Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14328
View
42
Reply

Nak beli TV baru! :D

[Copy link]

Author: sunflower10       Show all posts   Read mode

Post time 3-11-2015 10:50 AM | Show all posts
sabunkk replied at 17-10-2015 03:13 PM
ko blh cuba tgk kat courts. kan skrg ni dia org ade promosi baru. agaknya 'jimat2 senang promosi'  ...

Court...KOT MAUT...say no to KOAT MAUT!!...
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2015 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu utk TV Umah aq pkai Samsung, klu utk ps4 pakai TV Phillips..dua2 pun gambo cantik x reti la nk beza2
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2015 11:14 PM | Show all posts
dah 1 tahun lebih post ni... masih ada org comment... nak beli tv baru ke?
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2015 08:30 AM | Show all posts
ribband replied at 16-10-2015 12:31 PM
guna kad credit la! jgn buat pinjaman direct dr Harvey Norman

better bank dr cc yang offer zero interest untuk pembelian barang thru CC..
mmg tak terasa sbb  takder interest.....itupun kalau ada CC dr bank berkenaan le...
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2015 08:31 AM | Show all posts
nasi.my replied at 2-12-2015 11:14 PM
dah 1 tahun lebih post ni... masih ada org comment... nak beli tv baru ke?

ala....topik aku bukak tahun 2004 sampai ke la ni masih hidup dan ada org reply pe...11 tahun ...

Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2016 06:03 PM | Show all posts
medangmru replied at 31-12-2015 08:31 AM
ala....topik aku bukak tahun 2004 sampai ke la ni masih hidup dan ada org reply pe...11 tahun ...
...

... orang memang suka berita lapuk...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2016 03:30 PM | Show all posts
brape yer bajet?...syer boleh tolong carikan...? size tv nk braper inci ?

Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2016 03:44 PM | Show all posts
rape yer bajet?...syer boleh tolong carikan...? size tv nk braper inci ?


wehh..offer nie valid lg x? TV iol kucing iol g jatuhkan..pergh berderai kat dalam. Nangis iol. dah laa xsampai 6 bulan beli. Iol nak beli tv kecik jer, 32" LED HD bawah 650. Tapi xnak Philips / Hinsense
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2017 05:03 PM | Show all posts
meiya_loya replied at 28-4-2016 03:44 PM
wehh..offer nie valid lg x? TV iol kucing iol g jatuhkan..pergh berderai kat dalam. Nangis iol.  ...

kes ko ni same mcm aku weh. aku pon same kucen aku g langgar tv aku tu jatuh ke lantai. screen xde la pecah tp xleh on da. Nape ko xsuke hisense dan phillips? aku ni tgh servey2 la ni nk beli tv.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2017 12:24 PM | Show all posts
Nape ko xsuke hisense dan phillips?


heheh...sama kes laa neh yek? hahahha...coz yg jatuh pecah tuh philips. Xnak sama model, takut jink.  hisense iol ragu2 skit quality dia.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2017 11:36 PM | Show all posts
Edited by tzliew at 29-3-2017 09:17 PM

sharp 32' LED TV, RM579, ok tak? nak guna kat bilik tidur. ini:

http://www.11street.my/productdetail/sharp-32-hd-led-tv-lc32le180m-2-years-sharp-31250114
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2017 12:34 AM | Show all posts
Edited by MrCody at 19-7-2017 12:37 AM
tzliew replied at 28-3-2017 11:36 PM
sharp 32' LED TV, RM579, ok tak? nak guna kat bilik tidur. ini:

http://www.11street. ...

Kalau utk bilik tidur saya recommend yg itu Sharp LED LC32LE280X, juga 32' dan harganya juga lebih kurang sama lepas diskaun kat Lazada.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2017 12:35 AM | Show all posts
Jangan beli TOSHIBA! haritu beli smrt tv tu beribu-ribu tapi guna dua hari dah keluar problem. tukar tiga kali lepas tu terus tukar brand dah
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2017 10:47 AM | Show all posts
Samsung 65" UHD 4K Flat Smart TV UA65KU6000 pun bagus juga.Harga pun murah. Resolution TV ni UltraHd lagi pun 65'' dan 4K lagi tau!Tv ni ada 2 tahun warranty (Samsung Malaysia)
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2017 10:06 PM | Show all posts
sekarang tv semua teknologi baru dah,x macam dulu-dulu dah. Tv sekarang tu blh tengok youtube dah.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 09:58 AM | Show all posts
AhmadZuhairi replied at 24-7-2017 10:06 PM
sekarang tv semua teknologi baru dah,x macam dulu-dulu dah. Tv sekarang tu blh tengok youtube dah.

Kalau nak tgk youtube saja x perlulah beli TV yg besar2 tu, monitor PC cukup je..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2017 03:21 PM | Show all posts
AhmadZuhairi replied at 24-7-2017 10:06 PM
sekarang tv semua teknologi baru dah,x macam dulu-dulu dah. Tv sekarang tu blh tengok youtube dah.

youtube streaming tu bukan ke kena beli yang extra tu? mi box ke apa tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya pakai toshiba bagus...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 03:40 PM | Show all posts
You can go for LG or Sony for picture quality
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2018 10:20 AM | Show all posts
baik beli sharp je, jenama ni bagi insurance full warranty utk 1 tahun.
lain brand langsung tak bagi ~ rosak nasib je .... tu sc akan bagi tau customer dia begitu je....

repair kos cecah 50% kos tv yg dibeli
insurance tak bagi warranty penuh hanya warranty cantik tengok je
beli mahal mahal tak berbaloi sebab nanti masuk juga tong sampah je...
so be smart beli sekadar mampu & murah agar nanti bermasalah mampu je beli brand yg lain...
walaupun setakat ni hanya sharp mampu bagi 1 tahun lebih baik daripada yg langsung tak ada full warranty.

dah ada org kena kes macam smart tv besar mahal mahal rosak warranty tak bagi claim, repair kos mahal gila tak berbaloi, spare part lepas 3 tahun je dah tak keluar model tv tu so macam mana ??? so jaga jaga para pengguna tv semua ~
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083542s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list