Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15491
View
135
Reply

ORANGE IN THE NEW BLACK

[Copy link]

Author: caprut       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-1-2015 07:32 AM | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 19-2-2015 01:10 AM

speyg lyan cter ni ? cter ni psal seorg prempuan ni die serahkan diri ke penjara. xtau la cter ni based on true story or what sbb aku bca die ck[ brdaarkan memoir piper . penulis novel cter ni.



Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2015 10:32 PM | Show all posts
laverne cox (dlm gambar tgh sikat rambut watak alex) tu nyah operate kn...

tak silap Uzo Aduba a.k.a Crazy Eyes ada menang award utk cite nih...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-1-2015 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
liyamariska replied at 28-1-2015 10:32 PM
laverne cox (dlm gambar tgh sikat rambut watak alex) tu nyah operate kn...

tak silap Uzo Aduba ...


aah. yg shemale tu 1st shemale dpt award nomimation. uzo aduba mng emmy award. aku nk sgt taylor schiling mng golden globe
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2015 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai layan cite ni.. Dah habis sume., tgh tunggu season br..honestly, ai lg suke watak sampingan, not piper, especially crazy eyes, red.. Ai tak ske sgt nemesis red dlm second season, sbb watak dia terlalu negatif, sume porak peranda..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2015 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
bazinga replied at 5-2-2015 11:05 PM
Ai layan cite ni.. Dah habis sume., tgh tunggu season br..honestly, ai lg suke watak sampingan, not  ...

kan nemesis red buat kan season 2 trlalu fokus kat die. smpi skrg aku xpham np die gadoh ngn red. sbb red jdi chef ek die mrah?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 6-2-2015 07:40 AM
kan nemesis red buat kan season 2 trlalu fokus kat die. smpi skrg aku xpham np die gadoh ngn red.  ...

Tak, bukam pasal jd cef.. Besala kat prison, mesti ada yg nak jd ketua kan, nak control suasana dlm jail.. Anybody who works in the kitchen.. Mmg diorang tu duduk pada hierarki paling tinggi la..nobody can mess with u gitu..red kan ketua kitchen..so anak buah dia pun org tkleh usik.astu kan ada masalah dadah seludup..yg warden gatal tu..pornstache tu lg duk sabotaj red...
So red kenala turun takhta gitu,, naikla the latinas.. N the latinas ni mmg lagi sedap masak dr zaman red...
Bile masuk nemesis dia, si Vee ni..dia ni pura2 baik, manipulator, habis sume nigga dicucuknya pk buruk2 pasal other races dlm jail tu.. Padahal masa zaman red.. Mmg ada racial tension.. Tp diorang bleh berdiplomasi lg.. Tp bile vee ada, only blacks can be on top and rule the place...
Tu yg red terpaksa buat something. Berbaik ngan gloria and the latinas.. Utk set up balik si vee ni...
Kena langgar pun mase finale..takde dgr ura ura watak vee akan ada for third season.. So i rasa mmg mati...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh panjang plak ai nulis, sedap sgt ah menulis..terbawa2 plak.. Uols paham tak?
Heheheh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2015 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
bazinga replied at 6-2-2015 07:48 AM
Tak, bukam pasal jd cef.. Besala kat prison, mesti ada yg nak jd ketua kan, nak control suasana dl ...

bile aku pkir balik. watak yg selalu planning nk kawen wlaupun tu hnye utk sedpkan hati je. die ptot dok hieraraki tggi gak. sbb die ade akses nk kluar pnjara dan warden die ley jlan2 klo anta teman pnjara die g hospital. tp vee tu accident kna lggar ngn prempuan tua yg ade kanser tu. masa muda2 kjer mggtal je allies rompakan die tpi smua mati
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 6-2-2015 08:22 AM
bile aku pkir balik. watak yg selalu planning nk kawen wlaupun tu hnye utk sedpkan hati je. die pt ...

Mungkin dikembangkan lg watak nya.. Si pesakit kanser tu.. Cool jek memanjang,, padahal masa muda.. Gatal sokmo, n asik nak wat merompak jek..
Tapi takpe.. Yg delusional asik nak kawin tu... Dia mmg konco red, so she will always be around..aku suke jugak acik norma yg takmo cakap tu.. Comel plak aku tgk dia, especially time nyanyi mase krismas tu..hehehe
N aku suke jugak pensatucky n nicky.. Walau sorang mmg gile skit, n sorang lagi hardcore lesbian.. But diorang menghidupkan suasana... Senang ckp., theyols sume pandai hidupkan watak, hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2015 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
bazinga replied at 6-2-2015 08:33 AM
Mungkin dikembangkan lg watak nya.. Si pesakit kanser tu.. Cool jek memanjang,, padahal masa muda. ...

tp acik kanser tu bkn da nak mati ke, tu sbb delusional tu ksi die drive van supaya die mati kat luar. xtau la klo kena tgkap balik. tp macik norma mmg best. scene msa krimas kat prison tu sumpah lawa bile macik norma mencelah nyanyi bile crazy eyes xingt lirik. macik norma ni pon org kuat red kan. dan skrg die kjer kat kitchen kan. latinas prcaya die wlaupun die org kuat red.sbb die byk wat hal sndri je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2015 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
bazinga replied at 6-2-2015 07:49 AM
Eh panjang plak ai nulis, sedap sgt ah menulis..terbawa2 plak.. Uols paham tak?
Heheheh

btw watak acik kulit itam yg satu sel ngn piper tu yg piper encourage die wat rayuan g mne? die buat rayuan kan tpi mmg bkti die brslah kn? tup2 ilang trus
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 6-2-2015 08:50 AM
tp acik kanser tu bkn da nak mati ke, tu sbb delusional tu ksi die drive van supaya die mati kat l ...

Aah, acik kanser tu mmg tunggu masa.. Dats y si lorna tu lepaskan dia,,tu la, tak pasti sempat tangkap ker tak., tp nak ikutkan..takdala jauh mana pun dia sempat lari,. Sbb bleh dgr siren polis kan..
Yup, acik norma, gina, nicky, lorna, org kuat red..
N aku harap watak laverne cox tu ada banyak lg dlm season 3.. Ntah sbb aku ske dia walau dia transgender,,, hahahha, kelakar plak mase dia yg ajar those women pasal anatomy parts tu.. Dia lagi kenal n tahu serba serbi
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 6-2-2015 08:54 AM
btw watak acik kulit itam yg satu sel ngn piper tu yg piper encourage die wat rayuan g mne? die bu ...

Oh, acik claudette tu..,dia dah pindah maximum security..sbb appeal dia tak berjaya
N dia geram sgt n marah ngan sume orang especially kawan baik dia, dat old guy..
Tu dia pi belasah warden officer yg pompuan tu,,rules situ,, if u attack the correctional officer,, mmg kena sumbat max
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2015 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
bazinga replied at 6-2-2015 08:58 AM
Aah, acik kanser tu mmg tunggu masa.. Dats y si lorna tu lepaskan dia,,tu la, tak pasti sempat tan ...

tp aku suke boo da x team red. aku x suke boo sjk dri piper mnta smua brg die msa die kna transfer tp boo xnk ksi blanket tu instead die sruh piper ayat awek korea tu utk die
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2015 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
bazinga replied at 6-2-2015 09:02 AM
Oh, acik claudette tu..,dia dah pindah maximum security..sbb appeal dia tak berjaya
N dia geram s ...

max security tu cmne
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 6-2-2015 10:01 AM
max security tu cmne

Apa yg aku paham, duk jail sorang sorang, terasing, mcm solitary confinement..
Kirenya.. Sekali masuk, besar kemungkinan, mmg tak kuar langsung, hak lawatan pun aku rasa ketat sgt.. Kira paling high secured prison.

Pasal boo.. Aku tak bleh blah jugak peel dia.. Dengan boyotnya,. Hardcore lesbian nya.. Mintak pompuan mcm mintak barang mainan... Aku geli skit bile pompuan tgk pompuan mcm dah lama tak dpt...scary okkay
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2015 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
bazinga replied at 6-2-2015 10:16 AM
Apa yg aku paham, duk jail sorang sorang, terasing, mcm solitary confinement..
Kirenya.. Sekali m ...

acik tu pon bkn ade spe dtg jenguk pon. msa2 nk wat rayuan tu je bru ade org dtg jenguk. org lain pin brlesbo dlm pnjara tu tp boo nye lesbo attitude sumpah annnoying
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 6-2-2015 10:21 AM
acik tu pon bkn ade spe dtg jenguk pon. msa2 nk wat rayuan tu je bru ade org dtg jenguk. org lain  ...

Aku rasa kenapa takde sapa dtg lawat acik claudette tu., sbb dia mmg takde sesapa..sebatang kara, kawan baik dia tu kan kawin ngn orang lain, n mcm pegi somewhere kan.. Only bile bini dia dah takde.. Br balik us mcm tu..n nak lawat acik tu..kesian gak acik tu.. Dia nak sgt kuar, n mcm mulakan hidup baru ngn kawan tu.. Tp takdw nasib

Ohmaigod, boo nye tahap lesbo, mmg annoying ok.. Serius sgt, sanpai org pun takut.,i think anjing tu pun jd mangsa dia jugak.. If u knw whut i mean.. Huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2015 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
bazinga replied at 6-2-2015 10:32 AM
Aku rasa kenapa takde sapa dtg lawat acik claudette tu., sbb dia mmg takde sesapa..sebatang kara,  ...

yelatu. die sruh anjing tu jilat2 kletit die dlm slimut. huhu, sdgkan screwdriver yg piper trmambil tu pon die curi buat dildo. ingt x? sumpah bongok. dan aku sgt2 marah boo ni sggup betrayed red bgtau rhsia red kat vee tu. bg aku vee ni x pyscho sgt yg btol2 psycho the chosen one tu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2015 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 6-2-2015 10:36 AM
yelatu. die sruh anjing tu jilat2 kletit die dlm slimut. huhu, sdgkan screwdriver yg piper trmambi ...

Hah, tu la, nasib nicky pandai knakan dia balik, hahaha
Mmg geram sgt dia buat red mcm tu.. Vee mmg big time manipulator..benci tul aku ngan watak dia tu..kalu boo tak be selfish, takdala red sampai kena blasah teruk sekali.. Vee is a dictator, red tu walau garang n tegas, tp dia motherly.. Dia jaga bebetul anak buah dia, n no drugs allowed
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098380s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list