CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: stars83

[Tempatan] gadis bawah umur masuk islam,bapak menangis kesedihan...

[Copy link]
Post time 9-2-2015 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Sunshine81 replied at 9-2-2015 10:58 AM
sy ada dgr jg ada certain islam group disabah giat menconvertkan xristian ke islam dgn meminta merek ...

Betulla tuh..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 9-2-2015 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
kecik2 dh mderhaka thadap ibubapa..:: kesian ibu bapa bdk ni.dorg d rmh pcaya anak dia belajar di sekolah..tp ini yg bdk ni bg kat ibubapa dia..kalu dh gatal sgt nak convert skalipun,x bleh ka tunggu 2-3thn lg..perlu k mguris perasaan ibu bapa yg telah mlahirkan dan mjaga dgn sepenuh nyawa..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Isle sudah menang!
Tidak........
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 11:31 AM | Show all posts
chazey replied at 9-2-2015 10:56 AM
Di Borneo ini, bebudak seawal umur 13 tahun pun suka2 diconvertkan oleh ustaz ustazah dekat sekola ...

ni salah.

dakwah bukan mcm nih caranya. boleh buat laporan polis apa.

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 11:32 AM | Show all posts
nurul_akmar replied at 9-2-2015 11:04 AM
deny ke?.. aku x igt sgt kes tu. tp dngar2 dia lengahkan kes sampai budak tu cukup 18. cukup 18, d ...

mula2 dia deny. dia simpan file tuh sampai budak tuh cukup umur, dia cari balik budak tuh, dia tanya balik. budak tuh nak. dan dia grant kan request budak tuh

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 11:33 AM | Show all posts
gede-bab replied at 9-2-2015 11:05 AM
kalau ikut undang2 persekutuan kalu tak salah kena 18 tahun ke atas baru boleh convert....tapi kal ...

setuju.

malaysia, dan sabah, still guna undang2 persekutuan.

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 11:40 AM | Show all posts
Gilalah worden asrama tu, nyusahkan kerajaan je. Mesti terasa
dirinya umah syamul PAS, tergila-gila nak dapat pahla, sampai
tak guna otak langsung. Kalau ditukarkan atau gantung kerja
nanti, mulalah tuduh kerajaan Zolem, tak Islamik.........
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 11:54 AM | Show all posts
Indah sangatlah tu, pakai taktik kotor pancing budak bawah umur, ini sudah langgar undang2 krn tiada persetujuan ibubapa.

Banyak keji.

Kalau kristian yg pancing budak mxxxxm pasti bergelora.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2015 11:59 AM | Show all posts
zjen replied at 9-2-2015 10:30 AM
mod ngeng ngeng,  kat sorga elohim pon x kasi bero tiner tumpeng sekaki,   toksa lagak bagai,   nu ...

oh tidak....ummah kristian telah tersentap dgn post akak....
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 9-2-2015 10:56 AM
Di Borneo ini, bebudak seawal umur 13 tahun pun suka2 diconvertkan oleh ustaz ustazah dekat sekola ...

Jahatnya! Kenapa dorg ni memandai2 buat camtu kt anak2 org? If report ke jabatan pendidikan or gurubesar ada tindakan x?  
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 12:06 PM | Show all posts
ala....masa bantuan banjir kat kelantan ada risalah kristian kat pasir mas...penduduk kampung report polis...dikatakan penduduk kampung tu rasis bagai.....ummah urban kata tak kuat iman la.....



Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 12:09 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 12:10 PM | Show all posts
hukum jah mana2 yg tak ikut undang2.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 12:10 PM | Show all posts
apasal la diorang buat bebudak kecik mcm tu bangangnya
tindakan ustaz convert ni mencurigakan lagi native kristian sabah pd islam


bangang memang bangang
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 12:18 PM | Show all posts
ramai ummah kristian menggelupor dlm ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
the_killer replied at 9-2-2015 12:06 PM
ala....masa bantuan banjir kat kelantan ada risalah kristian kat pasir mas...penduduk kampung report ...

Apa lagi, turn kau la pula pi kata diorang rasis. Apa ada hal...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2015 12:40 PM | Show all posts
Klu budak isle kena convert ke christian siaplah satu malaya, gayanya dah mcm nak berpere
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 01:00 PM | Show all posts
ha ha....

anak pakai tudung pun mau nangis kah...??



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-2-2015 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Orange1 replied at 9-2-2015 12:40 PM
Klu budak isle kena convert ke christian siaplah satu malaya, gayanya dah mcm nak berpere

aku tgk gaya lbh kpd kera mkn belacan.lpas tu,mulalah rancangan setan, bakar gereja,ugut bunuh...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2015 01:11 PM | Show all posts
stars83 replied at 9-2-2015 01:09 PM
aku tgk gaya lbh kpd kera mkn belacan.lpas tu,mulalah rancangan setan, bakar gereja,ugut bunuh...

Ye blh jd huru hara gayanya. Nasib baiklah yg teraniaya dlm kes ni ummah christian bukan isle lol
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 05:19 PM GMT+8 , Processed in 0.097757 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list