Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17145
View
142
Reply

suami mengaku ada gf

[Copy link]

Author: miss27       Show all posts   Read mode

Post time 6-4-2015 04:24 PM | Show all posts
Edited by Hana at 6-4-2015 04:27 PM
dinamokiev replied at 6-4-2015 04:11 PM
Sekarang ni ramai betul perempuan yang sanggop main dengan laki orang kan? memang perempuan melayu s ...

one word - desparate.
1st word - an opportunist.
2nd word - a giver.

dimana situ ada Demand, pasti ada SUPPLY.
sunnah nabi dijadikan prinsip hidup.
kawen itu murah rezeki.

kan masyarakat melayu kan bermulut cabai gak - suka tanya "bila nak kawen"
pastu orang lelaki melayu pulak suka buat jokes cabai jugak - "bila nak tambah quota"



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2015 04:24 PM | Show all posts
cammie1711 replied at 6-4-2015 04:20 PM
Senangnya jadi orang lelaki ni ye
mentang2 la kuasa veto kat tgn dia...
Dah la curang, banyak plak ...

sekarang mmg ada buat job online..saya xde la goyang kaki kat rumah.. tapi memang risau camne nak bayar semua.kereta pun nama saya.sewa rumah lagi.preschool anak sulung. nursery baby. takut x mampu. saya ada cakap suruh pilih tapi dia cakap jgn paksa dia..hah habis barang dalam rumah ni dia pukul. sampai pecah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2015 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
1. Cari keje cepat dan sila kukuhkan kewangan

2. Jangan bagi banyak alasan n kisah sedih diploma je x laku la..blabla

3. Kewangan dah kukuh sila bercerai. Ko xkan rugi satu sen pun kalau bercerai. Laki ko tu dah la kaki pompuan, suka naik tangan, miskin pulak tu. Tu pun masih nak meratap hiba ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2015 04:26 PM | Show all posts
dinamokiev replied at 6-4-2015 04:11 PM
Sekarang ni ramai betul perempuan yang sanggop main dengan laki orang kan? memang perempuan melayu s ...

saya tau suami saya tu mulut manis...tapi perempuan tu dah tau ada bini dgn anak pun kenape la nk layan jugak..sedih sgt
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2015 04:30 PM | Show all posts
miss27 replied at 6-4-2015 04:24 PM
sekarang mmg ada buat job online..saya xde la goyang kaki kat rumah.. tapi memang risau camne nak  ...

Senang betul hidup dia jadi jantan eh
sebijik macam jantan pengecut
dah la curang, lepas tu nak mengamok pecah2 barang
choii betul perangai, macam pondan lorong je
so, makna nya u kena diam2 je la dan terima je perangai dia cam jahanam tu?
memang la dia tak tau nak pilih sapa
sebab u ni macam back up dia je..sebab dia kena ctos kan...
selgi boleh pakai dia simpan je la
memang BABI la suami u tu, mentang2 la u dah takde sesapa

memang u dah takde sesapa ke? sedara mara pun takde?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2015 04:34 PM | Show all posts
cammie1711 replied at 6-4-2015 04:30 PM
Senang betul hidup dia jadi jantan eh
sebijik macam jantan pengecut
dah la curang, lepas tu nak  ...

ada sedara mara tapi jauh sangat dan x rapat. lagipun dia ada cakap jangan nak besarkan hal ni..x payah nak babitkan org lain. siap warning jgn pergi cari dia kat office.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2015 04:35 PM | Show all posts
miss27 replied at 6-4-2015 04:20 PM
saya ada cakap kalau nak kahwin xpe. tapi saya x boleh nak pura2 terima. dari berdosa dendam ngn d ...

kata dah tak kerja?
sementara tak kerja ni, tak payah la hantar anak pergi pengasuh..
rm1500 kalau berjimat, inshaallah cukup..
kereta sapa punya?
kalau bukan awak punya, jual je habis cerita..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2015 04:41 PM | Show all posts
Edited by miss27 at 6-4-2015 04:48 PM
prettyuglybabe replied at 6-4-2015 04:35 PM
kata dah tak kerja?
sementara tak kerja ni, tak payah la hantar anak pergi pengasuh..
rm1500 kal ...

sekarang memang saya jaga..tapi dah kerja nanti terpaksa lah hantar. kereta baru 4 tahun bayar. kalau jual pun lagi rugi kena bayar lagi kat bank. kereta myvi.
saya memang berjimat pun selama ni. saya x ade shopping pun. saya bukan keje kat kl.gaji starting kat area utara ni kalau diploma kebanyakan nya start 1300. sewa rumah sekarang 400.kereta 500 lebih. anak tadika 220. nanti pampers lagi..bil..duit belanja dapur..nak pergi keje pun guna duit juga. saya mengaku saya ni lembik sikit. anak manja sebelum ni.  

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2015 04:43 PM | Show all posts
miss27 replied at 6-4-2015 04:11 PM
nafkah duit tu memang ada tiap2 bulan..memang kitorang kongsi duit bayar kereta sewa rumah..duit a ...

pernah tanya kenapa dia xnak main dgn u?
sbb dia dah makan luar ke.. yelah, balik 2-3am.

bincang dulu,
tanya apa yg dia nak dalam perhubungan uols.

if dah hambar, cuba hangatkan balik hubungan cinta..


Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2015 04:43 PM | Show all posts
miss27 replied at 6-4-2015 04:11 PM
nafkah duit tu memang ada tiap2 bulan..memang kitorang kongsi duit bayar kereta sewa rumah..duit a ...

Hmmm...Rasanya better cari income utk diri sendiri dlu samada keje tetap or sambilan... kena stabilkan diri dlu b4 ambil apa2 tindakan sbb dah ade 2 anak kan? Pastu, kalau dah ade income, make sure simpan utk diri sendiri and anak2... jgn share byr rumah and kete lg dah pasni dgn suami.. sbb kalau suami gatal sgt nk pasang lebih, perkara pertama sekali dia kena buat ialah berkemampuan..! Kalau dia x mampu, tgk je la brape lama gf dia tu nk lekat dgn dia, kan? Yg plg penting, mental kena kuat...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2015 04:44 PM | Show all posts
come on sis, jgn give up. sbb tu dia lg pijak.
cari keje stabil btol2. skang org xde spm pun boleh keje elok. cll centre pun ok. cuma shift je la..
dah keje nnt, sis cecantik kan diri berat 40kg plus je kan. hah mcm anak dara tu klu touch up.
igt anak anak,sis kena kuat!

haram jadah btol suami and perempuan tu!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2015 04:44 PM | Show all posts
Mokcu bukan nak galakkan orang bercerai berai, tapi kalau dah rasa tak boleh tahan perasaan sebab suami ada gf atau kawin lain, lebih baik minta lepas saja....tapi tt kena kuat kerana bukan mudah menjadi janda ni........jangan takut tiada kerja, rezeki di tangan Allah bukan di tangan suami. Allah bagi rezeki anak2 melalui bapanya....kalau bapa lupa nafkah anak insya Allah, ada jalan lain yang Allah bagi.....terus berdoa jangan putus asa........buat masa ni tt teruskan solat istkharah minta Allah tentukan jalan yang patut tt lalui.........
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2015 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
First things first
1. Carilah kerja, kukuhkan kewangan utk diri dan anak
2. Tak berbaloi nak cari perempuan tu, buang masa, penatkan otak je
3. Tanya diri sendiri, nak hidup dgn dia lagi ke? kenapa nak hidup dgn dia? Hati boleh senang ke hidup dgn dia?
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2015 04:45 PM | Show all posts
miss27 replied at 6-4-2015 04:34 PM
ada sedara mara tapi jauh sangat dan x rapat. lagipun dia ada cakap jangan nak besarkan hal ni..x  ...

boleh saya tau tahap panas baran dia camne? kalau pukul tu teruk tak?
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2015 04:47 PM | Show all posts
miss27 replied at 6-4-2015 04:41 PM
sekarang memang saya jaga..tapi dah kerja nanti terpaksa lah hantar. kereta baru 4 tahun bayar. ka ...

kereta bayar berapa sebulan? loan berapa tahun?kereta kalau awak punya, awak yang bayar, awak nak pakai, refinance la untuk kurangkan bayaran bulanan..
tapi kalau setakat nama awak tapi yang bayar dan guna adalah laki awak, buat apa susah-susah fikir..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2015 04:50 PM | Show all posts
bellaa replied at 6-4-2015 04:43 PM
pernah tanya kenapa dia xnak main dgn u?
sbb dia dah makan luar ke.. yelah, balik 2-3am.

pernah..tapi dia cakap dia penat keje..so dia x de mood. selalu je goda dia.tapi dia nak x nak je. xpasti la penah makan luar ke x.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2015 04:53 PM | Show all posts
lolali replied at 6-4-2015 04:44 PM
come on sis, jgn give up. sbb tu dia lg pijak.
cari keje stabil btol2. skang org xde spm pun boleh  ...

itulah..saya usahakan cari kerja lain.memang nak cantik2 untuk dia. tapi saya pun kalau keluar mmg make up simple. cuma kalau dah angau bercinta tu org x ingat ape dah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2015 04:56 PM | Show all posts
cammie1711 replied at 6-4-2015 04:45 PM
boleh saya tau tahap panas baran dia camne? kalau pukul tu teruk tak?

kalau dgn saya dia penah lempang je. lain xde.tp kalau dia mengamuk mmg barang dalam rumah habis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2015 04:59 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 6-4-2015 04:47 PM
kereta bayar berapa sebulan? loan berapa tahun?kereta kalau awak punya, awak yang bayar, awak nak  ...

kereta 500 lebih sebulan. loan 9 tahun. kereta sama2 guna. dia ada guna.saya pun ada guna. bayar pun sama2.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2015 05:01 PM | Show all posts
miss27 replied at 6-4-2015 04:24 PM
sekarang mmg ada buat job online..saya xde la goyang kaki kat rumah.. tapi memang risau camne nak  ...

Jenis baran cmni susah nk bawa berbincang... Camni je la.. Tepuk dada, tanya hati dgn minda yg waras... Awk sanggup ke tak hidup dgn lelaki cmni? sbb xde kepastian yg dia akan berubah even if dia putus dgn gf skrg... Esok lusa, dia bleh cr gf yg lain lg... Tak boleh lembik2 or manja2... Nnt kaum lelaki ni naik lemak sbb pikir dia ada kuasa veto... Kalau org dah tak syg dan dah lupakan segala pengorbanan, buat ape nk pikir2 lg.. move on...! Mungkin tanpa dia, ur life will be better.. Yg penting, kena kuat!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072816s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list