Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
37446
View
167
Reply

Kolagen Pilihan Korang? Mengapa?

[Copy link]

Author: ohsemmm       Show all posts   Read mode

Post time 24-7-2014 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
zaddiszz posted on 24-7-2014 12:23 PM
aku pon bf jugak.. anak aku dh 1 thn 7 bln fully breastfeed lg ni..
ok je mkn oren.. aku mkn dlm  ...

Aku penah mkn oren lps tu bf anak aku x suka oren terkemik2 muka dia menghisap susu badan...

Aku pun ada doc bg zink tuk mkn tp x makan pon.. Cuba sekali ari tu nak muntah kuat sgt bau dia... Aku makan vit yg beli kat gnc katanya sesuai tuk wanita semua vit dah di satukan... Aku mkn yg tu gan jely gamat malam tp pagi aku makan vit yg doc bg cuma makan b-complex,folid n vit c gan pil ikan haruan...nak perabihkan jely gamat gan pil ikan haruan lps ni x bak sambung dah.. Dah la aku ms operate ari tu doc pakar kata daging dlm perut aku melekat2 mcm nasi siam... Trauma2...

Tp tu la time skrg ni tgh kumain sale kolagen kat farmasi buat sakit hati jer.. Harga terlajak murah.. Adeh la
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2014 04:17 PM | Show all posts
poyohabis posted on 24-7-2014 02:40 PM
Aku penah mkn oren lps tu bf anak aku x suka oren terkemik2 muka dia menghisap susu badan...

A ...


klakor baby ko tak suka buah oren..  

tak yah habis kan la.. seriau aku dgr pon.. aku mkn jugak pil ikan haruan dulu.. x ingat brand ape..
pati ikan haruan polleney trus mkn lps czer .. 2 bulan aku dok pulun.. pil aku sambung lps polleney ni.. tamak btl aku.. hehe..
ko tau lps diorg masukkan liquid biru tu 1st urine aku color hijau.. ko hado?? heheh

aku pon mengigil je nk g shopping collagen.. dh survey mcm2.. tapi nk pilih yg mn pon x tau lg ni..
sabar2 ada 5 bulan lg.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
zaddiszz posted on 24-7-2014 04:17 PM
klakor baby ko tak suka buah oren..  

tak yah habis kan la.. seriau aku dgr pon.. aku mkn jug ...

Tu la baby aku ni nak mkn yg manis2jdr yg masam2 reject...hehehe...

Uik sampai hijau warna air kencing ko... Aku ari tu ceaser emergency nsb baik dah mmg doc pakar yg bedahkan... Tp tu la melekat2 kan... X terfkr lak sebab ikan haruan n gamat...

Ko menganndung ke kn tunggu 5 bulan lg.. Aku tgh dlm pantang tp anak aku x nak susu formula jd kalo dia terus bf sampai umur 2 tahun la x boleh aku nak berkolegen2 ni... Dah la ni baby boy kang takut mkn kolegen takut nanti auw2 lak jdnya... Huk3x
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 04:33 PM | Show all posts
poyohabis posted on 25-7-2014 04:20 PM
Tu la baby aku ni nak mkn yg manis2jdr yg masam2 reject...hehehe...

Uik sampai hijau warna air  ...


tgg 5 bulan sbb nk cukupkan bf 2 thn...
aku amik depo injection start anak aku 2 bulan lg..
doctor dh warning x leh cepat2 sbb czer br ni ada kes placenta abruption jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
zaddiszz posted on 25-7-2014 04:33 PM
tgg 5 bulan sbb nk cukupkan bf 2 thn...
aku amik depo injection start anak aku 2 bulan lg..
do ...

Oooo aku kn tunggu 2 thn lg la mcm ni.. Iss... Doc yg rawat aku ari tu srh pakai implan... Dia x bg dah pakai iucd coz apa aku pun x ingat coz ms dia ckp tu aku tertido.. Cucuk mls la aku... Ko cadang nak makan kolegen apa... Aku penah try kinometsu bgs gak seminggu dah nampak kesan...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 04:54 PM | Show all posts
poyohabis posted on 25-7-2014 04:50 PM
Oooo aku kn tunggu 2 thn lg la mcm ni.. Iss... Doc yg rawat aku ari tu srh pakai implan... Dia x b ...

memula nh cola..
pastu ramai yg cakap boleh naikkan berat badan..
pastu cm nk try kinohimitsu diamond 5300 tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
zaddiszz posted on 25-7-2014 04:54 PM
memula nh cola..
pastu ramai yg cakap boleh naikkan berat badan..
pastu cm nk try kinohimitsu di ...

Oooo kinometsu diamond tu bgs  tuk aku x naik pon berat badan x tau la org lain kan.. Metabolisma bdn kita x sama kan..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 09:06 PM | Show all posts
poyohabis posted on 25-7-2014 04:59 PM
Oooo kinometsu diamond tu bgs  tuk aku x naik pon berat badan x tau la org lain kan.. Metabolisma  ...

tu la... kalau x serasi x psl2 membesar bagai johan plak...
kinohimitsu tu nape ko x continue..
terpregnant ke.hehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 10:46 PM | Show all posts
dlu sbelum kes dkt fukushima ioll ambik brand meiji from japan..tp lepas case fukushima..ioll dah tak berani beli lgi..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 10:46 PM | Show all posts
seri_mawr posted on 9-7-2014 12:27 PM
beli yang mcm rumpai laut tu....dulu ramai org jual kat FB...mcm2 grade ada...

murah tapi kena  ...

kolagen ada dlm tumbuhan??biar betul uoll..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2014 10:47 PM | Show all posts
khailya posted on 9-7-2014 12:33 PM
dlu2 penah gak buat..
pehtu ade yg kate benda tu takde kesan pape pun.. sabo jela...

rumpai laut tak ada collagen..tp dia ada acid apa tah..yg cantikkn kulit..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2014 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
zaddiszz posted on 25-7-2014 09:06 PM
tu la... kalau x serasi x psl2 membesar bagai johan plak...
kinohimitsu tu nape ko x continue..
...

sebab termengandung kalo x mn leh stop... Hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-8-2014 05:42 PM | Show all posts
discover lennox firm up  tu collagen jugak rupenya..
siap ada whitening effect plus hargannya boleh tahan murah.
ada sesiapa penah guna?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2014 09:38 PM | Show all posts
x percaya dgn semua tu..i buat colagen homemade..i minum sup seeweed fresh, minum air suam byk... kulit cantik..minum jus buah je..penganti kolagen..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2014 09:46 AM | Show all posts
ada aku terbaca kat mana tah.. sup kaki ayam tu pun kaya dengan kolagen.. sup kaki ayam ni kalu sejuk je terus jadi jelly.. tu yg kolagen tu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2014 04:39 PM | Show all posts
info tuk korang , sometimes ada org ckp kolagen tu menggemukkan tul tak, nak share  kat korang.

aku gigih search punya search mmg tak de pun kolagen yang gemuk, last aku kenal member aku belajar food tech dekat UPM, dia cakap yang bagi gemuk bila banyak gula dalam sesuatu produk kolagen,

sesiapa yang rasa badan naik lepas makan kolagen, cuba korang cek balik botol kolagen korang yang berbagai perisa tu, berapa carbohydrate, berapa energy. berapa gula, jenis apa gula dia.. kalau lebih melampau nau , memang betul la kawan aku ckp.. tu pun kalau korang badan naik lah.. kalau tak Alhamdulillah coz gula pun bagi kita energy n tak letih sepanjang hari,

kalau normal je macam aku, tak de hal punya..gula banyak ke sikit..badan aku memang takat tu je.. nak naikkan juga berat badan ni,


ni aku share je beb, buat tambah2 ilmu.. kalau salah aku mintak maaf, ni ada kolagen baru, kalau korang rasa nak jenguk-jenguk, google je .

Adakah Maco Collagen Peptide (MCP) menggemukkan?

Tidak sama sekali, belum pernah ada lagi RESEARCH yang mengatakan
kolagen merupakan punca kegemukkan. Berdasarkan kajian  yang telah dijalankan,
kolagen terbaik adalah datangnya dari ikan atau disebut sebagai 'marine collagen'
walaupun hanya dengan 1000mg sahaja nilainya ianya lebih bagus dari semua jenis
kolagen lain walaupuan nilainya 4-5 kali ganda sebab ia mudah dicernakan badan.
Sebab pada kolagen ikan sahajalah dipertemukan 'triple helix' yang strukturnya
sama dalam kolagen asli manusia.

Selain dari itu, Penghasilan MCP menggunakan bahan asas yang tidak menggunakan gula industri tapi diganti
dengan pemanis tidak bernutrisi yang rendah kandungan kalori dan lemak.
Sesuai diamalkan untuk yang menghidapi penyakit diabeties, tidak menggemukkan.


Adakah Maco Collagen Peptipe (MCP) Ini Selamat Digunakan?

Tentunya selamat, ianya hanyalah makanan dan bukan ubatan, dikelaskan sebagai makanan dibawah
Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan (BKKM) Kementerian Kesihatan Malaysia .
(No. Kelulusan KKM : 030714/06/308)
Last edited by AlisaElsa on 9-9-2014 04:45 PM

juliet.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2014 11:27 AM | Show all posts
i amik kolagen GNC yg ada placenta tu. tak penah try kolagen lain...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2014 02:34 PM | Show all posts
heidi04 posted on 10-9-2014 11:27 AM
i amik kolagen GNC yg ada placenta tu. tak penah try kolagen lain...

makanan ke pil cik
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2014 02:59 PM | Show all posts
AlisaElsa posted on 10-9-2014 02:34 PM
makanan ke pil cik

minuman... minum 1btl selang 2hari sekali. refer link below

http://www.gnclivewell.com.my/popup_image.php/pID/583
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2014 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
I just inject vit c + collagen..dan ambik cream untuk uneven skin tone...i pi pakar kulit...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085851s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list