Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
24653
View
22
Reply

Kedai SPOTLIGHT - Ampang Point

[Copy link]

Author: Leo_Tigris       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-7-2014 04:29 PM | Show all posts |Read mode
Just nak bukak thread baru sini khas untuk membincangkan kedai craft terbaru kat Ampang Point - SPOTLIGHT.

Before this spotlight ada di Australia - rasanya kat Singapore pun ada.

Di Malaysia, first SPOTLIGHT bukak di Ampang Point Shopping Centre - level 2 - sebelah Harvey Norman. Official opening hari sabtu 12 Julai baru nie - tak berani pergi sbb dah agak ramai manusia.

So hari nie baru berkesempatan nak pergi.

Verdict - takde la murah sgt - tapi yang bestnya, semua benda ada di satu kedai. Kedai dia bahagi into beberapa section - first2 masuk tu langsir, then fabric then ada section untuk brg scrapbooking. Also ada section on barang2 untuk berparty - helium balloon kits, topeng yang korang boleh hias sendiri, rambut palsu etc etc.

I mostly pergi survey fabric cotton - cotton dia ada beberapa jenis - designer cotton utk quilting ada, untuk buat dress budak pun ada, - also fake fur, leather etc.

Dari segi harga - hmm, actually sama je dgn kedai craft lain - cuma ada beberapa pattern yang cantik and tak jumpa kedai lain. System beli kain sini, you pilih roll mana yang you berkenan, and bawak ke stesen tpt potong kain. Tapi I perhati, you kena tgk counter mana yang org tak ramai beratur - I tadi nak potong dua jenis kain je tapi kebetulan, makcik depan I nie nak potong dekat sepuluh kain. Counter sebelah tu customer dia sekejap2 sbb potong kain satu atau dua - so I dah stuck kat counter yg asal nie kena gak tunggu sampai makcik nie habis dgn semua kain dia. Salesgirl tu pun takde initiative nak mintak kawan dia kat sebelah tolong potong kain I - I nyaris dah nak tinggalkan je kain tu sbb malas nak tunggu.

Sepatutnya dia buat la system bernombor, so bila tukang potong kain yang sikit dah siap dulu, dia boleh la panggil customer lain. and tpt potong kain tu pun bukan ada tpt queue proper pun.

Satu lagi, I perasan getah refill untuk RAINBOW LOOM - dia jual sepaket RM13.99 (dpt 600 getah) - tapi kat Hamley's 1Utama jual RM10 je. So my conclusion is, semua kedai mmg sama je - so kita sebagai customer kena la pandai timbang tara untuk dapat the most for our money.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2014 03:38 PM | Show all posts
I went last Monday....tak ramai orang. Kedai memang best. Lotsa varieties. Tapi harga mahal jugaklah. I suka presentation kedai, agak menarik and attractive (ikut color tones etc). Quilt covers very nice, kalau tak fikir Raya dah dekat and need money for that, harus main angkat aje mana yang berkenan!!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2014 11:53 AM | Show all posts
dah pergi juga...

just nk survey2 tp beli la jugak since dah pergi kan..hehe
i just bought few pieces of kain yg rm10 per piece - flat fats
buttons and colorful yarn..
geram tgk kain2 cotton esp..n minky tp blum ada project
maybe next time..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 08:57 PM | Show all posts
akak shopping dekat galaxy ampang je tak mainlah ampang point
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2014 06:09 PM | Show all posts
CiliPadiSedap posted on 19-9-2014 08:57 PM
akak shopping dekat galaxy ampang je tak mainlah ampang point

Akak CiliPadi
Galaxy Ampang ada kedai craft ke?

Biasa Leo pergi Cottage Patch yang seberang jalan dari Ampang point tu - kedai tu byk kain cotton tapi design dia macam matured sikit - and ada kelas quilting and kelas buat baju blouse dgn soft toy.

Leo suka beli cotton sebenarnya - buat bisness kecik2 -tapi kain cotton designer yg cantik tu mahal sgt la - RM45 semeter. Ada jugak kedai yg jual per yard (satu yard 36 inci) - lebih kurang harga tu jugak.

Ada jugak beli online kat MayMay craft - murah sikit tapi kain dia nipis sikit. Kadang2 je dpt desgner brand.

Pernah dgr kedai kat Petaling Street - tapi tak pernah pegi lagi.

Sekrg nie, sebulan sekali - beli je direct dari US. Tapi biasanya kena beli satu yard - kdg2 nak guna sikit je. Tu yang ingat nak bukak thread satu sini nak jual excess cotton yg Leo beli tu.....

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2014 06:14 PM | Show all posts
Leo_Tigris posted on 20-9-2014 06:09 PM
Akak CiliPadi
Galaxy Ampang ada kedai craft ke?

dulu ada, dekat pintu masuk tak silap sis nama kedai edi mart, sekarang tgk dh takde,mngkn pindah kawasan lain .wallahuallam. leo selalu shopping pe?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2014 06:17 PM | Show all posts
CiliPadiSedap posted on 20-9-2014 06:14 PM
dulu ada, dekat pintu masuk tak silap sis nama kedai edi mart, sekarang tgk dh takde,mngkn pindah  ...

Akak (sedap aje aku panggil org AKAK - ntah2 aku yg senior)

Leo suka beli cotton....untuk quilt, untuk craft.



Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2014 02:58 PM | Show all posts
baru gi kedai ni smlm (cuti deepavali) ni kira pergi kali ke-3. Dia org tgh buat member sale. tak silap sale abis minggu depan kot.. Beli refill getah rainbow loom RM13.99 ada 2000pcs. Dlm package tu ada getah yg kaler biasa ada 600pcs, 200pcs kaler neon & 200pcs kaler jelly. Puas hati.

My sis lak suka beli benang kait kat situ. Kadang2 tu mmg kita rasa mahal tapi sebab buku benang tu besar..dia kata biasa kalau nak kait baju baby..kena pakail 3 roll benang. ni satu roll utk main color..lepas tu setengah buku utk accent colour dia. dah ok dah.

Tapi barang baking kira mahal.

Kalau paper puncher yg besar...kira sini murah sikit kalau nak banding kan kedai Arts&Friends yg kat garden tu. mmg kira senang lah sebab 1 tempat ada macam2 alat craft.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2014 08:32 AM | Show all posts
Suka pergi masa dia 'sale' fabric je.
Leo cakap 'sale' sbb sale dia selalu sangat. Selang sebulan dua, sale.

Beli broadcloth kat sini - cotton broadcloth dia tebal. Carik kat kamdar dgn nagoya mmg tak de macam nie.

Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2014 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengsan tengok kain kat spotlight ni... Rambang mata.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2014 01:12 AM | Show all posts
Leo_Tigris posted on 20-9-2014 06:09 PM
Akak CiliPadi
Galaxy Ampang ada kedai craft ke?

bestnya, beli barang from US direct. Charm packs ada tak?

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2015 03:46 PM | Show all posts
baru beli mesin jahit rosak kat spotlight....sedeynyaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2015 01:38 PM | Show all posts
mamaezah replied at 11-6-2015 03:46 PM
baru beli mesin jahit rosak kat spotlight....sedeynyaaaaaaaa
mesin jahit apa mamaezah beli?  ada 7 hari warranty kan..boleh pulangkan balik dalam jangka masa 7 hari dari tarikh pembelian..nanti Spotlight ganti baru.. selepas dari tu guna warranty manufacturer..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2015 09:42 AM | Show all posts
saya suka pi spotlight mines...tak ramai org sangat
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2016 11:50 PM | Show all posts
Dengar2 Spotlight nak buka cawangan dekat dgn IKEA Cheras..? tak sure betul ke tak news tu..huhu...

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2016 11:53 PM | Show all posts
kita dah boring sikit dengan koleksi kain kat Spotlight...lambat keluar design baru la...setiap kali pergi outlet, asyik belek kain2 yg sama je..

Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2016 12:40 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 28-8-2016 11:53 PM
kita dah boring sikit dengan koleksi kain kat Spotlight...lambat keluar design baru la...setiap kali ...

biasa cari kain kat mana? nak try belajar jahit t shirt tapi kena pakai knit cotton plak. nak beli mahalnya rega
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2016 11:53 PM | Show all posts
aciklola replied at 2-9-2016 12:40 PM
biasa cari kain kat mana? nak try belajar jahit t shirt tapi kena pakai knit cotton plak. nak beli ...

ya, kain knit ni mmg mahal sikit..huhu...
kalau kain cotton , selalu kita beli kat kedai kain Isetan... kedai ni dekat dengan Kota Raya, KL...
hari ni dapat email, sekarang Spotlight ada Sale 30~50% utk fabrics..








Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 06:58 PM | Show all posts
Latest promotion kat Spotlight...Brother sewing machine ada less 30%...



berkenan yg Hello Kitty..I wanntttt...murah tu RM741 ...tapi takde budget pula..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya pun suka spotlight...design kain lain..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095096s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list