Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
4957
View
53
Reply

wanita bujang dan duduk menyewa sahaja..

[Copy link]

Author: siputsedut    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 25-9-2014 01:52 PM | Show all posts
sory xterima, pulak tu kalau anak dia menangis tengah malam ke hape.
bukan la i jenis x suka budak2, suke je. tapi, kalo anak orang menangis malam2 buta memangmengundang kemarahan jugak la. dah la nak kne gi kje awal. buatnye xleh tido pulak.
aiyoo memang geram la. better no. single2 ok je...

ni pandangan i ok..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 04:27 PM | Show all posts
Kidal.Kasih posted on 24-9-2014 04:31 PM
Sy terima je coz sy penah stay dgn ibu tunggal with 2 kids (girl) selama 2 tahun ok je dan ank2 dia  ...

so sweet. tapi tak semua anak-anak macam tu kan?

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 04:39 PM | Show all posts
kalau housemate tu bff I...Iols terima je since ofkos la anak dia pon baik ngan kita
tp kalau sebaliknye kena pkir byk kali...

entahlah..kesian kisah ibu tunggal ni kan..
nk teruskan kehidupan...dgn xde nafkah diberi oleh bekas suami
nk sewa 1 rumah xckup duit...so terpaksa buat begitu
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
cepheid posted on 25-9-2014 04:27 PM
so sweet. tapi tak semua anak-anak macam tu kan?

Ye cephied, xsemua ank2 mcmtu..coz mamanya tidk manjakan ank sgt2, bg ank dia hidup berdikari dan kenal akn diri ini milik Allah..semuanya berkat didikan ibubapa..displinkan ank2 dgn ajaran Islam..itu pandangan sy :-)
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2014 10:29 PM | Show all posts
akula203 posted on 23-9-2014 11:23 AM
sianyer ibu tunggal tuh.....apsal tak bg..???

nak sewa satu rumah sendiri..for sure la mahal..... ...

btl kata ko. 100% setuju....

x semua org kaya n bnyk duit bleh sewa rumah sebijik. nak2 plk kat kl ni harga sewah umah flat pun da 800 sebulan.

mcm siak... apa nak jd dgn malaysia ni.


Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 11:34 AM | Show all posts
tak...heheh
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 03:17 PM | Show all posts
OK..jer.
Boleh hadam kot....
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 04:21 PM | Show all posts
Kidal.Kasih posted on 25-9-2014 08:03 PM
Ye cephied, xsemua ank2 mcmtu..coz mamanya tidk manjakan ank sgt2, bg ank dia hidup berdikari dan  ...

Yup,some parents tegas dengan anak. N anak pun dengar kata. Some tu biar je anak buat apa2. Maybe cara parenting dorang lain tp kalau smpai anak tu rosak kan barang orang takkan dia nak biarkan je. Yang pelik tu ada parents ni biar je anak dorang buat pape. Tahu la kecik lagi tp kalau u tak kata tak Boleh budak tu pun ingat ok. Bila kita yg kat tepi ni tegur mula la si ibu tarik muka masam.

Aku xde masalah nak menyewa dgn ibu tunggal. Better la dari org bujang yg bawak balik boyfriend. Yg penting dia pandai berdikari and pandai didik anak dia. Tak pengotor, tak selfish, x menyusahkan org or rosakkan kemudahan yang tuan rumah sediakan utk semua penyewa.

aku sgt suka melayan budak2 n babies. At the end of the day, ada anak ke tidak, yang penting sekali sikap penyewa tu. N of course jgn Usik or pakai brg aku without my permission.

Aku tak menyewa tp saja nak jawab jugak hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 05:35 PM | Show all posts
aku ok kalau aku kenal dengan orang tu.. dan tahu latar belakang orang tu.. kalau adik beradik tu aku tak boleh kata tak boleh tolong, itu terkecuali.. bermakna, adik beradik mesti tolong..

tapi kalau orang yang aku langsung tak kenal, ,ungkin agak susah untuk aku bagi tumpang masuk rumah sewa sekali dengan aku.. kalau kesian, mungkin aku bagi api aku akan bagitau terus apa yan aku suka dan tak suka dia buat.. bagi aku, terus terang tu lebih baik.. kalau tak tolong langsung sedangkan keadaan orang tu mendesak, aku akan terfikir sampai tak boleh tidur pulak sebab rasa bersalah.. pastu aku akan fikir lagi, apa nasib kakak tu dan anak-anaknya..

ini pendapat aku jika aku masih bujang..

dan, kalau aku berada di tempat ibu tunggal tu, aku akan minta pertolongan dari keluarga terlebih dahulu, keduanya dengan kawan-kawan yang aku kenal.. kalau dari dua sumber ni susah atau langsung tak boleh bantu aku, barulah aku fikirkan cara lain, cari rumah sewa yang boleh bagi sewa kat aku, tumpang masuk sewa dsb..
anak-anak aku akan hantar ke tadika/taska.. aku sendiri yang akan uruskan hal anak2 pergi dan balik kerja.. kalau anak nakal, aku sendiri akan tegur supaya behave bukan dengan cara biarkan anak2 berbuat sesuka hati di rumah orang.. ini dalam situasi aku dimana aku ada kereta, boleh berdikari.. tapi aku pun ada rumah sendiri, insya-Allah aku masih boleh pertahankan nasib diri aku dan anak aku jika sesuatu berlaku pada kami.. nauzubillah, minta dijauhkan..

bagi aku, takder masalah kalau kita duduk dimana pun, asalkan kita tahu bawa diri.. tahu berdikari..

permasalahan sekarang yang aku nampak ialah, selalunya kes suami tak bertanggungjawab bila isteri sama-sama membantu dalam hal ehwal rumahtangga.. bila bercerai tu, cuba bagi hak penjagaan anak-anak tu pada suami, biar dia pulak yang susah payah jaga peduli makan pakai anak.. dalam masa sama, dapatkan jugak hak ekslusif untuk berjumpa anak-anak.. sehingga anak tu berusia 18tahun ke 21tahun (x pasti), anak2 boleh tentukan dengan siapa mereka nak bersama.. sebab kena bagi penjagan pada bekas suami ialah memang itu pun sebenarnya tanggungjawab diorang.. cuba kita tengo, jarang yang kita jumpa bekas suami tu sanggup atau rela hati bagi nafkah pada anak-anak selepas bercerai.. tapi, jarang jugak ibu nak bagi penjagaan anak pada bekas suami..

jadi, sekarang, diri sendiri pun kene carik alternatif dan fikir apa yang perlu dibuat lepas bercerai.. kene tahu apa yang perlu dibuat.. kene kuatkan semangat.. yakin yang tiap sesuatu tu ada hikmah, bukan dengan hanya merayu, menangis, menyesali diri dan sebagainya hingga anak-anak terabai, orang lain pun jadi meluat.. bantuan masyarakat turut boleh membantu untuk menaikkan kembali semangat ibu tunggal ni.. kalau masyarakat tak membantu, lagi lemah diorang.. tu yang berfikir-fikir, nak cerai ker nak teruskan walaupun terpaksa tanggung biawak hidup..

ni pendapat aku.. mungkin ada orang tak boleh terima, apa-apa aku mintak maaf jika ada yang tersinggung.. pendapat aku berdasarkan daripada apa yang aku fikirkan..

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2014 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mystica posted on 26-9-2014 04:21 PM
Yup,some parents tegas dengan anak. N anak pun dengar kata. Some tu biar je anak buat apa2. Maybe  ...

Betul tu..parents kene amik peranan dlm membentuk ank2..didikan yg terbaik adlh dr rumah..
Xpe..walaupon u xmenyewa beri opinion pon dh ok, atleast beri pandangan dan menjawap soklan TT :-)
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2014 03:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Nope. Byk restriction once u hv toddler or baby in house.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam nak tanya pasal rumah yg aawak booking dekat salak tinggi. Pemaju sin hee yang. Saya bercadang nk bayar booking untuk projek terbaru pemaju tu. Nak tau pemaju ni okay ke tak. Mohon bantuan. Boleh whatsapp saya 0satu32kosong30lapan54. wasap.my/60132030854
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa kesian pulak... Tapi tu la tersepit dgn yg bujang pulak
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
KumbangPolkaDot replied at 21-9-2014 11:31 AM
Kak sipuk, iols tak terima  maaf  
Tapi ada kawan iols duduk ngn kawan she yg ibu tunggal n ad ...

Terasa mcm kena btg idung aii jah. Mmg setepek
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.069893s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list