Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
17287
View
27
Reply

Pakar ENT

[Copy link]

Author: aciklola       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-7-2014 06:59 PM | Show all posts |Read mode
Boleh tak suggest kan kat aku pakar ENT yang affordable. Aku pi KPJ mak aih melayang 400 aku kalau boleh nak yang murah sikitlah so untuk following checkup takdelah kempis sangat poket ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2014 01:40 PM | Show all posts
Ko sakit apa? Kenapa x check up dkt hospital kerajaan? Aku check dkt HSI je, biasanya bila dh ada pakar yg dikhaskan utk kita masa menunggu dh kurang...
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2014 05:12 PM | Show all posts
G hospital kerajaan je.. dapatkan referral letter dari KPJ..kalo ko kat JB hsajb & hsijb both ade pakar ent.. hosp lain aku x sure sgt.. mungkin ade pakar lawatan je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2014 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
izam291109 posted on 8-8-2014 01:40 PM
Ko sakit apa? Kenapa x check up dkt hospital kerajaan? Aku check dkt HSI je, biasanya bila dh ada pa ...

Anak aku prolong blocked nose. Pergi klinik biasa tak jalan. Kalau pergi klinik gomen lama tak untuk sampai ke tahap diorang refer ke specialist?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2014 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
aldehyde posted on 16-8-2014 05:12 PM
G hospital kerajaan je.. dapatkan referral letter dari KPJ..kalo ko kat JB hsajb & hsijb both ade pa ...

Kita boleh mintak referral letter dari kpj ek?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2014 02:10 PM | Show all posts
aciklola posted on 16-9-2014 10:04 AM
Kita boleh mintak referral letter dari kpj ek?

boleh.. ramai jer patient referred from private g gomen hosp pastu demand ubat original.. surat referral tu penting sebab ade information pasal condition pesakit..

dulu my father refer dari puteri specialist to hsajb untuk kes respiratori.. tade masalah rasenye untuk your case
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2014 02:18 PM | Show all posts
aciklola posted on 16-9-2014 10:03 AM
Anak aku prolong blocked nose. Pergi klinik biasa tak jalan. Kalau pergi klinik gomen lama tak unt ...

klinik-klinik yang ada kat hospital kerajaan kita panggil as klinik pakar pesakit luar.. kalo klinik kesihatan biasa macam klinik kesihatan kempas ke tampoi ke tu klinik pesakit luar biasa..

so jika ko nak g klinik pakar pesakit luar yang terletak kat dalam hospital, ko perlukan surat referral.. x kisah la dari private ke klinik kesihatan kerajaan yang lain ke..

tapi if ko g yang klinik kesihatan kerajaan macam kat kempas larkin dan sebagainya ko x perlukan surat referral.. just walk in je kat kaunter pendaftaran..

kat klinik pakar pesakit luar (klinik dalam hospital), yang tu memang la not necessary pakar yang akan tengok pesakit, tapi doktor-doktor kat situ semua direct supervision by pakar.. pakar akan tengok pesakit-pesakit yang kondisi teruk berbndg kes biasa..boleh la kot try request nak pakar..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2014 09:14 PM | Show all posts
sebelum ini saya pun ada simptom blocked nose.
pergi klinik kesihatan kulai (klinik kerajaan) n request referral letter utk pakar ENT
dr suruh p hospital HSA dalam masa 1-2 minggu

p jumpa pakar, cek2 alhamdulillah ok takde ape2

balik saya pergi  cek di pusat alternatif (guna teknik iridiologi), pengamal perubatan alternatif suggest supaya ambil madu +habbatus sauda setiap pagi
itu yg saya amalkan setipa hari (ada gak terlepas sehari dua)

info alternatif teknik iridiologi & iridiology

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2014 06:58 PM | Show all posts


di gov hospital ada pakar gak  
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2014 01:54 PM | Show all posts
Aku dah 4 tahun pakar ENT HSI pantau aku..
Selagi dia orang x sah kan ko pulih sepenuhnya selagi tu le korang kena datang hospital
Alhamdulillah aku dapat layanan yang terbaik.. Ubat2 yang dia bekalkan pun standard hospital bayar.. Ko boleh nilai ubat tu daripada harga yang tertulis pada bekas ubat.
Setiap kali TCA aku direct jumpa pakar, dh 4 tahun jugak aku berurusan dgn pakar tu. Bukan nak mengampu tapi pakar tu memang bagus..

Aku ada masalah berkaitan dgn hidung, mula2 aku g check kat HSA lepas aku dapat tau HSI ada pakar ENT aku mintak tukar ke HSI sebab dekat sikit dengan kawasan rumah aku..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2014 09:14 AM | Show all posts
aldehyde posted on 16-9-2014 02:18 PM
klinik-klinik yang ada kat hospital kerajaan kita panggil as klinik pakar pesakit luar.. kalo klin ...

thanks aldehyde
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2014 09:15 AM | Show all posts
missnina posted on 17-9-2014 09:14 PM
sebelum ini saya pun ada simptom blocked nose.
pergi klinik kesihatan kulai (klinik kerajaan) n req ...

thanks for the info. nanti saya google cara tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2014 09:16 AM | Show all posts
Yourway posted on 18-9-2014 06:58 PM
di gov hospital ada pakar gak

tau ada pakar tapi tak tau macamana nak access ke sana. diorang kata tak boleh walk in jek. nak pergi ke KK biasa ni time consuming koz saya ni bekerja. tak boleh manjang cuti
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2014 09:18 AM | Show all posts
izam291109 posted on 14-10-2014 01:54 PM
Aku dah 4 tahun pakar ENT HSI pantau aku..
Selagi dia orang x sah kan ko pulih sepenuhnya sel ...

memula tu ko buat checkup kat KK biasa ke? untuk ke pakar kena ada referral letter kan? apa masalah ko dgn ENT?

anak aku ni asyik blocked nose jek. kesian aku tengok. tapi nak pi prebet manjang pun kesian kat aku gak
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2014 01:58 PM | Show all posts
aciklola posted on 22-10-2014 09:18 AM
memula tu ko buat checkup kat KK biasa ke? untuk ke pakar kena ada referral letter kan? apa masala ...

Yup mula2 aku g kat KK Mahmoodiah.. Dia bg surat utk jumpa pakar.. Dr HSA tukar ke HSI, aku mintak..
Aku mula2 mcm tu lah.. Hidung sumbat & berair tu yang aku g jumpa doktor kerajaan, dh puas jumpa doktor swasta tp x dpt apa2..
Dh jumpa Dr dia org kesan aku ada polip lepas dia org scope dlm hidung aku, bt operation.. Polip dh buang.. Aku bt operation kat HSI

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2014 11:47 AM | Show all posts
Sesiapa mahukan voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL Sila tekan: http://www.whohaa.com/register?referral=63324 Terus register sahaja, PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) Please visit http://www.whohaa.com/register?referral=63324 to join member . (join member for free ) Sesiapa yang ingan mendapatkan kupon percuma (KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...dan banyak lagi )Sila layari http://www.whohaa.com/register?referral=63324 untuk pendaftaran sebagai pengguna . (pendaftaran pengguna adalah percuma )
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-11-2014 09:22 PM | Show all posts
izam291109 posted on 26-10-2014 01:58 PM
Yup mula2 aku g kat KK Mahmoodiah.. Dia bg surat utk jumpa pakar.. Dr HSA tukar ke HSI, aku mintak ...

Tq izam. Sorry lambat reply. Aku dah buat cara ko. Pi mahmoodiah terus dpt referral letter ke hsa. Tp appt dapat seminggu lepas tu. so in between anak aku dah kronik sgt. Aku beli sendiri nasonex based on google. Bila sampai masa check up kat hsa, bengkak tu pun dah kurang Geram jek haku. Tp syukurlah dah ok sikit skrg. Ubat yang dapat pun ubat nasonex tu. ubat mahal tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2014 12:23 PM | Show all posts
aciklola posted on 21-11-2014 09:22 PM
Tq izam. Sorry lambat reply. Aku dah buat cara ko. Pi mahmoodiah terus dpt referral letter ke hsa. ...

Kalau tahu cara, berurusan dengan hospital kerajaan ni perkara mudah tapi kena banyak bertanya.. Dia orang pun ada slogan dia org, " Anda Sopan, Kami segan ". Ubat yang dibekalkan pun bkn lower standard punya.. Di akui bila ubat yang berkaitan dengan ENT ni harga dia agak mahal.. Aku kalau TCA bila balik harga ubat yg dia orang bekalkan pun dh dkt jejak RM100. Kalau kat farmasi nasonex ni ada versi utk kanak2..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2015 12:46 PM | Show all posts
kat KL mana ENT yang terbaik. Aku dulu selalu pergi PUSRAWI..last 2 years ada buat surgery kat sana, buang polip...Alhamdulillah. Tp ni rasa idung kurang selesa balik, nak refer balik ENT tp insurance kata Pusrawi sekarang dah mahal..tak macam dulu. Ingat nak cari tempat lain..yg price pun berpatutan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2016 10:10 AM | Show all posts
sorry, min up kan semula thread lama.. just nk tanye sapa2 ade exp pegi sham ent kat jb... ok tk klinik tu..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.583794s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list