CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: budakshinchan

All About Pulau Rawa - Mersing, Johor Darul Takzim

[Copy link]
Post time 5-8-2015 04:56 PM | Show all posts
pulau ni open all around the year ke?
bln 11 bukak tak?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 7-8-2015 11:21 AM | Show all posts
cantiknya pulau rawa..I pernah pergi pulau sibu..ini pun satu pulau yg x semeriah pulau2 di pantai timur lain
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2015 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
nanie replied at 5-8-2015 04:56 PM
pulau ni open all around the year ke?
bln 11 bukak tak?

bln 10 ok lagi la.. 11 pon bukak lg selagi x start monsoon.. cuaca skrg kan x menentu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2015 12:28 PM | Show all posts
cm cantekkk je...bole consder...haishhh kopakk makk asik holiday jew ...nseb laa klo dh antu pulau nie..sume pulau nk pi..ish3
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2015 09:36 AM | Show all posts
cantiknyaa mcm x caya je kat malaysia kan
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2015 02:25 PM | Show all posts
cantiknyer ......
mesti bubuh dlm bucket list
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2015 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
pernah ke rawa lama dulu abt 17 thn lama ada kot..... memang tak d nafi kan kecantikan pulau rawa ni.... tak payah nak p jauh2 , kepulauan d Mesia da menarik  cuma 1 je , Chalet2 d Msia ni kena  naik taraf or kena maintain la kalau nak saing dgn pulau ternama
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2015 05:03 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 22-10-2015 09:39 PM | Show all posts
brape price speed boat from mersing to pulau rawa ?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-10-2015 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
nyxs replied at 22-10-2015 09:39 PM
brape price speed boat from mersing to pulau rawa ?

include dlm pakej.. pulau ni xde balik hari.. nk pegi situ kena stay.. so nauseam boat dah included la..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 07:58 AM | Show all posts
Ada sesiapa nak join Island Hopping Mersing??
By Trip Jalan Jalan

Pakej 3 Pulau

RM 199 / pax

Date: 06.05.2017 & 20.05.2017


Included:
High speedboat
Pulau Hujung
Pulau Besar
Pulau Seri Buat
Guide yang hensem
Snorkeling equipment
Meal

Excluded:
Tiket Taman Laut - ± RM15 je
Transport

Bonus!
Ada pulau rahsia
Biasanya kami bagi lebih 3 pulau

Ada pape soalan??
Contact Misz Leanna 012-9771864
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 01:36 PM | Show all posts
pulau rawa ni antara pulau tercantik, belum pernah sampai lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 10:05 AM | Show all posts
hari tu ujung bulan 4 aku baru pegi kepulauan mersing ni
aku ikut pakej rm250 all in termasuk penginapan dan makan minum
ekceli aku pun tak ingat pulau mana aku pegi sbb pulau2 yg aku pegi tu takde penghuni
tp mmg best la tmpt dia
sat lagi aku upload gambar
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 10:54 AM | Show all posts

ni kat pulau tinggi kalau tak silap aku. kene hiking skit dalam 15min nampak la air terjun ni. tp kawasan ni kecik je dan ikut kata tour guide kalau hujan die lagi penuh


kat pulau tinggi jugk


yg ni pulau sibu kukus. kene hike skit leh la nampak pemandangan coral dia

ekceli bg aku mmg best pulau mersing sbb pulau2 ni tak famous lg. jadi mmg masa korg pegi tu mcm gi private island. orang tak ramai, tempat dia pun cantik sgt mcm tak disentuh lg. terpelihara la. nak bergambar pun tak menyempat sbb gigih sgt snorkelling. pendek kata korg kene pegi sendiri la baru tau camne bestnye. hari tu kitorg tanya gak ngan pak tourist tu, die kire satu bot 12 org rm800 termasuk makan tghari dan peralatan snorkelling.  terbeliak gak mata kitorg. kitorg ni join rombongan fb jd masa pegi tu ada 53org kot.

pulau2 yg kitorg pegi masa tu pulau tinggi, pulau meninggi, pulau sibu kukus dan pulau lima.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2017 11:53 AM | Show all posts
annehuda replied at 18-4-2017 10:05 AM
hari tu ujung bulan 4 aku baru pegi kepulauan mersing ni
aku ikut pakej rm250 all in termasuk pengi ...

eh, macam murah je RM250 siap stay dgn makan
saya insyaallah akan join Island Hopping Mersing bulan 9 ni
RM389 include makan dgn accommodation
tapi pergi 6-9 pulau
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2017 12:14 PM | Show all posts
sabar_sabariah replied at 21-6-2017 11:53 AM
eh, macam murah je RM250 siap stay dgn makan
saya insyaallah akan join Island Hopping Mersing bul ...

tak sempat kot 6-9 pulau tu. yg kitorg pun pegi 3pulau je, sbb memasing gigih spend masa lama berenang
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-7-2017 09:47 AM | Show all posts
THANK YOU FOR INFO
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 09:47 AM | Show all posts
THANK YOU FOR INFO
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2018 01:37 PM | Show all posts
Salam.

Berkesempatan dan berpeluang pergi ke Pulau Rawa hujung bulan lepas.

selama 3-4 hari.

Selalu baca dan tumpang tengok gambar orang letak jer.


Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2018 01:44 PM | Show all posts
Album Gambar 1

























Dr@ipes2
@MissNigga
@GhostWalking
@insulin
@Catpaw
@adila39


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: ExploRasa

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

15-8-2022 05:34 PM GMT+8 , Processed in 0.080600 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list