CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3002|Reply: 7

P1 WIMAX

[Copy link]
Post time 11-8-2014 10:57 AM | Show all posts |Read mode
assalamualaikum.

Saya  nak minta pendapat orang ramai apa perlu saya buat dengan akaun P1 WIMAX saya.
Cerita dia mcm ni.
Saya melanggan P1 sekitar awal tahun ini.
Takde masalah mmg wifi dia bagus dan saya pun puashati.
Pertengahan tahun saya terpaksa berpindah.
Kwsn rumah baru saya memang tak dapat P!.
Saya inform mereka saya nak terminate.
Tapi mereka kata tak boleh sebab contract setahun.
Sedangkan bukan salah saya kawasan yang saya duduki sekarang tidak di cover oleh P1
Saya beritau mereka tentang ni..mereka suruh orang untuk sambung bayar.
Masalahnya, saya bagi pada adik saya di KL, kawasannya pun "weak"
Pening saya ...bil akan terus diberikan pada saya tiap2 bulan walau saya tak guna.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-8-2014 11:06 AM | Show all posts
Bolej je terminat cuma ada penalty la. Cuba gi dekat P1 center tanya lebih lanjut. Kalao dah buat terminat tu pastikan simpan bukti untuk masa hadapan sebab ramai dah kena kencing dengan P1 ni... Cuba masuk facebook ni, tempat2 orang yang sakit hati dengan P1. https://www.facebook.com/groups/159121421506/
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2014 11:17 AM | Show all posts
boleh terminat, sila report SKMM dan agensi kerajaan. lepas tu printscreen email pada p1. P1 mmg scammer
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2014 11:21 AM | Show all posts
Pergi dia punya HQ kat jalan 222. Terminate jer.. penalty RM200 . Simpan resit. Nanti bil datang boleh tunjuk resit
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2014 11:50 AM | Show all posts
blh terminate kalo masih dlm kontrak.

tp kena bayar penalti RM 200.

pk2 blk lbh baik bayar 1 shoot 200 drp nama masuk ctos.

aku pun cdng nak terminate ni. tp kontak abes bulan 7 tahun depan.

so 50-50 ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-8-2014 01:07 PM | Show all posts
oh ye ker...
ok ok...nanti saya terminate
terima kasih yek
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2014 07:59 PM | Show all posts
akak kena faham maksud kontrak, iaitu akak dah berzanji nak bayar setahun, so kalau nak batal kontrak haruslah kena denda RM200 siapa suruh mungkir janji siapa suruh putus tunang siapa suruh bercerai lepas kahwin (tak tahu rate terkini, djaman akak muda-muda dahulu denda RM1000 sebab TOS dia besar kemaluan bakteria punya halus, siapa tak baca memang selayaknyalah kena tipu dengan P1KIMAX)
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2014 11:17 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu posted on 11-8-2014 07:59 PM
akak kena faham maksud kontrak, iaitu akak dah berzanji nak bayar setahun, so kalau nak batal kontra ...

kelakarlah komen kakak nih.. tapi mmg ada kebenaran kata2 nya.. harap TT bertabahlah menyumbangkan wang kepada syarikat P1..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 11:04 AM GMT+8 , Processed in 0.933014 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list