CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 7302|Reply: 19

Bertunang tanpa sedar

[Copy link]
Post time 25-9-2014 08:50 AM | Show all posts |Read mode


Hanya dengan ungkapan, saya nak kawin dgn awak la. ok sy pn nak kawen ngan awak jugak. terus dikatakan bertunang.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-9-2014 10:36 AM | Show all posts
baru tahu..tq untuk info.sebab tu dalam islam x da istilah 'couple' dan bercinta sebelum nikah.


@card_reader , @Innrukia , @tiramisuu, @airfilterbersih  

bagi sepatah dua kata.. Last edited by sue_0684 on 25-9-2014 10:38 AM

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 10:51 AM | Show all posts
sounds so romantic. mcm citer novel pun hade
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 11:43 AM | Show all posts
saye sedar2 je da tunang ngn neelofa
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo camtu dh brapa ramai aku tunang
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 01:15 PM | Show all posts
Innrukia posted on 25-9-2014 12:50 PM
Kalo camtu dh brapa ramai aku tunang

hahaha..tunang tanpa sedar...ghupanya dah ramai jd bekas tunang kita..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 01:30 PM | Show all posts
ayoyoyoooo

maknanya aku pun kira dh pernah brtunang la ni..

patut la tggu2 jodoh xsampai
rupanya dh berrtunang tnpa sedar....
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak tunang aku sebenarnya..

Kalau claim cincin ni boleh jual balik beli cincin lagi mahal sebijik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-9-2014 02:35 PM | Show all posts
dulu masa bercinta dgn laki aku die tak mo wat majlis tunang2 ni.......jadi...aku pun kiranya dulu dh bertunang tanpa sedor layek???
dan sblm bercinta dgn laki aku dlu mse dgn bopren lain dlu tu pun tunang jugek yek...
ramai nyer mantan tunangan put dlu Uolzzz
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg tau pon.....tapi x silap sekadar lisan je
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 08:33 AM | Show all posts
penah tertgk kat tv ader ustaz bg tau ....klau bertunang ikut islam kene persetujuan wali bagi anak dara...ustaz tu kate  cth  bakal FIL/somi tetiba kate " berkenan aku anak dara nih, nak amik dia jad menantu/isteri"...pastu bapak pompuan tu plak setuju maknanya dia dah jadik tunangan....kalu anak dara kene ader persetujuan wali...kalu nak rak becinta tapi wali x stujuk ...bukan tunang! ........kate ustaz tu lerrrrrr

Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2014 06:17 PM | Show all posts
tetiba teringat bff... zmn2 dia dating dgn bf dia dolu2.... bf dia cakap sebnanya bila cakap setuju gitu sebnanya status dah jdi tunangan, cuma blm buat ikut adatlah bersirih junjung bercincin bagai...
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2014 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
sue_0684 posted on 25-9-2014 10:36 AM
baru tahu..tq untuk info.sebab tu dalam islam x da istilah 'couple' dan bercinta sebelum nikah.{:1_5 ...

Betul tu (2 kata)

Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2014 09:16 AM | Show all posts
airfilterbersih posted on 28-9-2014 09:01 AM
Betul tu (2 kata)

Hehe

cehh...prfttttttttttttttttttt....
baik x pyh komen..





Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2014 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sue_0684 posted on 28-9-2014 09:16 AM
cehh...prfttttttttttttttttttt....
baik x pyh komen..

Anta tanya, ana jawab hahahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 02:53 PM | Show all posts
x sangke aku dah bertunang rupenye..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-10-2014 08:06 PM | Show all posts
Da lama tahu psl ni. Kalau ikut adat, mmg ber step-step bagai la nak tu lah nak ni lah bla bla bla...
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 08:09 AM | Show all posts
oohh.. hahaha.. macam ni rupanya..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2014 02:53 AM | Show all posts
untuk pasangan yg bertukar2 couple mcm tukar baju..tak da maknanya tunang tanpa sedar ke apa bagi dorang nie kalau last2 break up jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2014 02:48 AM | Show all posts
for me kalau da cakap dgn parent/wali baru la kira tunang kot

kalau antara gf/bf je, brape kali la putus tunang gitu

wakaka
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 04:16 PM GMT+8 , Processed in 0.107334 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list