Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
35350
View
217
Reply

ALKISAH SERAM VOL I : CIK KAK CINA? #205

[Copy link]

Author: cikX87       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 7-9-2016 03:57 PM | Show all posts
amirezu replied at 6-9-2016 03:39 AM
Oo yeke. Tengok gambar kat google macam nak sama tapi tak sure hotel yg sama ke tak. Teringat hote ...

mungkin kah hotel partment yang sama? mungkin jygak masa awak pegi tu nama bukn primaland? eh tak tau lah kita. haha!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2016 03:58 PM | Show all posts
asyanina replied at 6-9-2016 08:15 AM
ye masih sama, kalau terbau tu buat2 tak tau je la..huhu

aduh seramnya awak takda panggil geng surau ke siapa siapa buat bacaan yassin ke cuci rumah ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2016 04:00 PM | Show all posts
naza81 replied at 6-9-2016 02:35 PM
salam tt, bila baca cerita cikX ni, saya teringat tentang tiara beach resort ni, tak de seram pun. ...

naza, kita punya kesan tapak kaki and titik titik air seolah betul baru ada yang sudah mandi. tu pun da cukup seram. awak punya pulak darah. mak aih bazzilion times seramnya pun!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2016 04:01 PM | Show all posts
ffawwaz replied at 6-9-2016 05:13 PM
pd banyak je hotel yg meremang2 bulu roma uols...
yg berbanyak2 blok apartment tu..marina ke ape ta ...

tau takpa. suka duk hotel tepi pantai tenangkan fikiran tapi bila fikir balik keadaaan yang berkemungkinan tambah stress aku. hahahahaha!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2016 04:03 PM | Show all posts
Fimie replied at 6-9-2016 06:33 PM
Ni jalan dari kampus unimap ulu pauh - ladang tebu felda chuping - padang besar...dulu sepanjang2  ...

serius memang banat gila dengan tak berlampu jalan. cikX dengan kakak da lah dedua wanita gitu kan. gelap ya amat. takut tapi sejenis adventurours punya orang. jadi macam best jugak lah. ekekeke!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2016 04:05 PM | Show all posts
saviour_09 replied at 7-9-2016 12:47 PM
aku ada experience dengan waze ni
beberapa minggu lepas ada ke puchong
since tak familiar sa ...

waze ni memang nokharom jugak ada waktunya. padahal kalau ikutkan semua jalan da setup dalam tu. sebab tu dia tau aja nak sebut tiap simpang, tiap lebuh. tapi tu lah, bila malam ja ada yang bengong. bengong bengong serem gitu. ahahahahaha!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2016 04:07 PM | Show all posts
cikX da cerita ke eh pasal experience homestay + air terjun kat nismilan? sat godek. macam belum.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2016 04:09 PM | Show all posts
cikX87 replied at 7-9-2016 04:05 PM
waze ni memang nokharom jugak ada waktunya. padahal kalau ikutkan semua jalan da setup dalam tu. s ...

memang cari penyakit la kalau betul depends on waze ni malam2 buta
mau terjun sungai pulak lepas ni
to others please be extra careful la kalau guna waze ni
jangan harap 100% sangat

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2016 05:00 PM | Show all posts
okay sah konpem belum. ngarang satnaaa.

HOMESTAY, AIR TERJUN DAN BUNIAN

alkisahnya, masa study dulu, kelas cikX ada lah buat cam lawatan sambil belajaq ke satu tempat di nismilan. sebab nak bagi budak budak urban nan international merasa dok kampung, makanya lecturers pun decide lah we olls duk kat homestay. ini pun pengalaman ulung buat cikX jugak sebab walaupun cikX hashtag lokal, cikX tak pernah duduk homestay.

so nak dijadikan cerita, we olls sampai awal dari yang di jangka. so lecturers time tu ada dua orang. wanita keduanya. diorang tanya we olls nak buat apa sementara homestay ready untuk check in, and to kill time, lecturers suggest pegi ke waterfall (lupa lah nama waterfall tu apa ) dan dipersetujui lah oleh student urban yang tak pernah jumpa sungai dan air terjun itteww. cikX da pernah merasa so tak hairan, mengikut sahaja.

sampai kat waterfall, time tu memang da petang. nak masuk ke area waterfall tu kena park van kat luar. pastu jalan kaki ke dalam. bebudak urban ni mulut kan cam harom sikit. semua benda nak pi tegur. memula cikX tegur jugak perangai diorang lama lama lantak kau lah situ.

sampai kat air terjun dalam tu, tanpa berlengah semua teruja nak pi terjun tiruk masuk air. cikX ja tak. tak kuasa lah nak basah basah. tapi akhirnya aku mengalah sebab lecturers nak ambik group photo atas batu berlatar belakangkan waterfall. haih.

masa cikX nak ke batu besar tu, semua okay ja. niat tu tak nak basahkan baju. takat seluar basah takpa lah. tapi, sampai ja atas batu, (cikX dalam posisi duduk atas batu sebab nak gambar kan) cikX tergelincir, splash masuk air. habis basah satu badan. memula diorang pakat gelakkan cikX. okay, ambik gambar lagi sekali, splash tergelincir lagi. "X, da kenapa?" tanya lecturer cikX sorang tu. i said i dont know. licin kot. okay kali ke tiga nak ambik gambar, sekali lagi cikX tergelincir masuk dalam air dan kali ni rasa macam kena tolak. sebab sumpah memang batu tu tak licin langsung, sebab yang lain rilek je tak jatuh. cuma cikX sorang. semua da mula panik. lecturer tanya lagi, "migraine ke??" sebab cikX memang migraine punya worang. tapi tak. time tu aku tak migraine whatsoever. lecturer mintak tolong dua orang student lelaki papah cikX naik atas.

sampai atas, cikX pesan kat diorang, "satgi naik lah. da nak maghrib." tapi semua degil. sebab ramai budak international. dia dulik hapa maghrib ke subuh.

tak lama pastu, diorang naik sebab da start nak gelap. maka menuju lah kami semua ke van. biasanya kalau perjalanan pegi tu lama, balik mesti kejap ja kan? ni tak, rasa nak balik ke van ni lagi lama. cikX perasan ada satu kupu kupu kecik warna putih dok berlegar legar seiring dengan cikX. cikX ni pentakut kekupu rerama dan sebagainya. tapi yang ni tak. cikX buat tak tau aja. sebenarnya malas nak menegur sebab da maghrib.

tapi, kau ghase? kalau tak tegor dia tak usik? silap lah weh.

malam tu sepanjang malam cikX rasa di perhatikan. rasa macam ada beberapa orang sedang memerhati cikX. cikX jadi tak ada selera nak makan, memang tak sentuh dinner pun malam tu. padahal buat BBQ. rugi oi. lecturer tanya, kenapa muka nampak pucat? cikX ceritalah, cikX rasa ada orang nengok. takut lah, cikX kata. diorang yang lain pun da start rasa tak sedap. da lah homestay di kelilingi pokok pokok tinggi, belakang ada tasik mini ke kolam buatan kecik.

malam tu selepas dinner, ada group presentation. haa yang ni pun da start seram. masa orang buat presentation, ada satu student lelaki ni memang kerja dia ambik gambar untuk buat rujukan and kenang kenangan aktiviti kami. sampai part dua orang student cina ni present, dia click ambik gambar cam biasa, pastu tetiba dia, "oh my." pastu student lelaki semua soksek soksek kat belakang. pastu diorang cuit cikX sebab diorang tau cikX bab macam ni memang da biasa. cikX pun tengoklah apa yang di oh my kan nya ittew.

hmm. kat depan kitorang, dua student cina tu berdiri kat tengah (tengah present group diorang) dan di apit kiri dan kanan oleh dua lecturers kitorang tu. akan tetapi, di dalam gambar yang student lelaki ni snap, hanya kelihatan dua lecturers tersebut sahaja. dua student cina itu TIDAK KELIHATAN DI DALAM GAMBAR seolah ada yang memblocking gitu. meremang jugak lah weh cikX tengok gambarnya. da lah benda live depan mata. kami rahsiakan benda ni dari student perempuan yang lain. lecturers, kami inform kendian.

malam tu merupakan malam yang panjang bagi cikX. nanti sambung, macam panjangnya cikX da taip. takut orang bosan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2016 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
cikX87 replied at 7-9-2016 05:00 PM
okay sah konpem belum. ngarang satnaaa.

HOMESTAY, AIR TERJUN DAN BUNIAN

Nak lagii...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2016 08:34 AM | Show all posts
cikX87 replied at 20-9-2014 09:35 AM
selamat pagi uolls. hari ni awal cikX jaga padahal semalam lambat nau nau tidonye. so sementara nung ...

nak tanya pa motif ayah cikX suruh bukak dan pintu kete tu?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2016 09:00 AM | Show all posts
cikX87 replied at 20-9-2014 01:35 AM
selamat pagi uolls. hari ni awal cikX jaga padahal semalam lambat nau nau tidonye. so sementara nung ...

Hok ni takut sebab ape ke gile ko nak main2 bukak pintu masa kete tengah gerak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2016 09:00 AM | Show all posts
cikX87 replied at 7-9-2016 05:00 PM
okay sah konpem belum. ngarang satnaaa.

HOMESTAY, AIR TERJUN DAN BUNIAN

yg ada kolam buatan ni..
ulu bendul ke chuols..

huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2016 10:24 AM | Show all posts
amirezu replied at 4-9-2016 12:27 AM
Hotel macam apartment..rasa macam tau. Pernah duk sana 4 hari 3 malam sbb keje. Handle program den ...

ada unsur2 mayang ka nama hotel? tanya je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2016 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Tomatochery replied at 7-9-2016 09:30 PM
Nak lagii...

nanti cikX sambung.    masyeh baca.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2016 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
WeAiNe replied at 8-9-2016 08:34 AM
nak tanya pa motif ayah cikX suruh bukak dan pintu kete tu?

tidak di ketahui. sebab bapak pun sejenis macam arwah atuk sensitif bab macam ni. lepas bukak dan tutup pintu semula da tak gegar gegar da pintu macam nak di buka dari belah luar.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2016 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Rainrein replied at 8-9-2016 09:00 AM
Hok ni takut sebab ape ke gile ko nak main2 bukak pintu masa kete tengah gerak.

bukan lah kadar gerak laju. bapak pun tau jugak bahaya. sebab tu di perlahankan kereta. takkan nak berhenti dalam keadaan satu kereta tu tengah seram? memang tak lah.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2016 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
ffawwaz replied at 8-9-2016 09:00 AM
yg ada kolam buatan ni..
ulu bendul ke chuols..


ntah ekk. nama macam familiar. ye lah kot. ada rumah kayu, area belakang ada dorm? sebab student lelaki duduk dorm time tu. pempuan semua duduk rumah kayu termasuk lecturers.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-9-2016 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
adn replied at 8-9-2016 10:24 AM
ada unsur2 mayang ka nama hotel? tanya je...

yang penting tempat cikX stay tu bukan mayang mayangan. da bagitau kat mana.  
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2016 01:52 PM | Show all posts
cikX87 replied at 7-9-2016 04:00 PM
naza, kita punya kesan tapak kaki and titik titik air seolah betul baru ada yang sudah mandi. tu p ...

huhuhu..ye darah yg dah kering..mujur bilik lain ada kosong, kalau x..tidor semalam, pagi esk balik da atau g tido bilik makcik member..mujur xjadi apa2..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.485825s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list