Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
2906
View
27
Reply

Perlukah Demand Seorang Graduan?

[Copy link]

Author: pfiza       Show all posts   Read mode

Post time 26-8-2014 03:44 PM | Show all posts
asteruk posted on 26-8-2014 11:11 AM
hi en zafir.. saya betul2 berminat.. rasanya banyak sgt kebetulan dlm post ni

1. saya mmg ter ...

buat bisnes xperlu keluar modal. dah ada modal baru terjun bisnes trading. atau buat bisnes servis .

3 jenis pendapatan wajib ada pada usahawan :

pendapatan utama = bila buat kerja atau menjual baru dpt hasil
pendapatan side income = tidak perlu pantau setiap hari contoh menjual ebook
pendapatan passive income= saham/hasil sewa rumah/hasil sewa kedai.

bila dh ada ketiga ketiga jenis pendapatan lebih secure.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 05:00 PM | Show all posts
CiliPadiSedap posted on 26-8-2014 03:44 PM
buat bisnes xperlu keluar modal. dah ada modal baru terjun bisnes trading. atau buat bisnes servis ...

thanks for sharing.. semangat tgh membukit ni walaupun praktikal pun tak habis lagi.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 05:25 PM | Show all posts
asteruk posted on 26-8-2014 05:00 PM
thanks for sharing.. semangat tgh membukit ni walaupun praktikal pun tak habis lagi.. hehe

tips menjual? jual barang org cari atau beli.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 05:27 PM | Show all posts
Lula2 posted on 24-7-2014 09:05 AM
masa interview tu kena tunjuk yg kita layak..demand je la gaji tp fresh graduate biasanye 2.5k - 3k  ...

accountant ada acca pun rm 3k basic starting takkan student graduate nk rm 3k? melampaulah.market price rm 1800 je gaji graduate
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 08:16 PM | Show all posts
CiliPadiSedap posted on 26-8-2014 05:25 PM
tips menjual? jual barang org cari atau beli.

tak faham.. bagi la pape tips yg akak ada
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap posted on 26-8-2014 05:27 PM
accountant ada acca pun rm 3k basic starting takkan student graduate nk rm 3k? melampaulah.market  ...

Aku xtau bidang lain..tp IT 2.5k tu paling rendah dah tu..memang ade kwn2 aku dpt 3k..lps confirm gaji aku naik 200..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2014 08:44 PM | Show all posts
asteruk posted on 26-8-2014 08:16 PM
tak faham.. bagi la pape tips yg akak ada

jual produk org mudah beli, mudah kenal, mudah faham. jgn jual produk complicated melainkan kenal market dan mahir niche produk tersebut
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2014 09:03 AM | Show all posts
CiliPadiSedap posted on 26-8-2014 05:27 PM
accountant ada acca pun rm 3k basic starting takkan student graduate nk rm 3k? melampaulah.market  ...

wah still rendah lagi ke skrg...that was the rate masa i start keje in 1994...with CIMA qualification, Msia salary very stagnant...but depends on industry jugak..some pay more..but on average i think still low..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2014 09:52 PM | Show all posts
zafir posted on 27-8-2014 09:03 AM
wah still rendah lagi ke skrg...that was the rate masa i start keje in 1994...with CIMA qualificat ...

zafir.. check pm ya.. ada benda nak tanya sikit
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072719s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list