Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9600
View
97
Reply

Kehidupan sbg ibu tunggal

[Copy link]

Author: gurl80       Show all posts   Read mode

Post time 3-10-2014 04:48 PM | Show all posts
beldandy posted on 3-10-2014 04:39 PM
best...i like ur idea. boleh ikut
best eh majalah Eh! tu?

aku tak beli EH! aku beli Cosmopolitan sebenarnya... aku suggest EH! sebab lebih bimbo... Cosmopolitan agak teknikal... but still in the same company.. stil share the same event... hari tu aku join Bengkel Perkahwinan, bertempat di Nexus Bangsar ok.. makan 3x sehari macam kat hotel. serius! dgn hanya RM20 je... siap dapat goodies bag bernilai RM200, aktiviti pulak wedding planning by Muas Mo, Clarins workshop, Herbalife workshop, hair stylist by Loreal Professional, Lazo Diamond, & lasssttt sekali busana pengantin dgn penceramahnya Rizman Ruzaini. Curlastttt ko maria

1 November ni aku join Cash & Career class plak... dapat goodies bag bernilai RM50 lagi yay


Last edited by wanitajelita on 3-10-2014 04:57 PM

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2014 05:00 PM | Show all posts
wanitajelita posted on 3-10-2014 04:48 PM
aku tak beli EH! aku beli Cosmopolitan sebenarnya... aku suggest EH! sebab lebih bimbo... Cosmopol ...

ko nih kan....
bimbo ke bombastik?
xmo lah bel jadik bimbo!!!
actually bel dah lama pencen dr membeli majalah2 ni...
lama bel amik masa nk stop habit beli magazine ni
sume mags bel dulu dah bel jualkan n sedekah kat sesapa nak
dulu bel suka beli cleo n women weekly...tgk stall yg jual mags tu mcm minah gian...mesti nak gi beli
skang ni dah berjaya stop...sbb sibuk layan gadget pulok
tp bila ko citer camtu...cam best la pulak
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2014 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
beldandy posted on 3-10-2014 05:00 PM
ko nih kan....
bimbo ke bombastik?
xmo lah bel jadik bimbo!!!

Aku cuma beli satu majalah je iaitu Cosmopolitan...dah 9 thn aku baca start isu pertama dia..terus jatuh cinta sb artikel dia very technical

"Menukar diri menjadi magnet di majlis keramaian"

"Melangkah ke date kedua"

"Miliki profile yg sukar ditolak oleh si dia"

"Membina hidup baru"

Perghh...ko rasa majalah lain ada?
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2014 04:16 PM | Show all posts
wah...bagus nasihat @wanitajelita...

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2014 02:29 AM | Show all posts
gurl80 posted on 30-9-2014 11:54 PM
wlaupon sy still tnggal dgn parents...tp msih tau jga2 batas2 pergaulan...umo bkn muda lg...utk ri ...

girl, kalau ada yg meminang ko, kahwin ajalah. Ko pulak cun lagi, buat apa nak buang-buang masa. Tapi ko tengok jugalah siapa lelaki tu, yg copy paste ex laki dulu baik tak payah
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2014 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kdg2 life as IT mmg boring pun... aktiviti mmg ada tapi at some stage, still rasa missing something. Heart wants what heart can't have... bukan ckp pasal physical need but more to emotional need ... so buat la aktiviti byk mana pun, perasan boring n sunyi tu tetap ada.... Mmg boleh pretend as if everything ok to other people tapi boleh ke pura2 dgn diri sendiri?
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2014 01:13 PM | Show all posts
happydot posted on 7-10-2014 01:06 PM
Kdg2 life as IT mmg boring pun... aktiviti mmg ada tapi at some stage, still rasa missing something. ...

maksud happydot, emotional need drpd seorang lelaki ke??? pendapat saya, tak penting benda tu...janji kita memiliki kawan2 sebagai support group kita...selalu saya dan kawan2 saling luah meluahkan perasaan antara satu sama lain...kadang2 kita selalu keluar beramai2 tengok wayang, shopping dll la...ramai kawan saya single ladies yang multiracial...

ramai kawan2 saya yang anggap anak saya sebagai anak mereka...macam2 diorang beli dan kadang2 diorang terlalu memewahkan anak saya...saya rasa terharu memiliki sahabat2 baik macam ni...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-10-2014 09:54 AM | Show all posts
nuryakmal posted on 3-10-2014 02:46 PM
buat pengetahuan mmg betul makwa kata da ada thread macam ni.. unfortunately i cant merge kerana fun ...

sori cik momod...dah tgk page2 blkg...x perasaan plak...maaf kalu dah ada..if u want delete i dont mind...terpulang atas cik momod..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-10-2014 09:56 AM | Show all posts
wanitajelita posted on 1-10-2014 08:18 PM
kalau boring jadi ibu tunggal, cuba buat perkara baru dlm hidup. tak perlu terlalu fabulous mcm berh ...

good idea...tp sy x suka pkai kad kredit..hehehe...puas byar nnti..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 09:57 AM | Show all posts
gurl80 posted on 8-10-2014 09:54 AM
sori cik momod...dah tgk page2 blkg...x perasaan plak...maaf kalu dah ada..if u want delete i dont ...

takpela. still belum dapat clearance nak merge. proceed saja ya
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
nanacinta posted on 7-10-2014 01:13 PM
maksud happydot, emotional need drpd seorang lelaki ke??? pendapat saya, tak penting benda tu...ja ...

Bel rasa yg dia maksudkn bukan dr man tp mmg ada masa2 nya dlm hidup ni rasa sgt kosong. Ada semua benda but empty feelings tu payah nk brush off...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 11:30 AM | Show all posts
gurl80 posted on 8-10-2014 09:56 AM
good idea...tp sy x suka pkai kad kredit..hehehe...puas byar nnti..

puas bayar takpe...mcm saya, swipe kad kredit utk 3-4 kali training... total 5,300... memang terseksa la bayar.

tapi once aku dah guna professional skill aku tu, dlm masa 8 bulan aku beroperasi akhirnya balik modal... terus aku byr lum spm kad kredit aku lepas 8 bulan.. drpd aku nak kumpul duit 5,300 tu baru pergi training? mahu 2 tahun kot?

aku ni tak boleh tunggu lama-lama... living cost makin meningkat... so even mula2 aku suffer, skrg alhamdulillah aku dah boleh amik untung dah pun.. tapi terpulang la masing2 nak bersusah susah dahulu ke tidak..



Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 11:32 AM | Show all posts
nanacinta posted on 7-10-2014 01:13 PM
maksud happydot, emotional need drpd seorang lelaki ke??? pendapat saya, tak penting benda tu...ja ...

bertuahnya awak saya teringin memiliki hidup spt awak dikelilingi kawan2 yg saling supportive
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 12:02 PM | Show all posts
beldandy posted on 8-10-2014 10:38 AM
Bel rasa yg dia maksudkn bukan dr man tp mmg ada masa2 nya dlm hidup ni rasa sgt kosong. Ada semua ...

ooo...macam tu yer bel...rasanya semua orang akan rasa kekosongan hidup...takde yang terkecuali...

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 12:03 PM | Show all posts
wanitajelita posted on 8-10-2014 11:32 AM
bertuahnya awak  saya teringin memiliki hidup spt awak dikelilingi kawan2 yg saling su ...

kawan zaman sekolah wanitajelita...kitorang tak pernah putus hubungan...huhuhu...

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
nanacinta posted on 8-10-2014 12:02 PM
ooo...macam tu yer bel...rasanya semua orang akan rasa kekosongan hidup...takde yang terkecuali... ...

Mungkin tu kut yg dia maksudkn...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Nanacinta.... camtu lah lebih kurang. Emotional need yg life partner aka suami@isteri je boleh bagi. Ada seseorg utk sembang2 sambil tgk tv...utk luah masalah etc. Skg mmg kwn2 pempuan or lelaki ramai utk wat mcm2 aktiviti tapi tetap xsama.  Tu yg kdg2 hidup rasa kosong.... imagine jer, mlm2 tgk tv seorg2, anak2 dah tidur, nak call kwn2 cam xsesuai pulak... sudahnya tgk la tv diam2...

Tapi jgn salah. Walau rasa kosong, hati masih lum terbuka utk nak kawin lain. Mostly coz takut pisang berbuah 2x. Cukuplah sekali. Tambah2 dah ada anak, xberani nak perjudikan nasib anak2 klu dpt bapa tiri yg xboleh harap.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2014 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
happydot posted on 8-10-2014 08:54 PM
Nanacinta.... camtu lah lebih kurang. Emotional need yg life partner aka suami@isteri je boleh bagi. ...

Hmmmm...ada laki pun blum tentu blh meluah perasaan youu..blum tentu selalu dpt tgk tv borak2...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2014 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
beldandy posted on 8-10-2014 11:13 PM
Hmmmm...ada laki pun blum tentu blh meluah perasaan youu..blum tentu selalu dpt tgk tv borak2...

Agree. Tu pasal xnak kawin lain lagi. Walaupun kdg2 rasa kosong tapi  prefer the emptiness dr dpt laki tapi nyakitkan hati jer... Klu la life ni ada guarantee, yg bakal hubby tu boleh diharap, arini gak saya nak kawin...  
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2014 12:40 PM | Show all posts
happydot posted on 9-10-2014 12:14 PM
Agree. Tu pasal xnak kawin lain lagi. Walaupun kdg2 rasa kosong tapi  prefer the emptiness dr dpt  ...

life will guarantee that you will suffer.
itu aku yakin.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.682199s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list