Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
5186
View
53
Reply

wanita bujang dan duduk menyewa sahaja..

[Copy link]

Author: siputsedut    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-9-2014 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam...

Quick question..just wondering...wanita bujang dan menyewa...korang terima tak housemate ibu tunggal dengan 2 org anak(toddler dan baby) as your housemate? Anak-anak die tinggal sekali dgn korang...

Last edited by siputsedut on 21-9-2014 09:21 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2014 09:40 AM | Show all posts
Salam, tak....kihkihkihkihkih
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2014 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak sipuk, iols tak terima maaf
Tapi ada kawan iols duduk ngn kawan she yg ibu tunggal n ada anak..dorang tu best fren la tapi nya
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2014 11:44 AM | Show all posts
terima je.. kesian kat budak2 tu .. tapi janji budak2 tu tak nakal yarobbi lah
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2014 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Depends.
I like kids, so i might accept..
hari ni kita tlg orang, esok lusa mana tau taim kita pulak..

eh... tapi iols x duduk menyewa Put.
all d best.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2014 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
merrissa posted on 21-9-2014 09:40 AM
Salam, tak....kihkihkihkihkih

Napekah tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2014 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
KumbangPolkaDot posted on 21-9-2014 11:31 AM
Kak sipuk, iols tak terima  maaf  
Tapi ada kawan iols duduk ngn kawan she yg ibu tunggal n ad ...

Tu la..iols rasa klu bkn brmesfren or sedara mara agak ssh kan orgnk terima
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2014 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize posted on 21-9-2014 11:44 AM
terima je.. kesian kat budak2 tu  .. tapi janji budak2 tu tak nakal yarobbi lah

Hehe thank you...bdk2 nakal mesti ada kan...tp bkn nakal yarobbi la..tp klu difikirkan...bape jam je bdk tu ada kt umh kan..bdk2 kan tidoawal mlm2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2014 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
theotherfriend posted on 21-9-2014 12:06 PM
Depends.
I like kids, so i might accept..
hari ni kita tlg orang, esok lusa mana tau taim kita pul ...

Thanks uols
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2014 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
siputsedut posted on 21-9-2014 12:16 PM
Tu la..iols rasa klu bkn brmesfren or sedara mara agak ssh kan orgnk terima

Betul tu kak puk tp depends la kak..certain org yg suka n blh layan anak org mcm anak sendiri maybe blh terima..certain org tak brp boleh..no offense ya
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2014 10:20 PM | Show all posts
siputsedut posted on 21-9-2014 12:18 PM
Hehe thank you...bdk2 nakal mesti ada kan...tp bkn nakal yarobbi la..tp klu difikirkan...bape jam  ...

YOLAHH tu..
ada budak2, tak tdo awal2 tau.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2014 10:22 PM | Show all posts
siputsedut posted on 21-9-2014 12:16 PM
Tu la..iols rasa klu bkn brmesfren or sedara mara agak ssh kan orgnk terima

mmg ya pun.
sebenarnya lagi bagus kalau orang tu pun ada anak. baru boleh memahami
kalau org tu takde anak, susah la nak memahami.
kenapa budak tak tdo lagi.
kenapa budak/baby meragam.
kenapa itu kenapa ini. semua kenapa kenapa kenapa.


Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2014 10:31 PM | Show all posts
Sorry tak terima..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2014 10:58 PM | Show all posts
quick jawapan:
yes and no

maaf ye, No jika:
saya tak kenal
saya kurang selesa ( i mean dr segi arrangement tempat tinggal dll)

YES , jika:
saya kenal ; dan
saya perlu bantu dia si saat tu

apapun, saya suka budak2 and budak2 pun suka saya
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 08:50 AM | Show all posts
klo cik es,tkla. sebab cik es tak ska budk2.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 12:35 PM | Show all posts
My housemate ibu tunggal anak sorang tp anak dia duduk kat kg, so kira oklah. Kalau bawak anak duduk sekali sejujurnya saya tak selesa walaupun saya sukakan budak2 sebab kita tak kenal dia tetiba bwk anak2 duduk sekali. hurmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 02:33 PM | Show all posts
Sorry, tak terima..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 04:50 PM | Show all posts
klu i ibu tunggal with anak, i pun xmo menyewa dgn org bujang...

bahaya...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 06:56 PM | Show all posts
tak terima. aku rasa, kalau aku nak menyewa ramai2, baik aku sewa dgn org bujang lain. lifestyle/mentality org bujang dgn org pernah kawin ni lain. belum lagi nak dikira bakal tadah telinga dengar ratapan orang ditinggal suami. kalau jenis positif xpe, kalau jenis nak meroyan maki kutuk ex-husband je, sanggup dengar?

lg satu, ada kemungkinan kena jadi babysitter paksarela. yela kalau anak2 dia tinggal sama, kalau dia keje OT ke ada hal ke, mesti mintak kita tgk2 anak dia. takkan pulak nak kata NO kepada housemate kan? lg sesuai kalau dia menyewa sendiri dgn adik beradik dia atau hantar anak2 duduk dgn parents di kampung atau dia sekali pindah kampung. jimat belanja kalau tak mampu menyewa rumah selesa sendiri utk diri n anak-anak.

Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 08:27 PM | Show all posts
ohoo....klu i pn x terima....psl i jenis cpt risau n suka pikir psl hal org....nnt serabut plak pikir budak2 tu da mkn ke blum, budak tu nangis knapa......even housemate blk keja lmbt pn jd duk pikir apasal x blk lg bla bla....

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087451s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list