Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8747
View
90
Reply

Kehidupan sbg ibu tunggal

[Copy link]

Author: gurl80    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-10-2014 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
mak_wa95 posted on 14-10-2014 09:20 PM
memang sedih bel...
mak sedara izinkan depa kawin dengan harapan dapat menjalankan sunnah nabi de ...

Ustazah ke jadahnyerrrr pangai sial kamjad lagutu? Tu betina tau dak...yg laki tu rabun ke hapa????

mak wa...xde harapan dah.
dead end...bulan doblas nk kawin dah....huuuuuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2014 10:11 PM | Show all posts
beldandy posted on 14-10-2014 10:06 PM
Ustazah ke jadahnyerrrr pangai sial kamjad lagutu? Tu betina tau dak...yg laki tu rabun ke hapa??? ...

ustazah jadian...pengikis..laki2 dia dulu semua dia kikis..katanya pernah menikah dengan datuk..
dengan pak sedara ni kawin je siap soh beli bungalow kat dia..beli camry baru sebuah

doa la bel,ada masa lagi..



Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2014 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
intishar posted on 13-10-2014 08:53 PM
Salam.... Hai nanacinta.. Hai kudajntan... Dewa... Bel n hai cmf-blingblings...
Ingat sy lagi...he ...

Bagus intishar further study...semoga Allah permudahkn segalanya
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2014 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
mak_wa95 posted on 14-10-2014 10:11 PM
ustazah jadian...pengikis..laki2 dia dulu semua dia kikis..katanya pernah menikah dengan datuk..
...

Boleh ke mak wa...
bel tgk dia tu akn dpt apa je yg dia nk...tuhan pun ikut je apa kehendak dia...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2014 10:33 PM | Show all posts
beldandy posted on 14-10-2014 10:31 PM
Boleh ke mak wa...
bel tgk dia tu akn dpt apa je yg dia nk...tuhan pun ikut je apa kehendak dia.. ...

berdoa je..itu jalan terakhir..
tawakal..

kalau dah suratan,harap dia boleh adil
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2014 06:03 PM | Show all posts
wanitajelita posted on 1-10-2014 08:18 PM
kalau boring jadi ibu tunggal, cuba buat perkara baru dlm hidup. tak perlu terlalu fabulous mcm berh ...

sejak aku jd ibu tunggal..aku da xpernah pk nak ade pasangan idup lagi... n aku bz wat mcm2 actvt...

aku start pegi hiking setiap minggu...last aug..baru balik dr kinabalu...
aku sign up gym...setiap ptg pas keje aku g gym..join zumba..
aku bela kucing (hilangkan boring...sebb anak aku..mak aku da amik jaga kat kg, mak aku kesian kat anak aku..sebb dia boring dok berdua ngn aku..kat kg bnyk cousin dia..so twice a month..aku akan balik kg)
every tuesday g main badminton ngn kawan opis..(sume girl)
kalo bosan...g karok or tgk wyg ngn kwn2 opis (sume girl)

aku sgt happy life mcm ni...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2014 06:50 PM | Show all posts
teha86 posted on 15-10-2014 06:03 PM
sejak aku jd ibu tunggal..aku da xpernah pk nak ade pasangan idup lagi... n aku bz wat mcm2 actvt. ...

happy la ko dpt jadi bujang balik

aku... aku nak ambik balik anak aku dr ex aku... dah 2 tahun dia jaga, next year budak tu dah 6 tahun, aku nak jaga balik before dia masuk sekolah.. sebab aku tak nak terlepas momen indah anak aku tengah membesar... tahu2 je dia dah besar, nanti aku takde kenangan pulak dgn dia.. sekarang ni pun  tiap kali aku hantar ke ex dia punya la melalak rindu aku... tak puas dgn aku

so sebelum terlambat... better bertindak


Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2014 01:51 PM | Show all posts
wanitajelita posted on 15-10-2014 06:50 PM
happy la ko dpt jadi bujang balik

aku... aku nak ambik balik anak aku dr ex aku... dah 2 tahun  ...

yup...kalo ikot hati aku mmg nak jaga anak aku...tapi dia da happy ngn life dia kat sana... lgpun ari2 aku akan call dia...ni pun aku susah nak lepaskan dia kat kampung..sbb dia sgt attach ngn aku..

btw..camne ank ko bole bg kat x ko... n kalo bole ko dptkan la anak ko blik... aku ni pun sunyi gak..bila malam balik umah..xde bunyi sore anak aku..tp aku kena cekal kan hati gak la... kekadang nangis gak...rindu kat anak..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2014 05:10 PM | Show all posts
walau apa pun yg terjadi, ilfe must go on.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2014 10:29 AM | Show all posts
sabar la...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2014 02:09 AM | Show all posts
Hmmm...

Ibu tunggal,
Kalau masih isteri pun macam Ibu tunggal, heheh takder bezer ler jawabnye





Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2019 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Waaaah..
Saja nak up thread lama.. haha.. sharing is caring gitu..

Didi pun single mom.. ada anak kembar (boys, 7yo)

Sedg mncari kerja. Dah 7 tahun membujang..

Hari2 aktiviti biasa2. Bgn pagi.. lps solat subuh, get d boys ready for school, hv bfast with them, then send em to school.. on d way to school i do enjoy talking with them, discussing abt life, listening to their innocent titbits, revising their lessons at school etc. I do enjoy doing this bonding time.. yihaaaa

After sending em off, Didi lepak dgn kwn2 yg surirumah.. tapi sllu hang out kat library.. baca papers, magazines, anytg there.. tapi skrg rutin dah lain.. lebihkan masa dgn cari dan apply kerja online (jobstreet, maukerja, linkedin etc..) dan byk baca tntg persediaan ke alam kerjaya haha..

Kdg tu.. uruskan hal2 rumah.. ke pasar tani beli brg, atau uruskan kerja2 rumah.. while thinking abt my boys haha

Khawin lagi? Sampai sekrg kalau ada yg brtanya,, Didi jwb: mmg belum bersedia.. sbb mmg belum bersedia utk kehilangan kemanisan kembali mmbujang ini.. dan xmau khilangan sweet moment tgk anak2 mmbesar.

Now ada plan nak bwk my boys pi tgk upin ipin.. hopefully xlambat lagi hihi
Ok itu je
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama la dgn keadaan aku pun...masa mula2 tu memang la terasakan....berpisah sapa mau...smp la org keliling selalu aju kan...musti sunyi kan...itu perkataan lumrah yg kena hadap...(7 keturunan )....tp bila dah makan tahun masih lg tunggal ni...rasanya tak dak sunyi punya...akan sibuk dgn urusan anak...dan dalam 2..3.. tahun urus hal mak abah...syukur mak abah masih ada...dgn faktor usia depa...kira masa2 mcm ni bw ke hospital dan time2 ni la depa nak perhatian dr kita....
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2019 06:09 AM From the mobile phone | Show all posts
TT dah kawen baru ke? Further studi kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 01:46 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 6-5-2019 01:54 PM

masa i jadi ibu tunggal, rasa masih ok walau depress rumahtangga failed... sbb ex husband gilir2 jaga anak, and rumah dia sewa berdekatan ngn rumah i... so senang kalo ada apa2... wife dia pulak jenis baik sgt, selalu text i kalo ada apa2, biasanya berkisar anak lah... walau ex takde bagi nafkah anak, tp dia bayar yuran skolah anak ~rm800 per month... so , dah kurang beban saya kat situ
giliran sy dgn ex, dlm sebulan tu, 2 minggu anak dgn i, 2 minggu dgn ex... tp kalo either of us kena outstation, kena kawtim la... ex husband kawen dgn wife PJJ, so, kalo anak i ikut ex balik kg jumpa wife dia(7 hrs drive).. wife dia akan communicate dgn i pasal kerja skolah anak ke or apa2...

benda paling bermasalah bila bercerai is kewangan lah.. semua kena sendiri2.. and i kena belajar ke sana ke mari sendiri drive... isi minyak tukar tayar, service keta, outstaion ke mana2... tp mujur i bukan jenis suka makan beria sgt, groceries i pun tak mahal dah lepas bercerai.. i makan simple... biasa i masak je kat rumah sbb anak pun suka makan simple2.... kadang2 i bawak anak keluar makan mcdonalds...

sblm bercerai i langsaikan semua hutang kad2 kredit.... simpan 1 je kad kredit (zero balance) utk kegunaan bayar bil tepon and insurance and isi petrol... rumah i tinggal ni i jualkan aje kat my ex, sbb i rasa too painful utk tinggal kat rumah yg byk kenangan ni....

time anak dengan my ex.. i will fill up my time dgn berzumba and tengok moive... massage... keluar dgn kawan2 pompuan... some times i keluar dgn guys yang mahu mencuba nasib jadi calon suami... tp i bukan suka keluar ngn lelaki sgt, and kalo i rasa tak selesa by 1st date tu, i terus terang je ckp tak sesuai.. takyah buuang masa dgn i...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2019 10:12 AM | Show all posts
teha86 replied at 15-10-2014 06:03 PM
sejak aku jd ibu tunggal..aku da xpernah pk nak ade pasangan idup lagi... n aku bz wat mcm2 actvt. ...

good for you

[size=18.6667px]You wanna know what living life to the fullest actually is? Its waking up on a Monday morning with no complaints. Its knowing you always deserve to laugh. Its doing what feels right no matter what. Its doing what you want to, no matter how stupid you look. Its about being yourself, cause no one can tell you-youre doing it wrong.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2019 10:13 AM | Show all posts
green~tea replied at 6-5-2019 01:46 PM
masa i jadi ibu tunggal, rasa masih ok walau depress rumahtangga failed... sbb ex husband gilir2 jag ...

semoga akan terus kekal bahagia
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2019 10:39 AM | Show all posts
thank you for sharing it, [url=http://gmail-com-login.com/]gmail com login[/url]
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 02:59 PM | Show all posts
green~tea replied at 6-5-2019 01:46 PM
masa i jadi ibu tunggal, rasa masih ok walau depress rumahtangga failed... sbb ex husband gilir2 jag ...

green tea, awat pisah dgn husband?
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
aciklola replied at 16-5-2019 02:59 PM
green tea, awat pisah dgn husband?

Panjang sgt cerita... tp sedih la 12 tahun i tunggu dia berubah.... lama tul kena tipu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082670s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list