Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
38951
View
2504
Reply

KOPITIAM CAFE V49 - Bica do Sapato Restaurant, Lisbon, Portugal

 Close [Copy link]

Author: novelloverzz       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 16-12-2014 09:08 AM | Show all posts
anna-zara posted on 16-12-2014 08:22 AM
Morning all.....

moneng...nov baru duk reply notis hari senin...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2014 09:29 AM | Show all posts
NaylaArisha posted on 15-12-2014 12:16 PM
gilosss.... mestilah kupas dulu baru makan

kalau kupas mcm mana leh tercekik kulit udang...cer cite..cer cite...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2014 09:31 AM | Show all posts
NaylaArisha posted on 15-12-2014 01:16 PM
ooo.....

kalau audit bahagian tax pulak masa bila

audit tu utk account dept..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2014 09:32 AM | Show all posts
NaylaArisha posted on 15-12-2014 01:21 PM
dah bagi dah

alamak luper nk bg tacang utk gandaan 11...adoi...giler byk keje...x menang tgn nov...

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 12:56 PM | Show all posts
@ocean_gurl
taniah el dpt post bertuah...
sila selesaikan task anda utk melayakan dpt kedit queen +150..

Berikan nama queen pertama istanbul dan ceitakan ttg sejarah awal istanbul...


omai susahnye soklan..jap g el jawab..
nk research jap
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 02:15 PM | Show all posts
anna-zara posted on 15-12-2014 08:13 PM
biasa la nay......patah kaki....

mau tak pishang

faham2

2 bulan kan?

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 02:16 PM | Show all posts
novelloverzz posted on 16-12-2014 09:29 AM
kalau kupas mcm mana leh tercekik kulit udang...cer cite..cer cite...

sbb kat ekor dia still ada kulit lagi

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 02:18 PM | Show all posts
novelloverzz posted on 16-12-2014 09:31 AM
audit tu utk account dept..

nov lak audit apa

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 02:18 PM | Show all posts
novelloverzz posted on 16-12-2014 09:32 AM
alamak luper nk bg tacang utk gandaan 11...adoi...giler byk keje...x menang tgn nov...

nov sokmo bz kekdahnya

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 02:21 PM | Show all posts
@ocean_gurl

Permaisuri pertama istanbul adalah Ratu Balqis (betul tak)

Ni sejarah berkenaan dgn istanbul:


Istanbul atau dulu dikenali sebagai Konstantinopel, adalah salah satu bandar termasyhur dunia. Bandar ini tercatat dalam tinta emas sejarah Islam khususnya pada masa Kesultanan Utsmaniyah, ketika meluaskan wilayah sekaligus melebarkan pengaruh Islam di banyak negara. Bandar ini didirikan tahun 330 M oleh Maharaja Bizantium iaitu Constantine I. Kedudukannya yang strategik, membuatnya punya tempat istimewa ketika umat Islam memulai pertumbuhan di masa Kekaisaran Bizantium.
Istanbul terbahagi kepada dua bahagian, satu sebelah Eropah sementara satu lagi sebelah Asia yang dahulunya dikenali sebagai Anatolia ataupun Asia Minar. Kota ini terletak antara dua laut iaitu laut Hitam dan laut Marmara di samping selat Bosphorus.
Di kota Istanbul, juga terdapat lebih 2,000 buah masjid lama tinggalan sejarah silam di bawah pemerintahan Ottoman dengan keindahan reka bentuknya yang cukup menarik, ada antaranya masih digunakan hingga kini, disamping 600 buah masjid yang baru dibina kerana bilangan penduduknya yang ramai. Selain itu terdapat juga Istana dan gereja lama yang cukup bersejarah tinggalan empayar Rom dan Greek.
Pada zaman kegemilangan Empayar Rom di Eropah, Turki pernah menjadi jajahan takloknya dan kota Istanbul dikenali sebagai Constantinopole tetapi setelah ditawan oleh orang empayar Islam nama kota ini ditukar kepada Istanbul hinggalah sekarang.
Istanbul di sebelah Eropah masih terdapat tembok yang tinggi mengelilinginya sebahagian kota ini sepanjang lebih 25 km. Walaupun banyak yang telah runtuh, tetapi saki baki runtuhannya masih boleh dilihat hingga kini. Selain bangunan lama.   
   
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 02:22 PM | Show all posts
eh apsal @ocean_gurl ni tak lekat
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 05:23 PM | Show all posts
duniaku85 posted on 16-12-2014 02:21 PM
@ocean_gurl

Permaisuri pertama istanbul adalah Ratu Balqis (betul tak)

tolong tag @ocean_gurl
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 08:03 PM | Show all posts
novelloverzz posted on 16-12-2014 09:08 AM
moneng...nov baru duk reply notis hari senin...

reply la notices....

anna xde notices
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2014 08:04 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 16-12-2014 02:15 PM
faham2

2 bulan kan?

dia kata kejap je
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2014 10:13 AM | Show all posts
NaylaArisha posted on 16-12-2014 05:23 PM
tolong tag @ocean_gurl

hahaha tq nay..

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2014 11:26 AM | Show all posts
anna-zara posted on 16-12-2014 08:04 PM
dia kata kejap je

kejap ke?

kalau kejap x de rlah patah kaki sangat

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2014 12:43 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 17-12-2014 11:26 AM
kejap ke?

kalau kejap x de rlah patah kaki sangat

tapi weekend ni x sempat kot....

kena tunggu adjuster datang
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2014 03:12 PM | Show all posts
anna-zara posted on 17-12-2014 12:43 PM
tapi weekend ni x sempat kot....

kena tunggu adjuster datang

ooo....

kalau dapat cepat okay lah tu

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2014 03:20 PM | Show all posts
NaylaArisha posted on 17-12-2014 03:12 PM
ooo....

kalau dapat cepat okay lah tu

tu la.....asal sebelum cuti ok la kot
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2014 04:48 PM | Show all posts
anna-zara posted on 17-12-2014 03:20 PM
tu la.....asal sebelum cuti ok la kot

hope lah dapat before anna g cuti

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095504s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list