notice kan...mesti la rasa pelik sikit kan...tak tau nk cakap apa dekat tt ni..kesian sangat baca ni...saya pulak yg rasa down...sedih..geram..semua ada...tp mcm mana pun tt kena start cari keja la...takle bergantung dkt husband dah la mcm ni...better think utk diri sendiri dan anak anak dah....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2015 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
miss27 replied at 6-4-2015 04:50 PM
pernah..tapi dia cakap dia penat keje..so dia x de mood. selalu je goda dia.tapi dia nak x nak je. ...

Ko xpayahlah nk beromen dh ngan dia.kang dapat anak nomok 3 plak.knowing sejarah laki ko suka main luar bila bini peknen. Pi jahanam je laki ko tu.bangun utk ko ngan anak2. Xbebaloi susah ati kat jantan lupa agama tu!
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2015 03:59 PM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 8-4-2015 03:34 PM
Ko xpayahlah nk beromen dh ngan dia.kang dapat anak nomok 3 plak.knowing sejarah laki ko suka main ...

ahahhahahahah, kelakar betul....perempuan oh perempuan....
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2015 08:54 PM | Show all posts
ish3 teruk la laki sis. sabar sis. kuatkan semangat tu. cari kerja. kena ikhlas, Allah bantu selebihnya
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2015 10:13 PM | Show all posts
sakitnya hati baca cite2 macam ni..teringat kat biras aku..laki dia kawin senyap2 dengan janda anak satu..kenal plak tu..kawan masa belajar dulu..tapi mintak cerai takmo lepas...macam laki ko la dik..sayang katanya..macam taik...

ko cari la keje dik...byk dah nasihat yg akak2 kat atas tu bagi...jangan plak ko tambah anak pasni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 09:08 AM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 8-4-2015 03:34 PM
Ko xpayahlah nk beromen dh ngan dia.kang dapat anak nomok 3 plak.knowing sejarah laki ko suka main ...

dah nama pun laki bini, boleh ke dilarang jangan beromen?
tak logik betul.
kalau dilarang, jangan beranak tu boleh sebab ada ubat bagi stop.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Hana replied at 9-4-2015 09:08 AM
dah nama pun laki bini, boleh ke dilarang jangan beromen?
tak logik betul.
kalau dilarang ...

Dh tt ckp laki dia x bnapsu jatbdia dah.mokcik cdg jgnlah beria nk goda laki dia..kang eksiden kang.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 11:17 AM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 8-4-2015 03:34 PM
Ko xpayahlah nk beromen dh ngan dia.kang dapat anak nomok 3 plak.knowing sejarah laki ko suka main ...

Kalau suami dah sampai tak balik rumah tanpa sebab, mengaku pula ada gf, dalam kepala kita mesti ada tertuduh suami dah berselingkuh dengan perempuan lain. Dan kalau masih ada selera nak beromen juga dengan suami itu, tak tahu la nak kata apa. Hahaha...



Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 11:20 AM | Show all posts
Edited by sarahmirza at 9-4-2015 11:24 AM

Keji lelaki yang sudah beranak isteri masih terhegeh-hegeh dengan perempuan lain, keji lagi perempuan desperado yang melayan suami orang. Lagi keji jika perempuan itu perempuan single anak dara. Kasihan kau dik, mak janda pun bercinta dengan lelaki bujang masih teruna, kau yang dara terhegeh-hegeh nakkan suami orang.

TT, you jangan melayan sendu sangat dengan sikap suami. Lelaki seperti suami TT ini, lagi di layan sendu, lagi sibuk check sana sini, lagi tinggi EGO dia. Cuba TT keraskan hati, buat bodoh sahaja dengan kelakuan dia. Dia nak keluar awal ke, dia nak balik awal ke, dia tak nak balik ke, dia balik lewat ke, TT tak perlu tanya. Yang penting sekarang, setiap bulan dia beri duit belanja, anak-anak TT tidak sampai kebuluran. Itu paling penting. Ada duit hasil part time, jangan kongsi dengan suami, menipu pun tak apa beritahu tak ada duit sebab bila TT berduit, suami jenis macam ini cepat lupa daratan.

Sebaiknya bebankan suami dengan tanggungjawab sebagai suami. Selagi dia tak gagal beri nafkah, sediakan rumah, dalam diam TT kumpul duit sendiri. Tiba masa, bertindaklah mengikut apa yang dibenarkan.

Good luck TT. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Yang penting, hati. Jaga hati, fikirkan anak-anak. Jangan terburu-buru buat keputusan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 11:32 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 9-4-2015 11:17 AM
Kalau suami dah sampai tak balik rumah tanpa sebab, mengaku pula ada gf, dalam kepala kita mesti a ...

nafsu kena salurkan ke tempat yang halal.

selera ke tak, belakang citer.  
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 04:08 PM | Show all posts
beldandy replied at 7-4-2015 07:38 PM
Khennn?
Kalau fikir tu sume mmg derang takkan sanggup. Bini sorang pun tak terdidik ko nk tambah ...

Off topic jap

@beldandy apa cer sekrg? Dah bermadu?
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 04:45 PM | Show all posts
motip maseh beselera dgn laki yg kdg xbalik umah dan selalu balik lewat ke umah??..

da tentu2 dok beromen sakan dgn gf dier....kalo x....xkan nye dier xmo tutt sama ko..dah diransang2 dgn gf kt lua...balik patot mmg dier kerjain jah ko atas katil...ni x...dah terang2 kan kt situ...lg beselerakah ko tt??...

skang ni ko xyah nak paham2 kan keadaan dier..xyah nak susah payah sedeh2 bagai pasal dia....ko peduli jah sama dia..janji anak2 ade dgn ko....ko cari keje cepat2...pastu ko soh dia bayar nafkah anak2 ko...da mmg t.jwb dia..pesal dier nak ignore plak..

so skang ni...ko xyah layan perasaan ko kt somi ko...ko cari keje...ko cantik2 dan bahagiakan diri ko tu dulu...dah dpt keje lain mintak cerai...die nak ngamok ke apa....sana g mahkahmah jawab...haiihh geram plak aku kan...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Lavender_Violet replied at 9-4-2015 04:08 PM
Off topic jap

@beldandy apa cer sekrg? Dah bermadu?

Belum lagi lavender...
bel ok...Alhamdulillah. fikiran dah tenang skit. Sesekali mmg dtg moyan jugak ler hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 05:08 PM | Show all posts
beldandy replied at 9-4-2015 04:53 PM
Belum lagi lavender...
bel ok...Alhamdulillah. fikiran dah tenang skit. Sesekali mmg dtg moyan ju ...

Macam hubby bel tak jadi aje nak nikah ngan pompuan tu?
Dah masuk dua tahun dah kan kes bel ni?
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 05:13 PM | Show all posts
Lavender_Violet replied at 9-4-2015 05:08 PM
Macam hubby bel tak jadi aje nak nikah ngan pompuan tu?
Dah masuk dua tahun dah kan kes bel ni?

yup masuk tahun kedua
alhamdulillah kalau tak jadi kan...
tapi hb kata dia yg delay2 sbb bel...bel masih mcm x boleh terima kata dia
tp dgn court sume dah setel

tah la lavender...kadang2 bel tak tau nak doa apa dah
minta yg terbaik je lah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2015 04:57 PM | Show all posts
suruh dia kawin jer dengan gf tu dan berlaku adil ... terutama untuk anak2 ...

dalam pada itu...ko takyah la ambik berat lagi pasal dia... dah ada org lain jaga kan ... majukan lagi bisnes online tu atau cari kerja yang mampu sara diri dan keluarga ... bila dah rasa ekonomi kukuh dan mampu berdikari bersama anak2 ... baru minta cerai ...

dan yang paling penting ... jgn tambah anak lagi ...

Gaji RM3K tu kira miskin la zaman skrg ... ada hati nak bela skandal tuh ... heran betul aku ... yg skandal plak kalo nak sedekah apam, cari la yg boleh menjamin masa depan ... ini, laki org yg sengkek jugak diterpa ... takde wawasan langsung ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2015 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Gaji 3k pon ada hati nk bskandal..pdhal dah tahap miskin ... Sedar la diri laki ko tu..ke die n skandal mkn megi jah
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2015 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
gaji 3k hokeh ..kaya la tuhhh..bleh bwk awek mkn mekdi..kfc..spesis ni bkn nk pikir cr nk bhgiakn keluarga ke, cr pndapatn lbh ke, nk upkn diri ngn ilmu ka..p kursus p ceramah..yg dok pikir hari2 tut tut...rosak, rosak..ni bini ada dpn mata..apatah lg bini yg dok jauh..bnyk ms tluanggg..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2015 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tanye la somi ape kekurangan u? Kalau takde ape sgt..maybe dah kene mandrem..bwk la berubat..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2015 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Pegi cari kerja, demand gaji tinggi sikit. Pelik aku diploma pon gaji 1500 jah. Ingat ni zaman p ramlee ka?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099554s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list