Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
16627
View
142
Reply

suami mengaku ada gf

[Copy link]

Author: miss27       Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2015 09:34 AM | Show all posts
intriQue replied at 7-4-2015 08:48 AM
Kenal jer dgn spesies lelaki mcm ni

"I bagi u duit, i bagi u kereta, i bagi u rumah. Tapi u jgn ...

so bini dekat rumah tukang proses anak2..selain daripada patung cendana yang diheret depan sedara mara..yang terpaksa buat muka baik sebab nk jaga air muka suami...double WTF!!!!!!!

mereput la ko dengan gf lorong haji taib tu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 09:36 AM | Show all posts
miss27 replied at 6-4-2015 03:58 PM
saya ni sebatang kara je. kalau keluarga belah dia hal yang dulu tu pun diorang x endah..mungkin s ...

in that case, puan kena cari pihak ke tiga. NGO wanita terutamanya.
Jangan putus asa, jangan putus harapan. jangan biarkan suami puan terus hanyut dalam maksiat.

selamat maju jaya

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 11:05 AM | Show all posts
ni la masalah perempuan kampung. lembik.

kalau perempuan bandar, takde macam ni. semua jadi business women.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 11:08 AM | Show all posts
aku ada kwn camni
laki dia dh bgtau dia...cita2 laki dia is nak kawen 2
skang mmg laki dia tgh galak bercinta lah
nak fulfill of his dream lah katakan

aku jenis pikir sng je tt..
kalo ko takut sgt becerai..ko kena redho kan hati ko terima laki ko akan kawen 2..
ckp mcm sng kan..tp tu la hakikatnye tt..xkan ko nak bersedih smpai mati..
laki ko sdap bergumbira ada 2 binik (kalo kawen la)
kalo bkn dgn pompuan skang mngkin dia akan jmpa pompuan lain next time right?
sbb ko dah ckp dulu pon ada kes jugak dah..
so x mustahil laki ko cari pompuan lain lg..
x payah nak serabut2 otak menangis smpai pecah mata sbb pkir laki ko ada gf..nak kawen lg..
kalo dia kata nak kawen, dia ttp akan kawen..
x dgn pompuan ni..dia kawen ngan pompuan lain pulak
so masalah ko xkan abes pnya
sanggup ke ko nak syak laki ko sepanjang hidup?
asal balik lmbt dah cuak..asal x blk dah pkir g jmpa pompuan mn2

kalo ko x buleh terima hakikat..aku cadangkan ko mintak je cerai
bkn aku sng ckp sbb x kena kat aku..tp aku pkir kalo aku dlm situasi ni
aku akan buat benda sama..
jgn bg alasan sian kat anak..ko ingat ank ko suka tgk muka ko sedih 24jam?
ank ko lg suka kalo dlm umh tu ada aura positif/hepi/buleh gurau2/gelak2
mngkin lps bercerai hidup ko akan lebih hepi, jmpa dgn org yg betul2 syg ko..
siapa tau kan...tu urusan Allah..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 02:16 PM | Show all posts
ya Allah tt, kesiannya. janganlah tunduk sgt dengan lelaki tt tu. kiranya dia dah buat perkara tak betul. kalau tt redha, kasi dia kahwin lain. kalau redha sahaja. kalau tak redha please lah, try cari kerja lain. even diploma pun, tt ada pengalaman. boleh demand gaji, kalau takde pun just take it. kalau dah kukuh kewangan semua, mintak je cerai kalau dia still dengan perempuan tu. haihh, susah jugak jadi perempuan ni.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 02:28 PM | Show all posts
Ckp je ko terima madu. Tapi kena berbincang semua. Bawak girl tu. Ko bentangkan kewangan laki ko. Ko ckp ada syarat. Sebab dia amk laki ko kan.. So gaji laki n gaji perempuan tu kena bg ko separuh ikutkan laki ko mmg x mampu pun tp gatai yg amat. Kalau setuju lantik lawyer.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 02:32 PM | Show all posts
JeNaB_PopPop replied at 6-4-2015 03:07 PM
Berat kes ko ni dek......hakak rasa satu je jalan, ko g carik kerje dulu. stabilkan kewangan ko dulu ...

setuju. carik kerje dulu. apa2 jadik ada back up. dah la ko sebatang kara. lebih baik sediakan payung sebelum hujan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 02:39 PM | Show all posts
TT.. kerja sekarang ni berlambak2 sangat..antara ko nak dgn tak nak jer.. Kalau aku jd ko, aku mintak keje.. at least ada sedikit simpanan utk ko ngan anak ko.

yang laki ko ni, hais.. gaji baru 3K dah berangan2 nak ikut jejak saleh yaakob yer.. ni le namanya laki x sedar diri.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 02:45 PM | Show all posts
lindarafee replied at 7-4-2015 02:32 PM
setuju. carik kerje dulu. apa2 jadik ada back up. dah la ko sebatang kara. lebih baik sediakan pay ...

Kak nab takut betul bende2 mcmni jadi kat kak nab. sebab tu kak nab tak suka lelaki yang soft spoken sangat ni. yang cakap baik2 ngan popuan, mulut manis.

somi kak nab mulut dia very the longkang. tapi takut gak longkang2 tetibe berubah jadi lautan madu chuoollsss.....kene selalu berhengat...percaya kat manusia ni tak boleh 100%....
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 03:16 PM | Show all posts
Edited by jaja4 at 7-4-2015 03:17 PM

TT, jgn cepat mengalah dan bnyk bagi alasan.  ko tentukan hidup sendiri. Ko da keje brp tahun? kalo ko apply keje baru pon mesti la dieorg ikot experience ko gak, bukan bulat2 bagi taraf diploma... Kawan aku sorang mcm ko, laki da la x bg nafkah, belanja rumah and anak2 boleh kata die yg tanggung, dingin kt umah, menggatal ngn pmpuan lain. Boleh kate full package utk laki jahanam (sorry aku geram plk bile teringat cite kwan aku, hihi)..

Kawan aku skang keje + wat business online untuk tmbah pendapatan.. Da xde perasan sayang2 da. Skang ngh process nk cerai. By the way, kawan aku dok kl, anak 2 orang.. Dari hidup makan hati, baik die hidup sendri ngan anak2 die. lagi x yh bnyk pikir..

Aku bukan nk galakkan ko cerai, tp nk encourage ko jgn manjakan diri.. Cari keje, ko ddk umah lagi la ko stress ngn perangai laki ko.. Bile ko dpt kontrol hidup ko balik, br ade confident diri.. Then, discuss semula ngn husband ko, tnye ape yg die nk? bila da sesi luah perasaan segala, baru la ko ley decide samada nk bermadu or ko nk teruskan hidup ko sndiri ngn anak ko
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 03:25 PM | Show all posts
Bbenci nya jantan x guna mcm laki ang..sory mgata  laki ang ...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 03:34 PM | Show all posts
dik ni pandangan akak...adik jgn mntk cerai dulu.kalau dia nak kawin sgt biarkan dia kawin dan adik beri dia 3-4 bulan..slps tempoh tu kalau dia x adil,x bagi nafkah(batin dan zahir) adik boleh report ke pej kadi dan adik boleh tuntut cerai dan tuntut nafkah anak2,harta sepencarian..at least nafkaj anak dia tanggung..kalau mntk cerai skrg no point sbb nnt adik yg kena semula...baik adik cuba ke pej agama mntk pandangan..ikut hati mati..lebih baik sabar sikit jika sabar tu boleh bagi kegembiraan pada adik
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 03:37 PM | Show all posts
Stable kan diri anda dulu dan build confidence dalam diri anda.

Takut kalau tt bagi kawen dua, tapi dia tak kwen dgn pompuan tu plak. Dok usung buat gf je nnt. Lg sakit hati kan.
Sebab ada je kenalan yang bini dah kasi kawen dua, tapi sampai sekarang tak kawen2 lagi dgn GF die tu.
Tapi dok angkut sana sini, bawa jalan dengan bini n anak2 sekali.
Pelik betul aku.

Aku tengok yang sakit mata.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 03:50 PM | Show all posts
miss27 replied at 6-4-2015 04:11 PM
nafkah duit tu memang ada tiap2 bulan..memang kitorang kongsi duit bayar kereta sewa rumah..duit a ...

geram aku baca citer TT nih....
nak jek aku suh ceraikan laki TT tu talak 3 (klu boleh pompuan ceraikan lelaki...)

aku bkn nak jadi batu api....aku rasa laki TT dah buat project dgn gf dia tu..sbb tu dia tak kisah sgt dgn TT....
sbb lelaki ni klu bab2 batin ni...pantang nampak kan..?? mustahil dgn isteri sendiri takde napsu melain kan dia dah ada "mkn sedap" kat luar rumah...nak2 bila TT cerita dia siap ada tak balik umah...mmg aku yakin 200% dia tido umah gf dia tu...

tuk mengelakkan dari laki TT teru sbuat maksiat..TT bagi jek lah dia kawen dgn gf dia tu...TT pun takut nak menjanda kan..?
tapi aku tak rasa laki TT cukup duit nak tanggung dua binik dgn gaji 3k tu....melainkan gf dia tu dok tlg support dia sama nnti....
laki TT tak sedor diri ni...gaji tak seberapa ada hati nak pasang dua....tak ingat tanggung jawab lepas kawen....

lagi satu....baiklah TT cari kerja...tapi ye lah anak kecik sgt kan...kena cari pengasuh lah jugak kan..tapi mmg di nasihatkan TT mencari kerja...diploma pun boleh kerja apa...org takde diploma lagikan boleh kerja ni kan pulak ada diploma...ada rezeki lebih belajar lagi nnti..amik degree pulak....mcm2 cara nak maju dlm hidup ni TT...tak bermakna tade suami dunia kita ni terus gelap gulita...tak bermakna takde suami anak2 tak boleh hidup n berjaya...TT kena kuat..klu nak seribu daya...jangan menyiksa diri TT...TT kena kuat demi anak2 di samping berdoa dgn ALLAH mintak petunjuk....

TT ajak lah berbincang dgn suami TT..sampai bila nak hidup bergelumang dgn dosa cam gitu....klu dia cakp nak kawen gak dgn pompuan tu...mintak dia berlaku adil...jgn abaikan TT dan anak2...nnti akhirat jln senget seblah tau klu x adil dgn isteri2...


Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Takat sebut kat akhirat nnt jln senget sbb x adil poligami lelaki tak takut babe...apalah sgt jln senget tu. Tengok la berapa ramai lelaki yg poligami x adil. Yg quran hujung jari je pun payah nak adil...so derang mmg x heran pun jln senget nnt...lambat lagi pulak tu. So no sweat kekdahnya
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 05:20 PM | Show all posts
beldandy replied at 7-4-2015 04:22 PM
Takat sebut kat akhirat nnt jln senget sbb x adil poligami lelaki tak takut babe...apalah sgt jln se ...

tersembur air baca bel tulis jalan senget sebelah
mmg betul pun. diorg ape peduli. yang penting skarang ni nak bergf, nak kawen dua
jalan senget sebelah? akhirat? nenanti dah tualah baru pikir
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2015 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 7-4-2015 05:20 PM
tersembur air baca bel tulis jalan senget sebelah
mmg betul pun. diorg ape peduli. yang penting ...

Khennn?
Kalau fikir tu sume mmg derang takkan sanggup. Bini sorang pun tak terdidik ko nk tambah beban lg sorang? Allah kasi je kalo nk kawin 4 sekalipun...senang, akan ada je jodoh tu. Tp lps pada tu sendiri mo ingat la kan.

Selamat jln senget. Derang ingat wife pun kesian sgt ke laki jln senget tu? Sapa suruh? Dah elok2 boleh jln seteret ko pi tick plak kotak sanggup jln senget...haaa jln senget la krang geng2 poligami sekalian.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2015 08:14 AM | Show all posts
Simpati dgn hang..
Jantan mcm laki hang mmg bersepah skrg ni & pompuan pun byk yg butakan diri demi dpt bersama jantan mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2015 10:40 AM | Show all posts
Innrukia replied at 8-4-2015 08:14 AM
Simpati dgn hang..
Jantan mcm laki hang mmg bersepah skrg ni & pompuan pun byk yg butakan diri dem ...

itu la realiti kehidupan yang sebenar.



Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2015 12:34 PM | Show all posts
jepun_murtad888 replied at 7-4-2015 11:05 AM
ni la masalah perempuan kampung. lembik.

kalau perempuan bandar, takde macam ni. semua jadi busin ...

ini aku kena setuju hahaha

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.122041s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list