Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
38783
View
167
Reply

Kolagen Pilihan Korang? Mengapa?

[Copy link]

Author: ohsemmm       Show all posts   Read mode

Post time 9-7-2014 04:26 PM | Show all posts
ada tak kat sini yg menyusu baby n ambik collagen? boleh ke sbnrnya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2014 09:25 AM | Show all posts
tucenmeow posted on 9-7-2014 04:26 PM
ada tak kat sini yg menyusu baby n ambik collagen? boleh ke sbnrnya?


most of kolagen tak direcommend pada yang breasfeeding sebabnya takde kajian yang dibuat pada golongan ini.
so kebanyakkan manufacturer akan kate not recommend.

ni iols share apa yang iols tau ye.

most kolagen ni sourcesnya adalah dari marine + bahan2 tertentu....jadinya sumber marine ni boleh timbulkan allergy/panas effect kat baby. Tapi ada juga yang okay, takde masalah. Macam iols dulu ambik SCP (Shaklee Collagen Powder), Alhamdulillah baby okay, susu pulak jadi banyak.

tapi rege dia bit pricey, kalau tak kena gaya mau rabak poket.

ada certain2 kate ibu2 bf boleh amik kolagen once baby dah start solid food...wallahualam.

since takde scientific research pasal bf mommy vs collagen ni, maka kena try & error lag ikut kesesuaian badan Last edited by ohsemmm on 10-7-2014 10:35 AM

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 09:27 AM | Show all posts
ohsemmm posted on 10-7-2014 09:25 AM
most of kolagen tak direcommend tapa yang breasfeeding sebabnya takde kajian yang dibuat pada golo ...

SCP tu apa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2014 09:37 AM | Show all posts
tucenmeow posted on 10-7-2014 09:27 AM
SCP tu apa?

shaklee collagen powder
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 09:38 AM | Show all posts
ohsemmm posted on 10-7-2014 09:37 AM
shaklee collagen powder

ooo..ok...tq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2014 10:37 AM | Show all posts
myakayina posted on 9-7-2014 04:13 PM
ada banyak testi kt tenet.. mcm nihaa..

kat tenet memang banyak ling....nak tau jugak feedback/testi forumer kat sini kot2 ada
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 11:04 AM | Show all posts
stop makan collagen about 2 years ago....every collagen yg i try....3 months jer rasa ada skit perubahan....after 4 months dah takde apa2 perubahan pun....so i tukar makan vitamin jer skrg....collagen ada CoQ10, i amik supplement CoQ10....
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 12:10 PM | Show all posts
midori888 posted on 10-7-2014 11:04 AM
stop makan collagen about 2 years ago....every collagen yg i try....3 months jer rasa ada skit perub ...

brand apa ? mind to share?

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2014 12:14 PM | Show all posts
myakayina posted on 10-7-2014 12:10 PM
brand apa ? mind to share?


brand blackmore...mcm2 mg ada....75mg, 150mg...50mg...marine CoQ10 pun ada...but i tak pnh try yg tu....



Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2014 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikutkan ati aku lps abis pantang nak je sambung blk kinometsu... Tp disebabkan doc kata brgan dlm perut aku ms dia operate daging msh melekat2 bermaksud bahagian dlm x pulih ssepenuhnya jd aku pendamkan dl la segala impian ni... Makan jely gamat n pkl ikan haruan setahun dua la aku ni..., nak bg yg kat dlm pulih...
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2014 09:28 PM | Show all posts
i pakai Shaklee Collagen Powder. memang baru pakai seminggu dah rasa kesan. lepas 2minggu pores mengecil, kulit makin halus alhamdulillah. nak sambung pakai lagi 2mggu inshaallah

bagi saya pilih kolagen yang natural dan tidak ditambah perisa agar kekal ketulenan, mudah diserap oleh kulit.

boleh beli melalui link ni terus --> https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=3ae4f12b897c4bb51327a8e1c921df7d


www.kau5ar.com Last edited by tasneem82 on 12-7-2014 09:30 PM

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 02:50 PM | Show all posts
ohsemmm posted on 9-7-2014 04:09 PM
vitagen pun ada gak yang kolagen punya, tapi iols tak tau la kesannya macamana sebab kolagen dia 5 ...

ohh  yg nie  aku taw ...  hehehee

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2014 02:38 PM | Show all posts
poyohabis posted on 11-7-2014 12:36 AM
Ikutkan ati aku lps abis pantang nak je sambung blk kinometsu... Tp disebabkan doc kata brgan dlm pe ...

im not suggest u to take ikan haruan or gamut... sbb die akan harubirukan penyembuhan kt dlm perut tu... nnt byk melekat sesama sendiri...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2014 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
azz_azza posted on 19-7-2014 02:38 PM
im not suggest u to take ikan haruan or gamut... sbb die akan harubirukan penyembuhan kt dlm perut ...

Oooo patut la yg sebelum ni melekat2... Nak makan pe lak lps ni...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2014 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
poyohabis posted on 21-7-2014 07:57 AM
Oooo patut la yg sebelum ni melekat2... Nak makan pe lak lps ni...

Dr segi medical xde pantang2 sgt pun... tp jgn mkn benda yg wat u gatal...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2014 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
azz_azza posted on 21-7-2014 09:29 AM
Dr segi medical xde pantang2 sgt pun... tp jgn mkn benda yg wat u gatal...

Sy avoid telur n ikan merah kalo mkn rs bisa sgt bdn n perut.. Skrg ni jahitan kat luar dah ok cuma rs sakit sgt dlm perut mungkin jahitan dlm perut x pulih lg... Kali ni lg sakit dr first time dl
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2014 03:03 PM | Show all posts
poyohabis posted on 21-7-2014 02:21 PM
Sy avoid telur n ikan merah kalo mkn rs bisa sgt bdn n perut.. Skrg ni jahitan kat luar dah ok cum ...

possible lg sakit sbb dlm dulu dh byk lekat2, dokte akn buang lekat tu means byk gk tmpt injured... atau mungkin lg besar ke luka kt dlm2, mcm2 bole... xpe, pelan2... means max anak 3 je la ek... dh 2x ceasar...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2014 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
azz_azza posted on 21-7-2014 03:03 PM
possible lg sakit sbb dlm dulu dh byk lekat2, dokte akn buang lekat tu means byk gk tmpt injured.. ...

Mungkin la luka dlm tu lg besar... Tu yg sakit lain mcm kat dlm tu...

Doc ckp blh 3 jer coz operate kan tp dia suruh jarakkan tempoh kandungan yg akan datang... Ckp kat suami kn ttp kilang la dah lps ni coz jarak 5 tahun pon melekat2 di dlm tu.. Kalo nak lg 10 tahun tp ms tu umur dah 40an dah kertu dah... Tunggu anak beso dia jer la yg beranak nya nanti... Biar maknya pulak jg baby dia., hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2014 08:20 AM | Show all posts
byk kali reply nape tak boleh tah,,.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2014 08:22 AM | Show all posts
haaa... bole plak...


yes true... maybe your adhesion inside very bad that made the doctor ask you to do so... we did kinda research in ot during caesar if we find out so many adhesion inside, we will ask the mother if they had taken ikan haruan or not... most of them answered yes...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087743s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list