Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
39410
View
167
Reply

Kolagen Pilihan Korang? Mengapa?

[Copy link]

Author: ohsemmm       Show all posts   Read mode

Post time 15-9-2014 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya pnah cuba kolagen rumpai laut,baru 2,3 hri kulit jdi gatal2 sgt,pastu tak berani makan,saya cuba sapu kat muka plak,tumbuh bintik gatal mcm ruam dahtu buang jela kolagen tu.apapendapat kwn2 kt sini?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2014 11:05 AM | Show all posts
I guna Mireica .. dah 2 kotak dah, nak masuk kotak ke 3.. so far alhamdulillah puas hati.. mula-mula tak berani nak makan collagen, sebab tak percaya dengan ubat-ubatan ni.. takut dorang letak chemical entah apa-apa.. buat research punya lama dan I settled on Mireica (harga RM177 per box of one month supply).. but bila umur dah 39 thn and nak masuk 4 series ni.. terasa kulit sangat kering dan dehydrated, and dark circles bawah mata pun teruk.. but setelah guna Mireica, alhamdullillah.. kulit pun improved, dark circles bawah mata pun dah hilang.. cuma sapa-sapa yg nak minum ni, kena tahan bau hanyir ikan la.. I mula-mula minum, siap tutup hidup, satu bulan lamanye .. bila masuk kotak yang kedua, dah tak payah tutup hidung dah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2014 08:45 PM | Show all posts
nourahfey posted on 15-9-2014 04:58 PM
Saya pnah cuba kolagen rumpai laut,baru 2,3 hri kulit jdi gatal2 sgt,pastu tak berani makan,saya cub ...

ni yg rebus sendiri tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2014 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
ohsemmm posted on 18-9-2014 08:45 PM
ni yg rebus sendiri tu ke?

a ah,,yg rebus tu,saya beli dgn kwan yg dah direbus,kawan2 yang lain guna ok ja,ntahla tak sesuai dgn saya kot
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2014 05:36 PM | Show all posts
makan kaki ayam untuk kolagen dan makan manggis utk kulit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2014 09:49 PM | Show all posts
nourahfey posted on 19-9-2014 06:03 PM
a ah,,yg rebus tu,saya beli dgn kwan yg dah direbus,kawan2 yang lain guna ok ja,ntahla tak sesuai  ...

if u really want to try collagen kan.....
pls pls pls cari yang gmp punya sayang...jangan beli yang mcm tu.
i bukan nak tutup periuk nasi orang, but that one takde bukti saintifik & u need an expert utk extract ia kepada form yang senang nak diserap oleh badan.
nowadays ada je yang worth for your money tapi kena survey sikit la...one of yang murah adalah firm up. 25 bottle @ RM87 - RM100; depends pada current promo. 25 bottle tu boleh last about 2 months for the first time, then as maintenance it last about 3 month. okay tu...satu lagi yg doc halina consume...pun not bad jugak harganya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 09:58 PM | Show all posts
ohsemmm posted on 22-9-2014 09:49 PM
if u really want to try collagen kan.....
pls pls pls cari yang gmp punya sayang...jangan beli ya ...

oh ye ke,baru nk cuba jd tak thu sgt psal jnis collagen ni,thanks for info,,yg doc halina tu klu tk silap keluaran zofea beauty kn?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-9-2014 10:05 PM | Show all posts
nourahfey posted on 22-9-2014 09:58 PM
oh ye ke,baru nk cuba jd tak thu sgt psal jnis collagen ni,thanks for info,,yg doc halina tu klu t ...

rasanya kot...
iols haritu ada gak verangan nak try...but bila one of the seller yang i contact tu layan tak layan je, terus mati hasrat...
nanti2 kalau mood datang balik mau iols terai pulak
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2014 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
ohsemmm posted on 22-9-2014 10:05 PM
rasanya kot...
iols haritu ada gak verangan nak try...but bila one of the seller yang i contact t ...

Kawan dah pnah bgi saya try 1sachet,sedap.tapi tak sempat duit lgi nak beli..ngeee
Memang,kalu udah mcm layan tak layan,leh mati mood jadinya kita
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2014 02:20 PM | Show all posts
dulu mkn BP plus collegen...ni that now mkn ibu putih collegen....ok pon ok....
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 11:43 PM | Show all posts
Saya guna Shaklee Collagen Powder. Pernah guna 2 brand lain tetapi so far kolagen Shaklee ni paling lekas nampak kesannya. Seawal 3 hingga 5 paket dah boleh rasa kulit lembut dan lembap. Harga dia mahal juga dan kandungan 1 kotak ada 15 paket. Bunyi mahalkan. Kolagen yang digunakan dari sisik ikan merah, ikan paling tinggi ranking nya untuk kolagen paling berkualiti. Sebab tu mahal. Buat selang sehari kalau nak cukupkan sebulan.
Saya kongsikan link ini untuk info lebih lanjut:
http://www.kedainutrisi.com/kelebihan-kolagen-shaklee/

Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2014 11:44 PM | Show all posts
gurl80 posted on 30-9-2014 02:20 PM
dulu mkn BP plus collegen...ni that now mkn ibu putih collegen....ok pon ok....

Yg ibu putih collagen tu berkesan x? I mkn sbb seller tu slah antar...aishh mintak lain lain yg dpt. mkn pun ikot sedap tokak je...heheheh...seminggu lebih je dah abis...tapi rasa dia sedap...sedap sgt...sama mcm aurawhite chocolate indulgence
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 12:05 AM | Show all posts
heidi04 posted on 10-9-2014 11:27 AM
i amik kolagen GNC yg ada placenta tu. tak penah try kolagen lain...

Yg ni mmg terbaik
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2014 02:17 PM | Show all posts
awinpj posted on 2-10-2014 12:05 AM
Yg ni mmg terbaik

u pun amik GNC kolagen ker?
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2014 12:07 AM | Show all posts
awinpj posted on 1-10-2014 11:44 PM
Yg ibu putih collagen tu berkesan x? I mkn sbb seller tu slah antar...aishh mintak lain lain yg dp ...

ok try ler...2 mnggu glowing2 gitu kulit..putih mulus...google byk keistimewaan ibu putih colegen ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2014 12:35 PM | Show all posts
heidi04 posted on 2-10-2014 02:17 PM
u pun amik GNC kolagen ker?

I amik yg without placenta. I'm loving it...but I x take daily...nak save
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2014 12:51 PM | Show all posts
xamik collagen tp amik shaklee esp soy tu dgn blinq.. tp mmg harapkan skincare utk kulit cantik
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2014 07:50 PM | Show all posts
Guna shaklee jugak...walaupun harga boleh tahan...tapj bila sekali consume terus repeat order....daricustomer biaza kini sayaa distributor
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2014 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
shaklee n kolagen yg murah2 je...oklah
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2014 04:21 PM | Show all posts
Pernah try Kinohimitsu Kolagen.. mmg best tp rabak poket lor nak menten..

sekrg tgh riki

ada sapa yg pernah makan Neocell, Super Collagen+C, Type 1 & 3, 250 Tablets ni..

review please...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101644s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list