Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
35311
View
217
Reply

ALKISAH SERAM VOL I : CIK KAK CINA? #205

[Copy link]

Author: cikX87       Show all posts   Read mode

Post time 4-9-2016 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuhhhhh!!! Best baca... rasa seram bercampur2 gitu. CikX kalau ada cerita lagi updatelah yer...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2016 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
shieda replied at 4-9-2016 08:14 PM
Primaland ke yg berdepan primaland tu  TT ....sebab yg depan primaland tu mmg menyeramkan...alangkan ...

konfem primaland sebab da tengok web and accomodation dia. memang macam bilik cikX hari tu. burn weh satu malam! kahkah!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2016 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Inezkhalidi replied at 4-9-2016 09:39 PM
Fuhhhhh!!! Best baca... rasa seram bercampur2 gitu. CikX kalau ada cerita lagi updatelah yer...

terima kasih inez. lama gila tak menulis. kepam otak.  nanti cikX sambung tulis. la ni tengah tunggu showtime cerita zombie train to busan. harap harap tak busan.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2016 09:19 AM | Show all posts
cikX87 replied at 20-9-2014 05:13 PM
anak buah nayl nampak cik kak jugak ke? salah satu cara yang cikX selalu buat, cikX pasang surah m ...

Rumah asya ni kan ada 1 masa bau mcm bangkai tau, mmg busuk sgt. bila cari mana dtg nye bau kot tikus mati ke, kucing mati ke ape, tak de pulak binatang mati. bila pasal ruqyah bau pun hilang. stress rasa sampai mak asya dtg rumah mst cakap rumah ni ada bau something la, bila pasang ayat dan2 bau tu hilang.
seram betul iols kalau duduk be2 dgn anak time husband keluar.
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2016 10:19 AM | Show all posts
cikX87 replied at 7-10-2014 12:40 PM
salam uolls. lama cikX tak update cerita kan? busy nau nau. hari ni cikX update. enjoy!

cita pasal lift ni, plg tkut nak naik lift dekat opis ni.. sesuatu sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2016 03:50 PM | Show all posts
cikX87 replied at 4-9-2016 12:24 PM
selamat berhari minggu chuoolls.

cikX nampak view semalam mendadak jugak naik. terima kasih jadi  ...

cik x samelah.. hari tu gigih nk gi padang besar dr kangar. so pasangla map. yarabbi tak taulah jalan mane die bawak. kiri kanan ada kebun baru nk di replant. mmg senyap sunyi jalan tu. padahal masa tu mmg penah pegi dgn member, tak perasan plak jln ni. yg perasan ms gi ngan member tu lalu gua kelam, lalu kuips. ni tak lalu lgsg. yg perasan kwsn tu mcm berbukit2 tp ada menara peninjau kayu satu. dhle pegi sorg2 kalau apa2 jadi time tu mmg menangis sorg2 la. bile nampak polis aksem baru rasa lega...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 12:28 AM | Show all posts

Bukan rasanya. Bunyi macam nak omputih sket. Aih...duk recall2 tak keluar2 jugak nama hotel tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 12:37 AM | Show all posts
Edited by cikX87 at 6-9-2016 12:40 AM
asyanina replied at 5-9-2016 09:19 AM
Rumah asya ni kan ada 1 masa bau mcm bangkai tau, mmg busuk sgt. bila cari mana dtg nye bau kot ti ...

sekarang macam mana? rumah masih macam tu jugak ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 12:39 AM | Show all posts
annehuda replied at 5-9-2016 03:50 PM
cik x samelah.. hari tu gigih nk gi padang besar dr kangar. so pasangla map. yarabbi tak taulah ja ...

anne pegi time tu siang ke? cikX malam gelita. tak nampak apa kecuali hutan, pokok pokok. lampu jalan pun nan hado. pastu memang da tak jumpa da jalan tu. kat waze pun tak keluar.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 12:41 AM | Show all posts
amirezu replied at 6-9-2016 12:28 AM
Bukan rasanya. Bunyi macam nak omputih sket. Aih...duk recall2 tak keluar2 jugak nama hotel tu
...

cikX da bagitau da kat atas, hotel primaland. yang ada taman tema tu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 01:10 AM | Show all posts
cikX87 replied at 6-9-2016 12:41 AM
cikX da bagitau da kat atas, hotel primaland. yang ada taman tema tu.

Oo tak perasan pulak. Jadi maknanya hotel yg sy pegi dulu hotel lainlah. Tapi taktaulah kot2 dulu nama lain. Dah search dalam Trivago tapi tak ada rasanya nama hotel tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2016 01:37 AM | Show all posts
amirezu replied at 6-9-2016 01:10 AM
Oo tak perasan pulak. Jadi maknanya hotel yg sy pegi dulu hotel lainlah. Tapi taktaulah kot2 dulu  ...

primaland ni nama baru sebelum ni nama lain wak. awak pegi hotel mana? kena ganggu jugak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 03:39 AM | Show all posts
cikX87 replied at 6-9-2016 01:37 AM
primaland ni nama baru sebelum ni nama lain wak. awak pegi hotel mana? kena ganggu jugak ke?

Oo yeke. Tengok gambar kat google macam nak sama tapi tak sure hotel yg sama ke tak. Teringat hotel tu sebab kat dinding dia macam ada hiasan daripada kain batik gitu. Kena ganggu tu takdelah. Alhamdulillah ok cuma sunyi sikit dari lift nak ke bilik tu. Satu lagi hotel kat PD pun camtu jugak. Hotel besar siap ada kolam tapi sunyi n suram. Yg tu pun tak ingat dah nama apa
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 08:15 AM | Show all posts
cikX87 replied at 6-9-2016 12:37 AM
sekarang macam mana? rumah masih macam tu jugak ke?

ye masih sama, kalau terbau tu buat2 tak tau je la..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 02:35 PM | Show all posts
cikX87 replied at 4-9-2016 02:56 PM
kejap. bila godek godek balik google, rasanya macam PRIMALAND yang ada taman tema tu. tengok gamba ...

salam tt, bila baca cerita cikX ni, saya teringat tentang tiara beach resort ni, tak de seram pun...hehehe.. xsilap saya tahun 2010 gtu company saya ada buat company trip duduk sini 2 malam sebab ada taman air tu...so saya n member berdua sampai situ around 6 pm gtu...

jumpa urusetia sebab nak ambil kunci bilik, kami je pompuan solo, yg lain semua dgn family..so kami dapat satu bilik tgkt 2 xsilap..
mbr saya ni saya namakan Lia, ada pakcik yg keja satu company tpi branch lain yg join sekali bersama family dia...

kami pun naik lif, jumpa bilik, buka pintu n bagi salam, masuk.. masuk2 ada dua katilqueen ..pastu tiba2 saya nampak ada titis2 darah kering atas lantai start dri pintu bilik air sampai ke katil.. hati xsedap, so call makcik lia tya bilik dorg kat mana..makcik dia ckp tgkat 1 wing sebelah..
pastu surh makcik Lia dtg bilik kami,..makcik Lia ni ustazah kt sekolah menengah... makcik Lia dtg dgn anak2 dia 3 org..sampai2 je kami tunjuk kesan darah tu..

makcik Lia terus ckp, ambil beg jom kuar g bilik dia dulu..kami pun terus kuar ..sampai bilik dia, makcik Lia ckp dia masuk je bilik kami rasa meremang semacam, bulu semua berdiri..dia ckp level dia ada lagi bilik kosong ..company kami ambil contohnya 30 bilik, tapi ada 3,4 family yg dekat dorg dtg join n mlm balik umah sendiri sebab malam pertama malam aktiviti bebas., jadi dorg tak tido situ.

kami g jumpa urusetia minta bilik lain, dengan alasan nak duduk dekat dgn makcik si Lia...mujur baik dgn kakak yg jadi urusetia jadi dpt bilik selevel dgn makcik Lia tu selang dalam 4 bilik gitu..so g masuk bilik baru beramai2 dgn makcik Lia serta anak2 dia..alhamdulilah, bilik ni bersih n ok kata makcik Lia.

so sepanjang 2 malam kat sana, tak ada apa2..itu je..sorry tumpang tt

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 03:06 PM | Show all posts
mehmet replied at 4-9-2016 01:10 PM
Rasanya yang kamu duduk itu mayangsari. Pasal ada gobok antik dan kain batik.

Dah tutup hotel  ...

Dah tutup ye hotel tu?..rasa 2 thn lepas kot..ofc ada buat team building kat situ..alhamdulillah..xde la kena kacau ke apa..hotel sebelah kena kacau..sampai masuk newspaper time tu..kalau tak salah badan beruniform punya event kat hotel sebelah Mayang Sari tu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 05:13 PM | Show all posts
pd banyak je hotel yg meremang2 bulu roma uols...
yg berbanyak2 blok apartment tu..marina ke ape tah..
tu lgi banyak orang kata,,
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 05:35 PM | Show all posts
amirezu replied at 6-9-2016 03:39 AM
Oo yeke. Tengok gambar kat google macam nak sama tapi tak sure hotel yg sama ke tak. Teringat hote ...

Main teka teki lagi kita ini. Hehehehe. Yang rupa indah dari khabar itu,Palm Springs something like it.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
cikX87 replied at 6-9-2016 12:39 AM
anne pegi time tu siang ke? cikX malam gelita. tak nampak apa kecuali hutan, pokok pokok. lampu ja ...

Ni jalan dari kampus unimap ulu pauh - ladang tebu felda chuping - padang besar...dulu sepanjang2 jalan ni adalah ladang tebu,.kalau lalu masa siang memang saujana mata memandang mcm kt oversea..dgn pemandangan banjaran nakawan sempadan malaysia thailand..

Tapi dah lama ladang tebu tu dihapuskan dan diganti dengan ladang getah..,tu yg nmpk mcm hutan..

Kat perlis ni org tak kluar malam2 kecuali kat area pekan hehe tambah lagi kat jalan2 sunyi mcm tu..ada perkampungan felda dalam ladang getah tu,,felda chuping, felda rimba mas

Cerita Yg saya ingat,,awal2 jalan tu..ada satu pokok tinggi,,pokok ni banyak kali dah cuba ditebang sebab nak buat jalan kan.,tp semua yg try tebang semua komfem demammmm dan pokok tu tetap berdiri teguh di situ hingga kini hihi
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2016 12:47 PM | Show all posts
aku ada experience dengan waze ni
beberapa minggu lepas ada ke puchong
since tak familiar sangat dgn jalan sana so aku guna la waze ni
malam dekat2 jam 12 dah pun
tengah2 syok dengar waze & siap2 nak pusing stering ke kiri (simpang tu ke kiri SAHAJA)
dengan jalan lengang takde orang langsung, gelap gelita & sebelah nya pulak bekas lombong
dan waze suruh kau BELOK KE KANAN (masuk dalam lomgbong la jawabnya!)
terus aku tekan minyak & layan belok ke kiri secara drift & speed seberapa laju yg boleh
taubat tak lalu situ dah malam2 buta & taubat tak guna waze jugak malam2 buta!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084056s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list