Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
14338
View
42
Reply

Nak beli TV baru! :D

[Copy link]

Author: sunflower10       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-10-2014 11:25 AM | Show all posts |Read mode
Rasa rasa nak beli TV baru untuk family. Pernah dengar Sharp Quattron Pro tak? Husband I suka sangat tengok documentary haiwan. So I dengar TV ini memang bagus sebab super high resolution HD. Will be suitable for our needs, right? Anyone knows how good is this TV? Comments please! Thank you

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2014 11:48 PM | Show all posts
errr....

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2015 02:57 PM | Show all posts
boleh try sony bravia yg baru. specs bagus tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 01:51 PM | Show all posts
LG 55EA9800
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2015 05:57 PM | Show all posts
samsung pn ok jgak....smart tv series...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2015 01:04 PM | Show all posts
sebenarnya lagi elok kalau nak beli model tv tu, make sure dia ada usb port yang support tengok movie daripada pendrive atau external harddisk. angah tahun lepas beli Sharp Aquos LED TV, harga dalam RM800+ je. gambar memang cantik kalau main HD tapi sayangnya usb port support tengok gambar/music je. tak perasan ada model yang boleh support main video.

kalau gi kedai mana2 yang ada display video gambar cun, jangan percaya sangat. sebab file video yang dorang tayang  gambar kaw2 punya HD tu, saiz file dia besar gila. of course la high definition sangat. asalkan support HDMI, cucuk la kat astro beyond ke hypp tv ke yang ada channel HD, memang terbaik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2015 08:05 PM | Show all posts
kalau TV, brand LG bagus..mcm Sony..Samsung ok jugak tapi harga agak mahal...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2015 10:15 AM | Show all posts
ade siape yg tau mane ade promosi utk tv skrg??? nak beli 4K HD tv tp harga ori kat kedai mahal betul. x sanggup aq nak byr sekali gus wang yg byk2 tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2015 10:20 AM | Show all posts
Elakkan berhutang, klo x mampu byr interest tinggi.

Comments

hahaha.. nasihat yg baik  Post time 15-10-2015 11:08 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2015 04:46 PM | Show all posts
i baru beli tc sharp 60 inch..3699..gamba mmd marbeles...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2015 10:20 AM | Show all posts
whitie replied at 15-10-2015 10:20 AM
Elakkan berhutang, klo x mampu byr interest tinggi.

klu kaya siapa nak hutang...
kadang kala interest tinggi pun mmg nak beli.. itu keperluan
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2015 10:25 AM | Show all posts
Aq nak beli tv ni. tp buat installment 60 bulan.. okie je... 1 bulan agar RM120 lebih shj..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2015 12:30 PM | Show all posts
elak tv brand dr China! wlupun murah tp x larat guna!

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2015 12:31 PM | Show all posts
debdeb replied at 16-10-2015 10:25 AM
Aq nak beli tv ni. tp buat installment 60 bulan.. okie je... 1 bulan agar RM120 lebih shj..

guna kad credit la! jgn buat pinjaman direct dr Harvey Norman
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2015 03:13 PM | Show all posts
gaia2012 replied at 13-10-2015 10:15 AM
ade siape yg tau mane ade promosi utk tv skrg??? nak beli 4K HD tv tp harga ori kat kedai mahal betu ...

ko blh cuba tgk kat courts. kan skrg ni dia org ade promosi baru. agaknya 'jimat2 senang promosi' hahahaha. kalao x courts masih ade lagi pesta tv la. byk brand kat pesta tu.. sony mcm2 ade..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2015 02:00 PM | Show all posts
debdeb replied at 16-10-2015 10:25 AM
Aq nak beli tv ni. tp buat installment 60 bulan.. okie je... 1 bulan agar RM120 lebih shj..

60bln je??? Courts blh sampai 72 bln.. lagi power. skrg kan ade lagi pesta tv tu, diskaun byk jadi harga tv besar2 pon murah tambah lagi flexicredit byr ansuran lagi 1 bln byr mesti x sampai seratus ringgit.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2015 02:03 PM | Show all posts
sabunkk replied at 17-10-2015 03:13 PM
ko blh cuba tgk kat courts. kan skrg ni dia org ade promosi baru. agaknya 'jimat2 senang promosi'  ...

pesta tv?? ade byk brand tk? sbb kalao ade byk brand dn model senang sikit nak buat kompare semua. biasa lah shopping kena ade byk pilihan sikit. murah sampai tahap yg mcm mane??
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2015 02:17 PM | Show all posts
gaia2012 replied at 18-10-2015 02:03 PM
pesta tv?? ade byk brand tk? sbb kalao ade byk brand dn model senang sikit nak buat kompare semua. ...

byk brand jugak. ade sony, samsung, toshiba, sharp mcm2 ade. semua model kebykan pon model baru punya... murah sampai tahap apa aq x tau la. tp member aq beli tv sony dgn 40% diskaun la. hahaha dpt free extended warranty la. kalao ko beli byk benda, ade free delivery lagi.. best
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2015 02:31 PM | Show all posts
sabunkk replied at 18-10-2015 02:17 PM
byk brand jugak. ade sony, samsung, toshiba, sharp mcm2 ade. semua model kebykan pon model baru pu ...

fuish byk brand ah.. baik aq cepat gi... bawak sekali bini tu nanti dia bising mahal x berbaloi semua. kena lah guna pesta tv ni utk pujuk dia kasi aq beli tv haha. pompuan mmg suka diskaun2 kan... tqtq atas cadangan anda...
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2015 10:49 AM | Show all posts
ribband replied at 16-10-2015 12:31 PM
guna kad credit la! jgn buat pinjaman direct dr Harvey Norman

yapp/...kalau boleh CC yang ada pro,o boleh convert ke 0 installment..yg 0 percent nya installment..xder caj installment process
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094596s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list