Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13455
View
116
Reply

Kehidupan sbg ibu tunggal

[Copy link]

Author: gurl80       Show all posts   Read mode

Post time 1-9-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
https://says.com/my/seismik/anak-16-orang-suami-lumpuh-bukan-penghalang-ibu-ini-jaga-anak-sampai-masuk-universiti
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-9-2019 07:38 AM | Show all posts
green~tea replied at 16-5-2019 08:03 PM
Panjang sgt cerita... tp sedih la 12 tahun i tunggu dia berubah.... lama tul kena tipu

Be strong dear..i pun ambil masa 10 thn beri peluang beratus kali kt ex suami.then i decided to end the marriage.wpun dia menangis melutut merayu tp org ppuan mcm ni la kan..once dh tawar hati,mmg takkan brpaling dah.cuma bila talak dh jatuh,normal la rs down smpai sebulan..pastu bangkit la balik.itu cerita 7 thn lalu.now bahagia je alone.anak dh besar..tp still i x brbaik dgn ex.sekadar bls mesej psl anak.while ex pulaj wpun pernah kawen sekejap dgn ppuan lain,tp gatal bgtau anak yg dia ttp sayang i..puihhhh..geli je
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
MamaMima711 replied at 8-9-2019 07:38 AM
Be strong dear..i pun ambil masa 10 thn beri peluang beratus kali kt ex suami.then i decided to en ...

So hang racun minda anak anak hang tentang ex hang camna???
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
rizal7 replied at 1-9-2019 08:01 PM
https://says.com/my/seismik/anak-16-orang-suami-lumpuh-bukan-penghalang-ibu-ini-jaga-anak-sampai-mas ...

Kat negara kita nee setakat nak belajar takda problem nak masuk university...segala bentuk peruntukan disediakan utk melayu...

Kan???
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 6-5-2019 01:46 PM
masa i jadi ibu tunggal, rasa masih ok walau depress rumahtangga failed... sbb ex husband gilir2 jag ...

Nee cerai sebab hang tak sanggup kongsi belalai atau camna???

Nampak macam ok jerk....masih  boleh tinggal berdekatan??
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
singajantan replied at 10-5-2019 10:13 AM
semoga akan terus kekal bahagia

Provided laki baru nee tak sound nak tambah cawangan ler....
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 16-5-2019 08:03 PM
Panjang sgt cerita... tp sedih la 12 tahun i tunggu dia berubah.... lama tul kena tipu

Case of chicken and egg...

Same old same old......
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2019 10:34 AM | Show all posts
menakkautau replied at 23-9-2019 11:00 PM
Nee cerai sebab hang tak sanggup kongsi belalai atau camna???

Nampak macam ok jerk....masih  bo ...

ex husband i tiada nafsu sex terhadap wanita... so he just want companionship, thats why his current wife pun duduk berasingan dengan dia... but his wife is aware with this less intimate relationship, tp nafkah (duit) wise untuk his current wife, semua tip top... awal2 diorang kawen wife dia ada laa meluahkan dekat i pasal this lack of intimate relationship.. tp lama2 dia kata dia redha je, and she can live with  it..

i was lied for 12 years.. long distance relationship.. heols berjaya elak selama ni sbb berjauhan.. so i pun baru kawen.. alhamdulillah with a normal guy
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 25-9-2019 10:34 AM
ex husband i tiada nafsu sex terhadap wanita... so he just want companionship, thats why his curre ...

Kawen baru nee hang masih dalam keadasn virgin???



Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2019 05:55 PM | Show all posts
bila dah jadi single mom, hidup jadi sangat simple
tapi i try dating, i jadi cam huru hara plak
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2019 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
rifaa replied at 25-9-2019 05:55 PM
bila dah jadi single mom, hidup jadi sangat simple
tapi i try dating, i jadi cam huru  ...

Anak buah manak pernah menyebut..kehuruharaan pompuan yang pernah kawen dgn yang belum pernah kawen.......layennn ribaa...layennnn....

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 25-9-2019 09:47 PM
Anak buah manak pernah menyebut..kehuruharaan pompuan yang pernah kawen dgn yang belum pernah kawe ...

@menakkautau

Kalau kes sy?
Apa komen tuan haji?

Kena cerai sbb sy tak nak byr ansuran kereta. Kalau sah cerai sy nak hidup dgn anak2 je

Selfish?
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku baru ja menjadi ibu tunggal bersama seorang anak pompuan (baby lagi). Suami meninggal dunia sebab kemalangan.
Ayah aku baru ja meninggal tiga bulan sebelum arwah suami pergi. Mak pulak dah lama meninggal waktu aku sekolah lagi. Entah la. Aku redha ja dengan takdir Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 08:45 AM | Show all posts
kotakbaju replied at 5-11-2019 07:48 AM
Aku baru ja menjadi ibu tunggal bersama seorang anak pompuan (baby lagi). Suami meninggal dunia seba ...

Takziah sis

Semoga sis tabah. Sis have too sbb ada baby yg perlukan sis
Doa bebanyak ok and stay strong. Semoga sis setiasa tabah dipermudahkan segala urusan.

Aminnn
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 11:16 AM | Show all posts
kotakbaju replied at 5-11-2019 03:48 PM
Aku baru ja menjadi ibu tunggal bersama seorang anak pompuan (baby lagi). Suami meninggal dunia seba ...

innalilah...alfatihah

semoga Allah swt memberi kekuatan kpd saudari dan anak utk mengharungi liku2 kehidupan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 14-11-2019 08:45 AM
Takziah sis

Semoga sis tabah. Sis have too sbb ada baby yg perlukan sis

Mudah-mudahan. Aminn.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 14-11-2019 11:16 AM
innalilah...alfatihah

semoga Allah swt memberi kekuatan kpd saudari dan anak utk mengharungi li ...

Amin ya rabbalalamin. Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 11:10 PM | Show all posts
Salam semua especially Ibu-Ibu Tunggal ye...
Saya ni..BT@Bapa Tunggal nak mencelah sikit...

Saya ada menitipkan pengalaman saya sebagai lelaki yang bergelar BT di forum ni sebelum ini.
Apa yang saya nak kongsikan..tak kira kita IT atau BT...cabarannya hampir sama..iaitu bersendirian dalam menghadapi segala masalah dalam mengharungi hidup ini.
Apa yang saya belajar sepanjang menjalani kehidupan sebagai BT adalah...kita kena REDHA.
Segala apa yang berlaku di sepanjang kehidupan kita ini sudah ditakdirkan...siapa yang mahukan kehilangan insan tersayang atau terputus kasih sayang di pertengahan jalan.
Jadi...REDHA itulah sebenarnya pengubat segala rasa kecewa yang kita alami.
Tidak ada satu pun tempat bergantung yang TERBAIK selain daripada kebergantungan kita kepada ALLAH TAALA.
Jadi...jika kita berasa down...MENGADULAH padaNYA...DIA-lah yang TERAGUNG yang MAHA MENDENGAR segala rintihan kita insan yang hina dan lemah ini.
Jika kita berasa down...menangislah...menangislah sepuas puasnya...tidak ada salah pun jika kita menangis..tetapi jangan sesekali kita MENYESALI atas segala apa yang berlaku ke atas diri kita ini.
Sepanjang kehilangan isteri tersayang...saya suka sekali membaca surah Al-Ikhlas...dalam ayat kedua surah itu menyebut...ALLAH lah tempat MEMINTA...
jadi kita sebagai insan yang dilanda kesedihan atas apa yang berlaku kepada kita...kita mintalah apa saja yang kita inginkan...Insha-Allah...DIA pasti MENDENGARNYA...

Moga sedikit perkongsian ini...akan menjadikan kita lebih tabah..lebih terbuka...tak dilanda kesedihan berpanjangan..dan seterusnya kita dapat bangkit pada masa depan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada thread ibu bapa tunggal ye
I dah 3 tahun menjadi tunggal selepas kematian suami...sudden death due to heart attack
Alhamdulillah x rasa sunyi ke apa...
Kehidupan sentiasa penuh dgn aktiviti dengan anak2...
setiap tahun plan bercuti either dlm negara atau luar negara...
Plan pembelajaran anak2
Plan jln2 outing dgn rakan2 juga
Plan cuti2 dengan keluarga besar
So kehidupan harian penuh...tiada rasa sunyi
Malam2 ke masjid menuntut ilmu ukhrawi
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 10:08 AM | Show all posts
                              tumpang tanya... mcmana kalau ex husband minta balik barang kemas yang dia  belikan masa masih suami isteri.?. masalahnya barang kemas yg dia belikan tu dah ditukar dengan barang kemas pattern lain? harga pun dah lain
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list